Για το όνομα του Θεού και του Απόστολου Αντρέα μας. Είναι δυνατόν αυτός ο «πατριώτης» να είναι πρόεδρος της Ελληνικής Κύπρου; Σας παρακαλώ διαβάστε.
Προφανώς γι αυτό φτασαμε ως εδώ και οδεύουμε σε πλήρη καταστροφή της Ελληνικής Κύπρου. Διαβαστε το κατωτέρω για να δείτε γιατί κοντεύει να τουρκέψει ολόκληρη η Κύπρος.

 

Που φαίνεται αγαπούν πολύ περισσότεροτην Κύπρο, από τον κατωτέρω εφιάλτη, οι τουρκοκύπριοι Ακκιτζή και Ταλατ.

Σας παρακαλώ διαβάστε. Όζει χειρότερα από βόθρο.

Ευρής ΜπίλληςΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΣΙΜΟΥ ΑΓΓΕΛΙΔΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ

· Πριν αναφερθώ στα έγγραφα Ντάουνερ θα ήθελα να σας θυμίσω την προσπάθεια, το παρασκήνιο, τις παρεμβάσεις, τη συνεργασία ΑΚΕΛ-ΔΗΣΥ και ορισμένων άλλων για να αποτραπεί με κάθε τρόπο η συζήτηση του θέματος. Ο λόγος απλός. Γνώριζαν ότι τα έγγραφα αποκάλυπταν το συνεχιζόμενο στημένο παιχνίδι εις βάρος της Κύπρου.

· Στοιχειοθετούσαν πέραν πάσης αμφιβολίας την ηττοπάθεια και υποχωρητικότητα κάποιων Κυπριών Πολιτικών, οι οποίοι αντί να διεκδικούν τα δίκαια του λαού, υποδεικνύουν σε ξένους ποια μέτρα πρέπει να ληφθούν για να περάσει ένα σχέδιο ίδιο με το προηγούμενο, με απλές διακοσμητικές ωραιοποιήσεις. Το ζήτημα προέκυψε μετά από εγγραφή του θέματος στην Επιτροπή Ελέγχου από τους κ.κ, Ερωτοκρίτου, Σιζόπουλο και Αγγελίδη όταν διέρρευσαν τα έγγραφα και μετά την έκδοση της Σημαδεμένης Τράπουλας των Αιμιλιανίδη, Κέντα και Κοντού..

· Μαζί ΑΚΕΛ και ΔΗΣΥ κατάφεραν το θέμα να συζητηθεί σε δύο μόνο συνεδρίες της επιτροπής Ελέγχου και μάλιστα κεκλεισμένων των θυρών. Τελικά, απλά εκδόθηκε ένα ψήφισμα που περιορίστηκε στο να χαρακτηρίσει τις δηλώσεις και ενέργειες του Ντάουνερ ως επιζήμιες. Η τροπολογία που υποστήριξαν ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ, ΕΥΡΩΚΟ, Οικολόγοι και Ζαχαρίας Κουλίας, για αποπομπή και απομάκρυνση του Αλεξάντερ Ντάουνερ, ελλείψει της συναίνεσης ΑΚΕΛ και ΔΗΣΥ απορρίφθηκε.

· Tί ακριβώς περιέχουν τα έγγραφα αυτά; Θεωρώ χρησιμότερο να παραθέσω κείμενα που μιλούν από μόνα τους με την επιφύλαξη ότι αποδίδουν την αλήθεια. Ένα δείγμα της παγίδας που στήνεται πίσω από κλειστές πόρτες, με ουίσκι και πούρα, είναι τα ακόλουθα:

· 16η Ιούλιου 2009 αναφέρει η κα Bachman Ειδική Βοηθός του κ. Ντάουνερ.

«Χθες συναντηθήκαμε με τον πρώην πρόεδρο κ. Κληρίδη (90 ετών πίνοντας ουίσκι και καπνίζοντας πούρο...) ο οποίος υποστήριξε την ιδέα του Ντάουνερ όπως εμβολιάσει τη διαδικασία των διαπραγματεύσεων με δικές του ιδέες.», δηλαδή μια νέα επιδιαιτησία.

Ο κ. Αναστασιάδης μας προειδοποίησε σήμερα να είμαστε πιο προσεκτικοί με τις απορριπτικές εφημερίδες (Φιλελεύθερος) «rejectionist newspapers»[...]

Αναστασιάδης θα είναι “key in getting the referendum through” δηλαδή το άτομο κλειδί για να περάσουμε το δημοψήφισμα.»

· Ημερομηνία 16.1.2009 Γράφει ο κ. Steven Brouke του Τμήματος των Πολιτικών Υποθέσεων και Καλών Υπηρεσιών των Ηνωμένων Εθνών. Παράγραφος 7.

