ΣΙΚΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ – ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ ΥΠΟ ΤΗΝ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗ ΤΩΝ ΗΠΑ





Του Παναγιώτη Αποστόλου

Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου

[email protected]

www.egerssi.gr

Πρόσφατα, στις 12 Ιουνίου 2021 με τίτλο: “Προγεφύρωμα στα εμβολιαστικά σχέδια Μητσοτάκη ο Ιερώνυμος” αναδείκνυα σοβαρές απόψεις – πληροφορίες του ιδιοκτήτη – εκδότη, Δημοσιογράφου – Θεολόγου, της μηνιαίας εφημερίδας “Στύλος της Ορθοδοξίας” κ. Διονύση Μακρή, μηνός Ιουνίου! Παρακάτω ένα απόσπασμα που επιβεβαιώθηκε πλήρως, από το άρθρο του με τίτλο: «Aχ αυτά τα … ΕΣΠΑ και τα εκατομμύριά τους…»:

«Ρέει αδιάκοπα η κάνουλα ευρωπαϊκών κονδυλίων προς την Αρχιεπισκοπή Αθηνών και όχι μόνο!

Πακτωλός εκατομμυρίων ευρώ ρέει μέσω των προγραμμάτων ΕΣΠΑ τα τελευταία χρόνια για την ψηφιοποίηση εκκλησιαστικού υλικού! Τη μερίδα τού λέοντος ωστόσο την έχει λάβει η Αρχιεπισκοπή Αθηνών…

…Όλα αυτά ως φαίνεται πληροφορήθηκε και η Αρχιεπισκοπή των “Καθολικών” Αθηνών και κατέστη …διαμαρτυρόμενη, απαιτώντας ετσιθελικά να μη μείνει πίσω αλλά να υπεισέλθει και αυτή εις τη νέα τεχνολογία.

Αποτέλεσμα ήταν η “διαμαρτυρία” της να εισακουστεί από τη φιλική προς τον Πάπα Φραγκίσκο κυβέρνηση τού αφορισμένου πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη, η οποία ενέκρινε μαζεμένα ΕΣΠΑ εκατομμυρίων ευρώ!

Παρεμπιπτόντως επισημαίνουμε ότι σύμφωνα με πληροφορίες ο υφυπουργός Εξωτερικών κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης μετέβη προσφάτως στο Βατικανό και ανανέωσε την πρόσκληση επίσκεψης του Πάπα στην Ελλάδα, μέσα στο πρόγραμμα “Στα βήματα τού Αποστόλου Παύλου”!

Η επίσκεψη, όπως εγράφη σε επαρχιακές εφημερίδες της Βορείου Ελλάδος, προγραμματίζεται να γίνει το Σεπτέμβριο του 2021!

Αναμένεται Εγκύκλιος της Εκκλησίας της Ελλάδος που θα προτρέπει τους πιστούς να εμβολιαστούν;

Στο παραπάνω αναφερόμενο άρθρο μου, σημείωνα τα παρακάτω και τα οποία επιβεβαιώθηκαν απόλυτα:

«Είναι γνωστό ότι το Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών κατά του COVID19 δεν είναι το αναμενόμενο για την κυβέρνηση! Αφού ένα μεγάλο μέρος του λαού μας είναι αντίθετο στον εμβολιασμό, όποιου εμβολίου, της όποιας εταιρείας! Οι περισσότεροι των οποίων είναι υπέρ των επί δεκαετίες δοκιμασμένων εμβολίων, αλλά αντιδρούν στο συγκεκριμένο εμβολιασμό, εμβολίων των οποίων πιστοποιήθηκε η χρήση σε χρονικό διάστημα, μικρότερο του ενός χρόνου!

Κι εδώ έρχεται η κατ΄ αποκλειστικότητα προς εμάς πληροφορία εξέχουσας μορφής της Ιεραρχίας!

Υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία (και συμφωνία) μεταξύ του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, για έκδοση Εγκυκλίου από την Αρχιεπισκοπή, που θα προτρέπει τους πιστούς να εμβολιαστούν; Και η οποία βεβαίως θα αναγνωσθεί από του βήματος του Ιερού στις Εκκλησιές μας;

Θα αναμένουμε μια ειλικρινή τοποθέτηση από την Αρχιεπισκοπή μας!»!

Βέβαια καμιά τοποθέτηση δεν έγινε από την Αρχιεπισκοπή Αθηνών, ωστόσο μας επιβεβαίωσε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός και το ρεπορτάζ των Μέσων που ακολούθησε της συναντήσεως Πρωθυπουργού και Αρχιεπισκόπου!

