Τουρκική ανησυχία: ”Προετοιμασίες πολέμου από ΗΠΑ, Γαλλία & Ισραήλ-Στέλνουν ενισχύσεις στην Ελλάδα”

 Νέο παραλήρημα έχουμε από τους Τούρκους, οι οποίοι έχουν αγχωθεί τόσο με την αμερικανική παρουσία στην Ελλάδα, όσο και με τις γαλλικές ενισχύσεις που στέλνονται στην Αθήνα. 

Το μεγαλύτερο τηλεοπτικό δίκτυο της Τουρκίας, πραγματοποίησε εκπομπή πριν από λίγα λεπτά, αναφέροντας πως ” υπάρχει μια «πολεμική συμμαχία» σε Μεσόγειο-Αιγαίο, η οποία στοχοποιεί την Άγκυρα”.  

Μάλιστα τέθηκαν και τα ερωτήματα: ”Τι ετοιμάζουν εναντίον μας; Υπάρχει “προετοιμασία για πόλεμο”; 

Και όλα αυτά, διότι από την μία έχουμε έντονη αμερικανική παρουσία στη χώρα μας, ενώ μάλιστα παρουσίασαν και χάρτη με τις βάσεις των ΗΠΑ στην Ελλάδα.          

”ΗΠΑ, Ισραήλ και Γαλλία ενισχύουν την Ελλάδα, είναι ξεκάθαρο πως κάτι ετοιμάζουν”. Προφανώς και υπάρχει άγχος στη τουρκική πλευρά, καθώς οι Αμερικανοί ήρθαν για να μείνουν στην Αλεξανδρούπολη, αφού είναι δεδομένο ότι για άλλα 5 χρόνια τουλάχιστον θα έχουν σημαντική παρουσία στο λιμάνι και γενικότερα στην περιοχή μας. 

‘Οι ΗΠΑ θα συγκεντρώσουν δυνάμεις στην Ελλάδα και υπάρχουν πληροφορίες  ότι μια αμερικανική βάση θα δημιουργηθεί στο νησί της Σαμοθράκης. Όλα αυτά μπορεί να δείχνουν ότι οι ΗΠΑ λαμβάνουν όλα τα  απαραίτητα μέτρα για να απενεργοποιήσουν την αεροπορική βάση Incirlik ή να μειώσουν τη σημασία της”, αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ. 

”Οι ΗΠΑ έχουν μετατοπίσει το ενδιαφέρον τους στην Ανατολική Μεσόγειο. Η Τουρκία είναι μόνη απειλή για τις ΗΠΑ στην Ανατολική Μεσόγειο. Πρέπει απλώς να ρίξουμε μια ματιά σε αυτόν τον χάρτη για να προσδιορίσουμε την πηγή της απειλής”, αναφέρουν οι Τούρκοι δημοσιογράφοι στο βίντεο που θα σας παρουσιάσουμε.

Η τουρκική ανησυχία όμως είναι αλλού. Οι Τούρκοι παίρνουν πολύ στα σοβαρά την ενίσχυση της Ελλάδας με 18 γαλλικά μαχητικά Rafale. Μάλιστα δεν είναι λίγοι οι τουρκικοί λογαριασμοί στο Twitter οι οποίοι υποστηρίζουν πως με την συγκεκριμένη αγορά η Αθήνα θα πάρει το πάνω χέρι στον αέρα στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.

Οι Τούρκοι σχεδιάζουν να κατασκευάσουν το πρώτο drone μαχητικό, το οποίο θεωρούν πως θα τους δώσει την δυνατότητα να αντιμετωπίσουν τα ελληνικά Rafale. Το βασικό πρόβλημα της Άγκυρας είναι πως τα συγκεκριμένα σχέδια θα μπορούν να υλοποιηθούν σε βάθος 10ετίας. Το ίδιο χρονικό διάστημα (σ.σ. ίσως και περισσότερο) θα χρειαστεί για να μπει σε γραμμή παραγωγής και το τουρκικό μαχητικό νέας γενιάς το οποίο επίσης σχεδιάζουν να κατασκευάσουν οι Τούρκοι. 

Δείτε το βίντεο:

loading...