«Σύμφωνα με τον κ. Αναστασιάδη, εάν στις υφιστάμενες συνομιλίες επιτυγχανόταν συμφωνία σε σχέση με τη χρήση του Σχεδίου Ανάν ως βάση, η διαδικασία θα μπορούσε να προχωρήσει πιο εύκολα».

· Και Συνεχίζει Παράγραφος 11

«Ο κ. Αναστασιάδης εισηγήθηκε ότι θα έπρεπε να υπάρχει ευελιξία «flexibility» στο ζήτημα των εγγυήσεων και ασφάλειας. Και ανέφερε εμπιστευτικά την άποψη του ότι θα μπορούσε να επιτευχθεί μελλοντικός συμβιβασμός «future compromise» σε αυτά τα ζητήματα. Επίσης ανέφερε ότι ρυθμιστικά δικαιώματα επέμβασης θα πρέπει να τύχουν επεξεργασίας, όμως στο τέλος ο Χριστόφιας θα είναι διαλλακτικός στο θέμα ασφάλειας»

Εδώ σαφώς αποδέχεται τη συνέχιση των Τουρκικών Εγγυήσεων ενώ παράλληλα αποκαλύπτει και ποια είναι η κόκκινη γραμμή του Χριστόφια.

· Παράγραφος 13.

«Ο κ. Ντάουνερ ζήτησε από τον Αναστασιάδη να συνεχίζουν να διατηρούν την επαφή τους και ο κ. Αναστασιάδης συμφώνησε»

· Αναφορά κ.Steve Bourke με θέμα τη Συνάντηση Αναστασιάδη-Ντάουνερ ημερομηνίας 13.4.2009. Εδώ απαιτώ την ιδιαίτερη προσοχή σας:

· Παράγραφος 3

«Ο Αναστασιάδης εισηγήθηκε ότι η πολιτική ισότητα θα μπορούσε να διασφαλιστεί, όμως όχι η αριθμητική ισότητα. Το επόμενο σχέδιο που θα παρουσιαστεί θα πρέπει να ΦΑΙΝΕΤΑΙ, τονίζω το να φαίνεται και όχι να είναι καλύτερο από το προηγούμενο. «Must look better than the last». Ο Ντάουνερ στη συνέχεια συμφωνεί ότι το νέο σχέδιο θα φαίνεται διαφορετικό, τόσο αρχιτεκτονικά όσο και αριθμητικά.»

· Παράγραφος 4.

«Ο Ντάουνερ αναφέρει ότι τα ΜΜΕ φαίνεται να είναι εναντίον της λύσης. Μια λύση θα πρέπει να αγοραστεί «will have to be paid for» εισηγήθηκε και επίσης το κόστος της μη λύσης θα πρέπει να είναι σημείο που θα επικεντρωθούν. Δεν υπάρχει αρκετός εστιασμός στο τι θα συμβεί σε περίπτωση μη λύσης.»

· Παράγραφος 5

«Ο Αναστασιάδης συμφώνησε.»

· Έγγραφο ημερομηνίας 27.5.009 – Συνομιλία Ντάουνερ – Λόρδου Χάννευ.

Βεβαίως η συμπαιγνία Ντάουνερ με τον γνωστό Χάννευ ουδέποτε σταμάτησε αλλά είναι διαχρονική, αυτό φαίνεται και από τους επαίνους που ανταλλάζουν

· Συνάντηση Ντάουνερ και Ζεριχούν με κ. Ταλάτ, Απρίλιο 2009

· Παράγραφος 4

«Ο κ. Ντάουνερ χαρακτήρισε τον κ. Αναστασιάδη ως το καλό παιδί «as a good guy». Ο κ. Ταλάτ συμφώνησε και είπε ότι ζήτησε από τον Αναστασιάδη να πείσει τον Χριστόφια να πει «ναι». Στο Μπούρκενστοκ ο Χριστόφιας είχε πει στον Ταλάτ ότι θα πει «ναι».

· Ημερομηνία 24.5.2009 Συνάντηση με το Μακάριο Δρουσιώτη.

· Στόχος της συνάντησης «να σφυρηλατήσουν (galvanize) τις υπέρ της λύσης τάσεις μιας ανενεργούς ομάδας (dormant group) η οποία έχει στρατηγικά τοποθετηθεί “strategically placed” στον πιο φιλελεύθερο τύπο της Κύπρου.»

Προσκεκλημένοι, μεταξύ άλλων. Νίκος Αναστασιάδης Πρόεδρος ΔΗΣΥ

Ελένη Μαύρου Δήμαρχος Λευκωσίας

· Συνάντηση Νταούνερ με Yakub Ozdenir Lafitoglu 29.5.2009. Παράγραφος 5.

