Στο Προεδρικό Μέγαρο: Πηγαδάκια, θητείες και... διακοπές - Οι συζητήσεις των πολιτικών αρχηγώνΑυτή τη χρονιά το μήνυμα που εστάλη από το Προεδρικό Μέγαρο στην δεξίωση για την 47η επέτειο από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας ήταν μήνυμα ναι μεν για την Κύπρο αλλά και για τα εμβόλια

Το έστειλε με κάθε σαφήνεια και προς κάθε κατεύθυνση η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Την ίδια στιγμή απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να εμβολιαστούν, λέγοντας ότι το τέλος της πανδημίας δεν είναι ζήτημα καλής τύχης ή μεταφυσικής αλλά δική μας επιλογή και ευθύνη.

Τα ίδια έλεγε και ο καθηγητής Σωτήρης Τσίοδρας από τους πλέον περιζήτητους στη δεξίωση, ο οποίος και αυτός με τη σειρά του συνέστησε εμβολιασμό, για να ξεπεράσουμε την πανδημία, «αλλιώς θα έχουμε ένα κάβο μπροστά μας να περάσουμε».Αυτή τη φορά η εθιμική σύναξη πολιτικών αρχηγών στο κιόσκι του Προεδρικού Μεγάρου, μακριά από κάμερες και περίεργα ώτα έβγαλε ειδήσεις. Και μάλιστα, κάτι που ήταν ασυνήθιστο σε αυτές τις συνάξεις, ειδήσεις πολιτικές. Για το πότε κλείνει η Βουλή, για το πόσα νομοσχέδια θα περάσουν πριν κλείσει η Βουλή, για το πώς εκλέγονται οι αρχηγοί των κομμάτων, για τη θητεία που έχει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην προεδρία της ΝΔ, γιατί το ΚΚΕ δεν εκλέγει ηγεσία απευθείας από τον λαό ή από τα μέλη του κόμματος. Και όταν τελείωσαν τις πολιτικές συζητήσεις έπιασαν κουβέντα για το πού και πότε θα πάνε διακοπές αλλά και μεγάλή συζήτηση για το… κρασί.

Ωστόσο ο κ. Τασούλας τους αιφνιδίασε όλους και με το που κάθισαν στο κιόσκι τους είπε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο μοναδικός αρχηγός κόμματος που έχει θεσπίσει θητεία στην ηγεσία της ΝΔ. Ο Πρωθυπουργός είπε ότι η θητεία έχει συγκεκριμένο χρόνο, εκτός εάν κατά τη διάρκειά της ο Πρόεδρος του κόμματος είναι Πρωθυπουργός ή έχει εκλεγεί Πρωθυπουργός.Η επόμενη ανακοίνωση στο Κιόσκι του Προεδρικού ήταν για τη Βουλή. Δεν πρόκειται να κλείσει στις 5 Αυγούστου, όπως αρχικά είχε προγραμματιστεί αλλά στο τέλος του μήνα με την προϋπόθεση όμως πως θα περάσουν τρία νομοσχέδια ( Παιδεία, κύρωση της συμφωνίας για το Ταμείο Ανάκαμψης και το Κτηματολόγιο). Και μετά ήρθε η κουβέντα για τις διακοπές, με τον Πρωθυπουργό να λέει ότι ίσως περάσει λίγες ημέρες στα Χανιά. Ο κ. Τσίπρας τότε ρώτησε τον κ. Βαρουφάκη εάν θα κάνει τις διακοπές του στην Αίγινα, με τον Πρόεδρο της ΜέΡΑ να απαντά καταφατικά και ο κ. Τσίπρας να λέει ότι θα μείνει στο Σούνιο (στο σπίτι που ενοικιάζει). Η Φώφη, είπε ότι σκοπεύει να πάει στην Σκύρο, αλλά υπάρχει, όπως αποκάλυψε μεγάλο πρόβλημα με το νερό, γίνονται διακοπές στο Δίκτυο «και εγώ δεν είμαι διατεθειμένη να ανεβαίνω κάθε μέρα στο βουνό για να μαζεύω νερό», είπε στους πολιτικούς αρχηγούς ζητώντας επίλυση του θέματος.

Προηγουμένως και καθοδόν προς το Κιόσκι ο κ. Τσίπρας σε ένα πηγαδάκι συντρόφων του, εξηγούσε τι εννοούσε όταν είπε στη Μύκονο στον συμμαθητή του ότι πετούσαν καρέκλες στην πενθήμερη στη Ρόδο. Αυτό που εννοούσε, εξήγησε είναι εννοούσε ότι οι άλλοι πετούσαν καρέκλες, όχι ο ίδιος, και αυτός σαν Πρόεδρος της τάξης του φώναζαν για να τους χωρίσει. Αλλά ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ καθυστέρησε να πάει στο Κιόσκι όπου βρίσκονταν οι πολιτικοί αρχηγοί γιατί είχε μια απρόσμενη συνάντηση. Συναντήθηκε με τον συνάδελφο Γιώργο Παπαχρήστο, δημοσιογράφο των Νέων, που εκείνη την ώρα μιλούσε με την Γιάννα Αγγελοπούλου, κάνοντας μια αναδρομή στην πολιτική ιστορία από τη μεταπολίτευση. Μια στιγμή αμηχανίας και ο κ. Τσίπρας χαμογελώντας έδωσε μια μπουνιά- χαιρετισμό προς τον Γιώργο Παπαχρήστο, στον οποίο, να σημειωθεί, του έχει κάνει αγωγή ζητώντας του ένα εκατομμύριο ευρώ για την υπόθεση του σπιτιού του στο Σούνιο. Αλλά δεν έμειναν μόνον στον χαιρετισμό, έπιασαν και κουβέντα ωσάν καλοί φίλοι από τα παλιά.. Θυμήθηκαν παλιές καλές ημέρες όταν πήγαιναν μαζί στο γήπεδο να παρακολουθήσουν έναν αγώνα του Παναθηναϊκού. Με αρκετά γελάκια ο κ. Τσίπρας είπε σε κάποια στιγμή στον δημοσιογράφο των Νέων, παρουσία της Γιάννας Αγγελοπούλου: «Εγώ κινδυνεύω από σένα και εσύ από μένα».

Δεν υπάρχουν σχόλια :