Τα βρήκε ο Ιερώνυμος με τον Μητσοτάκη, όπως τα εύρισκε και με τον Τσίπρα…

Επί παραδείγματι διαβάζουμε στην διαδικτυακή πλατφόρμα antonionews.gr:

Η πανδημία και οι εμβολιασμοί κυριάρχησαν στον διάλογο που είχαν μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμο, στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Ελπίζουμε και οι υψηλές θερμοκρασίες να βοηθήσουνε στον περαιτέρω περιορισμό του κορωνοϊού και της εξάπλωσής του. Όπως ξέρετε, είμαστε σε καλή κατάσταση, έχουμε περιορίσει σημαντικά τα κρούσματα, έχουμε επιταχύνει πολύ τους εμβολιασμούς» είπε ο κ. Μητσοτάκης και συνέχισε: «Όμως όπως έχουμε συζητήσει αρκετές φορές, πρέπει να πείσουμε τους συμπολίτες μας οι οποίοι εξακολουθούν και είναι καχύποπτοι απέναντι στα εμβόλια να σπεύσουν να εμβολιαστούν. Αυτό αφορά ειδικά τους πιο ηλικιωμένους συμπολίτες μας, οι οποίοι και κινδυνεύουν περισσότερο σε περίπτωση που αρρωστήσουν. Είναι πραγματικά πάρα πολύ στενάχωρο όταν βλέπουμε και σήμερα ακόμα να έχουμε εισαγωγές στα νοσοκομεία, εισαγωγές στις εντατικές, συμπολίτες μας να χάνουν τη ζωή τους και σχεδόν όλοι να είναι ανεμβολίαστοι, ενώ είχαν τη δυνατότητα να προστατευτούν μέσα από το εμβόλιο. Γι’ αυτό και θέλω να σας ζητήσω ακόμα μια φορά την παρότρυνσή σας και ενδεχομένως μέσω και των κηρυγμάτων των ιερέων στο ποίμνιο ώστε να κάνουν οι καχύποπτοι αυτό το πρόσθετο βήμα, να τους πείσουμε ότι αυτό είναι κάτι το οποίο δεν είναι απλά επιβεβλημένο για να επανέλθουμε στους κανονικούς μας ρυθμούς, αλλά είναι στοιχειώδης αυτοπροστασία δικιά τους και των οικογενειών τους. Το έχετε κάνει πολλές φορές στο παρελθόν και θέλω να σας ευχαριστήσω, θα το ζητήσω να το κάνετε μια φορά ακόμα». Από την πλευρά του, ο κ. Ιερώνυμος σημείωσε πως:

«Είναι πεποίθησή μας πλέον ότι στο πρόβλημα αυτό το μεγάλο που όλοι αντιμετωπίζουμε και αγωνιούμε είναι απαραίτητη η συνεργασία της Πολιτείας με την Εκκλησία και με την επιστήμη. Όλα όσα ακούμε πολλές φορές που είναι ανορθόδοξα, δεν μπορεί η επιστήμη με τη θρησκεία, με την πίστη μας στο προκείμενο θέμα να είναι αντίθετη. Έτσι, λοιπόν, είναι βασική μας αρχή και το κάναμε, και θα το κάνουμε συνέχεια, ώστε να γίνει πεποίθηση στο θέμα αυτό. Έτσι μόνο μπορεί να δημιουργηθεί το τείχος που θα μας προφυλάξει από ό,τι πιθανόν καινούριο θα προβάλλει. Επομένως, δεν έχουμε καμία αντίρρηση, θα το κάνουμε και πάλι και όσες φορές χρειαστεί!»

«Σας ευχαριστώ, γιατί εξάλλου ο εμβολιασμός είναι πράξη αγάπης και αλληλεγγύης προς τον πλησίον» απάντησε ο Πρωθυπουργός!

Μια ανίκανη κυβέρνηση δημιουργεί εμφυοπολεμικό κλίμα στον ελληνικό λαό…

Ωστόσο, εξ όσων φαίνεται αυτή η κυβέρνηση είναι εξόχως επικίνδυνη! Αφού η πλειοψηφία του ελληνικού λαού δεν ανταποκρίνεται στα εμβολιαστικά σχέδια της κυβέρνησης και τα οποία της τα επιβάλλει ο ξένος ισχυρός παράγοντας!

Έτσι περίτρανα αποδεικνύεται πως το εμβολιαστικό σχέδιο της κυβέρνησης έχει ολοσχερώς αποτύχει και γι΄ αυτό ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης επιδίδονται σε εκβιαστικά διλλήματα προς τον ελληνικό λαό, με τα νέα μέτρα που εξήγγειλαν!

Κατάφεραν το ακατόρθωτο! Να διχάζουν δηλαδή τον ελληνικό λαό και να μετακυλούν σε αυτόν τις ευθύνες της ανικανότητάς τους και της ανεπάρκειάς τους! Περιμένοντας να βγάλουν το φίδι από την τρύπα οι επιχειρηματίες των μαγαζιών, τους οποίους επί ενάμιση χρόνο έχουν ρημάξει!

Όμως αυτοί οι πολιτικοί φωστήρες, δυναμιτίζουν και την ελληνική οικονομία που ανάμενε την περίοδο του καλοκαιριού να γεμίσει τα ταμεία της! Εξαγγέλλοντας περιοριστικά μέτρα για την είσοδο των Ρώσων τουριστών, όταν πολύ καλά γνωρίζουν, ότι τουλάχιστον η Μακεδονία ζει κυρίως από τους Ρώσους επισκέπτες! Οι οποίοι είναι ανοιχτοχέρηδες και δεν έχουν την μιζέρια – κυρίως – των Άγγλων τουριστών!