«Ο Ντάουνερ εισηγήθηκε ότι δεν πρέπει να συγχύζει κανείς αυτά τα οποία ακούει στα ΜΜΕ σχετικά με τις θέσεις Χριστόφια και Ιακώβου και εκείνα που του λένε κατ’ ιδίαν και επίσης πρέπει πάντοτε να έχουμε στο μυαλό μας τον Αναστασιάδη ο οποίος είναι υπέρ της λύσης. Γι΄αυτό κανείς, δεν πρέπει να απελπίζεται «so one should not despair»

Ενημέρωση για τη συνάντηση ΔΗΚΟ με Χριστόφια ημερ. 22.6.2009.

· Παράγραφος 5.

«Εάν το ΔΗΚΟ λάβει διορισμούς σε ημικρατικούς οργανισμούς υπό την ανανεωμένη αρχηγία του Κάρογιαν, το στρατόπεδο Κάρογιαν και Κυπριανού εντός του ΔΗΚΟ θα ενδυναμωθεί[...] Αυτό προμηνύεται ως θετικό αποτέλεσμα και για τον Χριστόφια.

Συνάντηση Ντάουνερ με Soyer ημερ. 16.Ιουλίου 2009

· Παράγραφος 4

«Ο Soyer [...] Ανέφερε ότι το ΑΚΕΛ, ΔΗΣΥ, CTP και ΤCP θα έπρεπε να δουλέψουν μαζί για να εξηγήσουν την έννοια της ομοσπονδιακής λύσης. Κοινές πλατφόρμες (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ) θα πρέπει να συμφωνηθούν με ακαδημαϊκούς και επιχειρηματίες ακολουθώντας το παράδειγμα του Oslo Group πριν από το Σχέδιο Ανάν.

Συνάντηση Ντάουνερ με Γλαύκο Κληρίδη 15 Ιουλίου 2009 (επέτειος πραξικοπήματος υπενθυμίζω)

· Παράγραφος 1

«Ο Κληρίδης υποστήριξε ότι εν ολίγοις η Κύπρος ήταν χωρίς ηγέτη. Υπέδειξε στον Ντάουνερ ότι η πρόκληση δεν ήταν να βρεθεί μια λύση αλλά το πως θα πουλούσαν τη λύση «but also to sell a solution».(!!!!!!)

· Παράγραφος 2.

«Ο Κληρίδης υποστήριξε ότι ήταν καιρός να εγκαταλειφθούν οι κόκκινες γραμμές και πρόσθετα ανέφερε ότι το Εθνικό Συμβούλιο ήταν εμπόδιο παρά βοήθεια.»

Σημαντική η αναφορά του Ντάουνερ στην Παράγραφο 9 όπου αναφέρει τα ακόλουθα:

· «Σε περίπτωση που δεν εξευρεθεί λύση έγκαιρα, τότε η Φόρμουλα των Ηνωμένων Εθνών για Διζωνική Δικοινοτική Ομόσπονδη Δημοκρατία θα πρέπει να αλλάξει.»

· Παρατήρηση μου (Ε. Μπίλλης): Ήδη την άλλαξαν

Ας θυμηθούμε τις οδηγίες και συμφωνίες μεταξύ Αναστασιάδη και Ντάουνερ να εκφοβίσουν τους Κυπρίους για το αποτέλεσμα μιας μη λύσης.

· Παραπέμπω σε συνέντευξη του Αναστασιάδη 26.10.2008:

«Ένα θα πω. Εάν διαπράξουμε το λάθος να εγκαταλείψουμε τις διαπραγματεύσεις, το επόμενο που μας αναμένει είναι η τύχη του Κοσόβου, της Αμπχαζίας και της Οσετίας. Ας συνειδητοποιήσουμε, επιτέλους, ότι αν δεν εργαστούμε σκληρά, παραμένοντας προσηλωμένοι στα θέματα αρχής, ώστε να εξεύρουμε λύση μέχρι το Απρίλιο ή Μάιο του 2009, η επόμενη φορά που θα ξαναμιλήσουμε για το Κυπριακό, και το λέω με πλήρη επίγνωση, δεν θα είναι για επανένωση αλλά για δύο χωριστά κράτη και θα με θυμηθείτε.» (Ε. Μπίλλης: Το ήξερε φαίνεται από τότε)

Επανέρχομαι στους εκφοβισμούς Αναστασιάδη.

· Σήμερα 2012 οι προβλέψεις και απειλές έχουν διαψευστεί πανηγυρικά καθώς δεν είχαμε Μικρασιατική Καταστροφή και δεν γίναμε Κόσοβο ή Όσετια, ίσως Αφρική λόγω οικονομίας.

