Να σας εξομολογηθώ κάτι;

Με ενόχλησαν πολύ οι χθεσινές εικόνες από την δεξίωση – υποτίθεται – «για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας».

Ειλικρινά, δεν αντιλαμβάνομαι πώς εξυπηρετεί τη Δημοκρατία μια δεξίωση, η οποία δεν χρησιμεύει ως τίποτε άλλο πλέον παρά ως ένα υπαίθριο κυριλέ πάρτι για να να συγχρωτιστούν και να τα π(ι)ουν με τα χρήματα των φορολογούμενων βουλευτές, πολιτευτές, δημοσιογράφοι, παρατρεχάμενοι και υψηλόμισθοι κρατικοδίαιτοι.

Πώς ακριβώς τιμάται η Δημοκρατία με το να στήνονται για μια φωτογραφία στο αίθριο του Προεδρικού με φτιαχτά χαμόγελα η ΠτΔ και ο Πρωθυπουργός μαζί με τον Αλέκση, τον Κουτσούμπα (που πολεμά τη δημοκρατία) και το Γιάνη (που πήγε να μας βουλιάξει προ 6ετίας);

Ποιος βγαίνει κερδισμένος από αυτή την εικόνα; Μα αυτός που λείπει! Δουλεύουν όλοι τους για τον τηλεπωλητή με τις θαυματουργές κηραλοιφές.

Θεωρώ ότι η κοινωνία βρίσκεται αλλού και οι εικόνες από αυτές τις αχρηστές δεξιώσεις – που δεν εξυπηρετούν τη δημοκρατία αλλά το lifestyle ορισμένων – την ενοχλούν. 

Ας βρεθούν πιο σύγχρονοι, ουσιαστικοί και δημιουργικοί τρόποι αξιοποίησης των χρημάτων των φορολογούμενων και επετειακού εορτασμού της αποκατάστασης της Δημοκρατίας. Πχ δεν θα συγκέντρωνε τα φώτα της δημοσιότητας μια αντίστοιχη συμβολική εκδήλωση σε ένα κοινωφελές ίδρυμα παρουσία της ΠτΔ, στο οποίο και θα δωρίζονταν τα κονδύλια για τη διοργάνωση της άχρηστης δεξίωσης;

Άλκης ο Αποκατεστημένος

loading...