Αλλά με τα νέα μέτρα που εξήγγειλαν, χτύπησαν κατάκαρδα και τον εσωτερικό τουρισμό! Απαγορεύοντας ουσιαστικά στους ανεμβολίαστους να μετακινηθούν και να τονώσουν την ελληνική οικονομία και την επιχειρηματικότητα!

Επεξεργάζονται δε και σκέπτονται να υλοποιήσουν και απαγόρευση εξόδου των ανεμβολίαστων από το νομό κατοικίας τους, με το όχημά τους, πέραν του απαγορευτικού με πούλμαν, πλοία και αεροπλάνα!

Να ΄ταν όμως μόνο αυτά; Προχθές ο Άδωνις .Γεωργιάδης είχε πει πως κάποιος που δεν είναι εμβολιασμένος δεν θα μπορεί να εργάζεται σε “covid-free” μαγαζιά, ανάβοντας ουσιαστικά το “πράσινο φως” σε επιχειρηματίες να απολύσουν κάποιον εργαζόμενο που δεν θέλει να εμβολιαστεί!

Απίστευτα και όμως αληθινά, μια επικίνδυνη κυβέρνηση να σπρώχνει σε εμφύλιο πόλεμο το λαό της!

Αμ το άλλο το τραγελαφικό; Να προσπαθούν με το 150άρι της πλάκας να εκβιάσουν τα Ελληνόπουλα, που σε δύσκολες οικονομικά εποχές, γι΄ αυτά τα 150 ψιχία είναι ένας πλούσιος μποναμάς;

Στο παιχνίδι της εκβιαστικής πειθούς μπήκε εσχάτως και ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Άκης Σκέρτσος!

Ο οποίος κλείνοντας τοποθέτησή του, είπε:

«…Στις νεότερες ηλικίες τα ποσοστά συμμετοχής είναι χαμηλότερα, καθώς απέκτησαν πρόσφατα πρόσβαση σε όλα τα εμβόλια, αλλά ανεβαίνουν. Συγκεκριμένα, στις ηλικίες 30-45 ετών, το 44% των πολιτών έχει κάνει τουλάχιστον μια δόση, ενώ στις ηλικίες 18-29 ετών το 26,5% έχει κάνει μια δόση ή έχει κλείσει το ραντεβού για τον εμβολιασμό. Μπορούμε να πάμε καλύτερα; Σίγουρα ναι και τις τελευταίες τρεις μέρες τα δεκάδες χιλιάδες νέα ραντεβού στην πλατφόρμα εμβολιασμών δείχνουν ότι τα κίνητρα υπέρ του εμβολιασμού φέρνουν αποτέλεσμα»!

Ναι τα εκβιαστικά κυβερνητικά διλλήματα, ο κ. Σκέρτσος τα ονόμασε “κίνητρα”!

Θα το τονίσω για άλλη μια φορά! Αυτή η κυβέρνηση είναι τελείως επικίνδυνη, αφού διχάζει με τις ακραίες, αντιδημοκρατικές και αντισυνταγματικές αποφάσεις της, μέλη της ίδιας οικογένειας! Που δεν θα μπορούν από τις 15 Ιουλίου 2021 να νιώθουν ως οικογένεια, αφού θα υπάρχουν άλλα κριτήρια για τους εμβολιασμένους και άλλα για τους ανεμβολίαστους!

Αυτή η επικίνδυνη κυβέρνηση κινείται σε άγνωστα και αχαρτογράφητα νερά συνεχώς! Μη ξέροντας κολύμπι, προσπαθεί να πνίξει μαζί της το σύνολο του ελληνικού λαού!

Εμπρός για την Πανθρησκία που επιβάλλουν ΗΠΑ και Γερμανία…

Αλλά είπαμε! Αυτή η κυβέρνηση, όπως και η προηγούμενη είναι απόλυτα χειραγωγημένη από τον ξένο ισχυρό παράγοντα! Της λένε! Πετάει ο γάιδαρος; Και εκείνη απαντάει: “Ναι πετάει”!

Αφού είναι γνωστό, πως η Ουάσιγκτον και το Βερολίνο, προσπαθούν και χρησιμοποιούν ακόμη και τον θρησκευτικό παράγοντα, ενός καθ΄ όλα υποταγμένου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, προκειμένου να κάμψουν την ηχηρή αντίσταση του λαού στους γεωπολιτικούς σκοπούς τους!

Μόνος αντίπαλος στα δόλια σχέδιά τους η Ορθόδοξη και Ελεύθερη Ρωσία!

Τελευταία σαφέστατη θρησκευτική παρέμβαση, η επίσκεψη και η συνάντηση του Αμερικανού ΥΠΕΞ Άντονι Μπλίκεν με τον Πάπα Φραγκίσκο στο Βατικανό!

Η έλευση του οποίου θα γίνει στην Ελλάδα τον Σεπτέμβριο – Οκτώβριο και όπου θα συναποφασίσουν (Πάπας και Αρχιεπίσκοπος Αθηνών) την καθυπόταξη της ελεύθερης βούλησης των πιστών Ελλήνων!!

loading...