Πολλοί ισχυρίζονται σήμερα ότι ο Αναστασιάδης ξεπέρασε το σχέδιο Ανάν και ότι σέβεται την απόφαση του 76%. Τα έγγραφα καταδεικνύουν ότι αυτό δεν αποτελεί την πραγματικότητα.

· Υπενθυμίζω ενδεικτικά ορισμένες δηλώσεις που έγιναν στη βάση των όσων συζητήθηκαν με τον κ. Ντάουνερ και αφορούσαν:

Περαιτέρω υποχωρήσεις, συγκεκαλυμμένη επιδιαιτησία, την προστασία μόνο του 1/3 της περιουσίας των ΕΚ, τη συμπόρευση και συνεργασία ΑΚΕΛ-ΔΗΣΥ στο Κυπριακό, την ανάγκη διεύρυνσης των εγγυήσεων και ιδιαίτερα τρόπους άσκησης των επεμβατικών δικαιωμάτων.

Αυτά καταδεικνύουν σαφώς ότι τα όσα αναφέρθηκαν για ωραιοποιήσεις του σχεδίου ώστε να ΦΑΙΝΕΤΑΙ πιο καλό, αποτελούν γεγονός.

Ακολούθως θα ήθελα να παραπέμψω σε έγγραφα που διέρρευσαν στην ιστοσελίδα Wikileaks και αποκαλύπτουν τα όσα λέχθηκαν κατά τις συναντήσεις διαφόρων με τον Αμερικανό Πρέσβη.

Έγγραφο με αναφορά 08NICOSIA273 ημερ. 30.4.2008.

· Μετά από συνάντηση με τον κ. Αναστασιάδη ο Αμερικανός Πρέσβης καταγράφει μεταξύ άλλων: Ο Αναστασιάδης άρχισε με επαίνους σχετικά με την αρχική απόδοση του Δημήτρη Χριστόφια ως πρόεδρος.

· «Ο Χριστόφιας έκανε τεράστια λάθη στο παρελθόν» είπε ο Αναστασιάδης, «ειδικά σε σχέση με τη στήριξη του Παπαδόπουλου και την εγκατάλειψη του σχεδίου Ανάν το 2004». Όμως φαίνεται ότι ο ηγέτης του ΑΚΕΛ έμαθε από τα λάθη του. [...]

· «Ο Χριστόφιας (ως Αρχηγός του ΑΚΕΛ) υιοθέτησε μια διαφορετική προσέγγιση το 2004, και δες που καταλήξαμε», είπε ο Αναστασιάδης οδυρόμενος.

· Ο ΔΗΣΥ θα έπαιζε πλέον ένα διαφορετικό παιχνίδι, νοουμένου ότι ο Πρόεδρος και το ΑΚΕΛ δεν καταχράζονταν την αντιμετώπιση με τα παιδικά γάντια (kid glove treatment) […]

· O Αναστασιάδης είχε έκδηλα εντυπωσιαστεί από τον Πρωθυπουργό της Τουρκίας.

Στην ίδια συνάντηση αναφορικά με τον Τάσσο Παπαδόπουλο είπε τα ακόλουθα:

· «Ήταν ανόητος/ηλίθιος (stupid) πέραν πάσης αντίληψης που δεν διαπραγματεύτηκε το Σχέδιο [Ανάν] καλή τη πίστη», δυσφήμιζε/κακολογούσε (decried) ο Αναστασιάδης, η φωνή του χρωματισμένη από το θυμό. [...]

· «Ευτυχώς (Thankfully) ο Παπαδόπουλος ήταν εκτός της εικόνας πλέον, και ο Αναστασιάδης είχε μεγάλη υπερηφάνεια για το γεγονός ότι συνέβαλε στην εκλογική του ήττα.

· «Ο εθνάρχης πέθανε» ισχυρίστηκε και οι ιστορικοί του μέλλοντος θα εγκωμίαζαν τις προσπάθειες του να τον θάψει»

Έγγραφο με κωδικό 07NICOSIA839 ημερομηνίας 18.10.2007.

Παράγραφος 1

· «Ο Αναστασιάδης υποστήριξε ότι η Κύπρος επειγόντως χρειαζόταν νέα ηγεσία, αφού οι «ηλίθιες» πολιτικές (stupid policies) του Προέδρου Παπαδόπουλου είχαν φέρει ντροπή και προσβολή (shame and embarrassment) στο νησί».

Παράγραφος 7

· Ο Αναστασιάδης κατηγόρησε (decried) τον Παπαδόπουλο ότι οδηγούσε τη χώρα σε καταστροφή και μάλιστα, σφυρώντας, στη διαδρομή.

