Πακιστανικά” τηλέφωνα

 

”Πακιστανικά” τηλέφωνα: Μια ορολογία που έχουμε ακούσει σε διάφορες περιπτώσεις κυκλωμάτων, εκβιαστών κτλ που έγιναν ξανά επίκαιρα τις τελευταίες μέρες. 

Τι είναι όμως στην πραγματικότητα;

Τα ”Πακιστανικά” τηλέφωνα είναι ουσιαστικά καρτοκινητά που έχουν ενεργοποιηθεί στο όνομα κάποιου αλλοδαπού, όχι απαραίτητα με τα πραγματικά του στοιχεία, αλλά σχεδόν απαραίτητα αγνώστου διαμονής.

Με αυτόν τον τρόπο οι πραγματικοί χρήστες αυτών των κινητών κινδυνεύουν λιγότερο να εντοπιστούν εφόσον οι συνομιλίες τους καταγραφούν από τον υπερκοριό της ΕΥΠ που καταγράφει τα πάντα εντός της χώρας.

Που χρησιμοποιούνται;

 Ευρέως διαδεδομένα και περιζήτητα είναι σε κύκλους κακοποιών, ατόμων που έχουν απασχολήσει για τρομοκρατία, κρατουμένων που πίσω από τα κάγκελα της φυλακής εξακολουθούν να κινούν τα νήματα στη δράση μαφιόζικων οργανώσεων.

Ουσιαστικά, οι αυστηροί κανόνες που επιβλήθηκαν με την ταυτοποίηση των καρτοκινητών, με την υποχρεωτική δήλωση των στοιχείων ταυτότητας στις εταιρείες – παρόχους, έσπρωξαν τα κυκλώματα να αναζητήσουν διεξόδους για να εξασφαλίσουν κάλυψη και ανωνυμία κατά τη διάρκεια συνομιλιών που τυχόν τους ενοχοποιούν.

Που τα προμηθεύονται; 

Πάγκοι παράνομων πλανόδιων μικροπωλητών σε κεντρικά σημεία της Αθήνας πωλούν ”πακιστανικά κινητά” τα οποία μπορεί να προμηθευθεί κανείς με ευκολία και σε χαμηλές τιμές …

loading...