Παράγραφος 10

· Ο Αναστασιάδης καθώς αναφέρθηκε στον Τάσσο είπε «η ουρά του σκύλου δεν ισιώνει».

O ίδιος κ. Αναστασιάδης που το περασμένο Σάββατο 24.11.2012 μιλώντας για τον Τάσσο και το Σπύρο δήλωνε στην Κεντρική Επιτροπή του ΔΗΚΟ τα ακόλουθα:

· «Μπορεί να μας χώρισαν διαφορές στη διαχείριση του εθνικού θέματος, ποτέ όμως δεν υπήρξε αμφισβήτηση του πατριωτισμού και των αγώνων τους για τη διάσωση του Ελληνισμού και της Κύπρου».

Συνεχίζω με το έγγραφο με κωδικό 09NICOSIA193 ημερ 19.3.2009

Παράγραφος 7

· «Για το θέμα της ασφάλειας και των εγγυήσεων, το Σχέδιο Ανάν του 2004 πρέπει να αποτελεί τη βάση για διαπραγμάτευση.»

· «Η διεθνής κοινότητα πρέπει να χρησιμοποιήσει την επόμενη ανανέωση (τον Ιούνιο) για να «εκχύσουν λίγη αβεβαιότητα» (to inject a bit of uncertainty) για το μέλλον της ΟΥΝΦΙΚΥΠ, συμπλήρωσε ο Ντάουνερ.»

Το Έγγραφο με κωδικό 09NICOSIA200 ημερομηνίας 20.3.2009 Παράγραφος 2 αναφέρει ότι

· «Ο Κάρογιαν υποστηρίζει μια πιο ανεκτική θέση υπέρ του Προέδρου Χριστόφια για χάριν της παραμονής του στην εξουσία» (for the sake of staying in power).»

Έγγραφο 09NICOSIA317 ημερομηνίας 3.5.2009

Παράγραφος 1:

· «Ο Αναστασιάδης άσκησε κριτική στον Χριστόφια για την αργή πρόοδο των διαπραγματεύσεων [...]

· O Αναστασιάδης ισχυρίστηκε ότι ακόμη ήλπιζε να δημιουργήσει ένα κοινό μέτωπο υπέρ της λύσης με τον Χριστόφια και το Κομμουνιστικό του Κόμμα ΑΚΕΛ»

· Πότε? Στις 3.5.2009!

Παράγραφος 2.

· Ο Αναστασιάδης ανέφερε ότι η δημόσια τοποθέτηση του Χριστόφια ότι απορρίπτει τις εγγυήσεις έχει καταστήσει σχεδόν αδύνατον να μπορούμε να πουλήσουμε (to sell) μια συμβιβαστική λύση στο λαό»

Παράγραφος 5. υπό τον τίτλο «lets find a way to join forces» δηλαδή ας βρούμε τρόπο να ενώσουμε δυνάμεις,

· «Ο Αναστασιάδης ανέφερε ότι το Κόμμα του εξακολουθούσε να θέλει να δημιουργήσει συμμαχία με το υπέρ της λύσης ΑΚΕΛ για να μπορέσει να δημιουργηθεί μια δυναμική «momentum» για να επιτευχθεί το ΝΑΙ σε ένα μελλοντικό Δημοψήφισμα.»

Συνεχίζει το έγγραφο Παράγραφος 7.

· «Ο Αναστασιάδης, για να προσθέσει δραματική εικόνα, ενώ μιλούσε έκανε παύση για να βάλει μια μεγάλη δόση ουίσκι (παρόλο που ήταν μεσημέρι).

· Η Ικανότητα του Αναστασιάδη να ενθαρρύνει το ΑΚΕΛ και τον Χριστόφια να υιοθετήσει μια πιο τολμηρή στάση (bolder approach) φαίνεται να είναι εξαιρετικά περιορισμένη.»

Έγγραφο 09NICOSIA47 ημερομηνίας 26.1.2009

· «Ο Αναστασιάδης ανέφερε στον κ. Μάθιου Μπραίζα ότι η συνεχής δαιμονοποίηση του Σχεδίου Ανάν, απέκλεισε μεγαλύτερη πρόοδο στο Κυπριακό.» (Σαφής επομένως η θέση του ότι το σχέδιο δεν θα έπρεπε να δαιμονοποιηθεί ο κ. Αναστασιάδης που υποστηρίζει, κατά τα άλλα, ότι σέβεται το 76%).

· «Ο Αναστασιάδης ζήτησε μεγαλύτερη εμπλοκή/συμμετοχή από τη διεθνή κοινότητα από ότι ο Χριστόφιας είναι διατεθειμένος να ανεχθεί,

· Ειδικά στη κρίσιμη φάση του πάρε δώσε. Η τοποθέτηση αυτή δείχνει ότι όχι μόνο ο Αναστασιάδης αποδέχεται την επιδιαιτησία αλλά και την επιδιώκει.»

Παράγραφος 3

· «Ο Αναστασιάδης αναφέρθηκε στην κάθετη άρνηση της Κυβέρνησης να κάνει αναφορά στο σχέδιο Ανάν σε μια σύγκριση μεταξύ Ε/Κ και Τ/Κ αλλά και των θέσεων του Σχεδίου Αννάν σε θέματα διακυβέρνησης, κάτι που ο ΔΗΣΥ απαιτούσε (was demanding).»

Έγγραφο 06NICOSIA766 ημερομηνίας 23.5.06

· «Ο Αβέρωφ Νεοφύτου ανέφερε ότι το Κόμμα του έχει υποφέρει τα μάλλα για την επιλογή του «NAI» στο σχέδιο ανάν κατά το δημοψήφισμα.

· [...] Γι’ αυτό το λόγο το κόμμα του δεν μπορεί δημόσια να υποστηρίξει το σχέδιο αναν. (his party cannot publicly support the annan plan).

· Παρόλο που κατ ιδίαν είναι διατεθειμένος να ομολογήσει ότι το Σχέδιο Ανάν παραμένει η μόνη βιώσιμη βάση για επανένωση».

Σε αντιδιαστολή, ας δούμε τι έλεγε ο Γιώργος Λιλλήκας την ίδια περίοδο:

Έγγραφο 06NICOSIA979 ημερομηνίας 27.6.06.

· «Ο Λιλλήκας μας προειδοποίησε ότι οι Κύπριοι και άλλα κράτη μέλη της Ε.Ε. δεν είναι διατεθειμένα να παραβλέψουν τη διαρκή άρνηση της Τουρκίας να συμμορφωθεί με τις υποχρεώσεις της προς την Ε.Ε. Ανέφερε ότι η Κύπρος δεν θα δίσταζε να σταματήσει την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας.»

Παράγραφος 3.

· «Ο Λιλλήκας επίσης ανέφερε ότι ενώ η Κύπρος και ο υπόλοιπος κόσμος είχε συμφέρον η Τουρκία να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Οικογένεια, αυτό δεν μπορούσε να γίνει με τους όρους της Τουρκίας, η Τουρκία έπρεπε να συμμορφωθεί με ευρωπαϊκούς κανόνες διακυβέρνησης και διεθνούς συμπεριφοράς.

· Ο Λιλλήκας ήλπιζε ότι η Τουρκία θα αντιλαμβανόταν ότι και για εκείνους ήταν πιο μακροπρόθεσμα θετικό να ενταχθούν στην Ε.Ε παρά να συνεχίζουν να κατέχουν την Κυπριακή Δημοκρατία. Η Τουρκία δεν μπορεί να κάνει και τα δύο.»

Τραγικές είναι και οι θέσεις του (σημ. Ε. Μπίλλη) «εθνάρχη» Γλαύκου Κληρίδη, όπως αυτές καταγράφονται στο Έγγραφο 07NICOSIA932 ημερομηνίας 19.11.07

Παράγραφος 3.

· «Ο Γλαύκος Κληρίδης αναφέρει ότι εάν ο Παπαδόπουλος επιβιώσει τον 1ο γύρο των εκλογών η ήττα του θα εξαρτηθεί από την συνεργασία μεταξύ των ιστορικών εχθρών ΑΚΕΛ και ΔΗΣΥ.»

Παράγραφος 4.

· «Η Κύπρος χρειάζεται πιο ευρεία κυβέρνηση (wider government) για να μπορέσει να φιλοξενήσει και το ΔΗΣΥ αλλά και το ΑΚΕΛ. (διερωτώμαι μήπως γι΄αυτό και το σημερινό προεκλογικό σύνθημα ενώνουμε δυνάμεις;)

· Και τα δύο αυτά κόμματα απεχθάνονται να παραδεχτούν δημόσια την ανάγκη συνεργασίας μεταξύ τους για να κερδίσουν τον Παπαδόπουλο.

· Ο πρώην Πρόεδρος εξέφρασε το ενδιαφέρον του για να βοηθήσει στη δημιουργία μια ευρύτερης συμμαχίας των δύο και υπαινίχθηκε ότι προσπαθούσε να λειτουργήσει ως διαμεσολαβητής προς το σκοπό τούτο.»

Παράγραφος 6.

· «Ο Κληρίδης υποστήριξε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα έπρεπε να έχουν ένα ρόλο κλειδί, έστω και από το παρασκήνιο (even if behind the scenes).»

Παράγραφος 9.

· «Ο Κληρίδης εστίασε την προσοχή του στην ανάγκη να ηττηθεί ο Παπαδόπουλος αντί στη νίκη του Κασσουλίδη.»

Έγγραφο 08NICOSIA91 ημερομηνίας 7.2.2008.

Παράγραφος 4.

· «Ο Αναστασιάδης καλωσόρισε το ανεπίσημο δέσιμο μεταξύ των ιδεολογικά διαφορετικών ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ, διότι κατά την άποψή του μια τέτοια θα διασφάλιζε ότι η όποια λύση του Κυπριακού Προβλήματος στην οποία κατέληγαν οι συνομιλίες θα τύχανε μιας πλατιάς πολιτικής υποστήριξης στη Βουλή.

· Όμως κατηγόρησε το ΑΚΕΛ ότι δεν έχει το κουράγιο να χορέψει (does not have the courage to dance).

· Εδώ επιβεβαιώνεται και η κατά καιρούς εκπεφρασμένη βάσιμη ανησυχία ότι θα προσπαθήσουν να περάσουν την όποια νέα πρόταση από τη βουλή και μετά ίσως από δημοψήφισμα.»

Κλείνω την παρουσίαση των εγγράφων με την αποκάλυψη Φωτιά που αφορά στην επίσκεψη του Αναστασιάδη στην Τουρκία το 2005.

· Κατά τη διάρκεια της 30λεπτης συνάντησης Γκιούλ-Αναστασιάδη στην Τουρκία,

· Η Αμερικανική Πρεσβεία της Άγκυρας στο έγγραφο 05ANKARA799 ημερομηνίας 11.2.2005 αναφέρει τα εξής:

· «Αντιλαμβανόμαστε ότι ο Αναστασιάδης ήγειρε αλλαγές επί του σχεδίου Ανάν οι οποίες θα μπορούσαν να βοηθήσουν τον ΔΗΣΥ να κερδίσει πιο πολλή υποστήριξη για αυτό μέσα στους Ε/Κ».

· «Ο Disli είπε ότι ο Αναστασιάδης ανέφερε του Γκιούλ ότι

· Εάν υπήρχαν «ορισμένες αλλαγές» (εντός εισαγωγικών διότι ακριβώς θα ήταν διακοσμητικές!!) στο Σχέδιο Αννάν,

· Ο ΔΗΣΥ θα έσπρωχνε εκ νέου το σχέδιο Αννάν στους Ελληνοκύπριους (would again push the plan with the Greek Cypriot Public)».

Πρόσθετα, η Αμερικανική Πρεσβεία στο πλαίσιο της συνάντησης Ερντογάν- Αναστασιάδη αναφέρει στο έγγραφο 05ANKARA866 ημερ. 15.2.2005 τα εξής:

· «Ο Αναστασιάδης και πάλι (again) ήγειρε πιθανές αλλαγές στο σχέδιο Ανάν, όμως αυτή τη φορά με πιο πολλή λεπτομέρεια σε σχέση με τη συνάντηση του Γκίουλ.»

Υπενθυμίζω ότι τότε δέχθηκε να φωτογραφηθεί κάτω από το σύνθημα «όλα για την Τουρκία».· Αυτή, Φίλοι μου είναι συγκεκριμένη δέσμευση προς τον τότε Υπουργό Εξωτερικών και Πρωθυπουργό της Τουρκίας. Αυτή είναι η μόνη αλήθεια.

· Αλλαγές επί του Σχεδίου Αναν.

· Μια εμμονή διαχρονική, του χθες, του σήμερα και προφανώς του αύριο.

· Οτιδήποτε άλλο λεχθεί προεκλογικά σήμερα με γραπτές ή όχι συμφωνίες είναι απλά μια ανώδυνη προεκλογική υπόσχεση χωρίς αντίκρισμα και πρακτική εφαρμογή.

Στις 24.11.2012 ο ίδιος άνθρωπος διαβεβαίωνε την Κεντρική Επιτροπή του ΔΗΚΟ ότι δεν μεταλλάσσεται και δεν θα μεταλλαχθεί ποτέ, δηλώνοντας πως το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος του 2004 δεν είναι μόνο σεβαστό αλλά και απόλυτα δεσμευτικό.

Επανέρχομαι στο έγγραφο 08NICOSIA273 ημερομηνίας 30.4.2008 για να κλείσω. Για το Σχέδιο Αννάν ο Πρέσβης ανέφερε τα ακόλουθα:

· «Ο Αναστασιάδης κατ’ ακρίβεια υποστήριζε την επαναφορά (retabling) του Σχεδίου Ανάν με στόχο αλλαγές σχεδιασμένες να καταπραΰνουν (assuage) τις ανησυχίες των Ε/Κ.»

· «[...] Πρόσθετα εάν ο Αναστασιάδης ανέφερε τη θέση αυτή δημόσια ή έστω και κατ΄ιδία, για να το δει μετά να διαρρέει, η επακόλουθη καταδίκη μπορεί να περιθωριοποιήσει τον ταλαντούχο πολιτικό σε μια κρίσιμη περίοδο.

· Εμείς (Σημ δική μου: Οι Αμερικανοί) θεωρούμε ότι ο Αναστασιάδης εξυπηρετείται καλύτερα εάν προωθεί μέσα στο «καλάθι» των διαπραγματευτών τη συμπερίληψη στοιχείων του Σχεδίου Ανάν, αλλά όχι το σχέδιο αυτούσιο και την ορολογία του».

Αυτά δεν είναι παρά μόνο η κορυφή του παγόβουνου! Αποτελούν ένα μικρό δείγμα των όσων εντελώς τυχαία διέρρευσαν. Τρομάζω μόνο στην ιδέα πόσα άλλα συμφωνήθηκαν πίσω από κλειστές πόρτες για το λαό χωρίς το λαό.

Εγγραφο Ντάουνερ ΔΙΑΣ Ν1 80

· Αυτά τα άτομα επέλεξαν να συνεργαστούν υπό τις οδηγίες και την καθοδήγηση ξένων κέντρων λήψεως αποφάσεων. Γνωστές οι εξαγορές συνειδήσεων στο παρελθόν και επιτακτική η ανάγκη εξαγοράς νέων. Αυτό τους καθιστά επικίνδυνους.

Δέχτηκαν να υπάρχουν 3 κυβερνήσεις, 3 δημόσιες υπηρεσίες, 3 βουλές, 3 δικαστήρια, 3 αστυνομίες κτλ τα οποία θα λειτουργούσαν με συνεισφορά 90- 10%.

Σκεφτείτε εάν σήμερα περίπου το 48% του ΑΕΠ χρειάζεται για να συντηρήσει μια διοίκηση ποιο ποσό θα χρειαζόταν για συντήρηση 3 κυβερνήσεων με αναλογία 90-10% και Τρόικα.

Δέχθηκαν η ΑΟΖ και το φυσικό αέριο μας να είναι 50-50 και πρόσθετα δέχθηκαν να έχουν κυριαρχικά δικαιώματα και ΑΟΖ οι άσπονδοι φίλοι μας οι Άγγλοι.Δέχθηκαν το κόστος της λύσης να επιβαρύνει την μελλοντική «Ενωμένη Κυπριακή Δημοκρατία» και όχι την Τουρκία. Με βάση υπολογισμούς του 2004 η λύση θα στοίχιζε 43 Δισεκατομμύρια ευρώ τα οποία θα πληρώναμε κατά 90% εμείς και 10% οι Τουρκοκύπριοι ενώ η Τουρκία, ο κατακτητής τίποτα.

Δέχθηκαν να υπάρχει φυλετική διάκριση, ποσοστώσεις και σταθμισμένη ψήφος. Δέχθηκαν λύση που παραβίαζε την Δημοκρατία και την ισότητα.

Δέχθηκαν μόνιμες αποκλίσεις από το Κεκτημένο, όχι όμως στην Κάθοδο των Τούρκων, εκεί δέχθηκαν να έρθουν 80 εκατομμύρια Τούρκοι με δικαίωμα εγκατάστασης διακίνησης και ιδιοκτησίας.

Κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι έκτοτε άλλαξαν. Αντίθετα συνεχίζουν απτόητοι, σκορπώντας απλόχερα ανέξοδες απολογίες. Η επιλογή είναι απλή.

Πρέπει να αντισταθούμε. Όπως τότε, έτσι και σήμερα θα μας βρουν μπροστά τους, Όπως τότε έτσι και σήμερα ο κόσμος θα ανατρέψει τους σχεδιασμούς τους. Μπορούμε να τα καταφέρουμε και πάλι, γιατί μας αξίζει να έχουμε ένα μέλλον ελπιδοφόρο, ένα μέλλον στο οποίο η Κυπριακή Δημοκρατία δεν θα απειλείται από τις δικές μας μονομερείς υποχωρήσεις και σφάλματα.

Όλοι μαζί να κάνουμε το μέλλον καλύτερο σήμερα. Ας μην ξεχνούμε ότι το παρελθόν αποτελεί πρόλογο του μέλλοντος.

Σίμος Α. Αγγελίδης

Λευκωσία

26.11.2012

Δεν υπάρχουν σχόλια :