Ο εγκέφαλος είναι προγραμματισμένος να παρεμβαίνει και να παράγει όλα τα απαραίτητα στοιχεία για να θεραπεύσει… Κίνημα, θεωρία ή πραγματικότητα?

Όλα τα ζωντανά όντα είναι εκ γενετής εξοπλισμένα από τη φύση να ζήσουν με αυτάρκεια, διαθέτοντας μία καλή υγεία. Η κακή υγεία είναι μια αφύσικη κατάσταση για κάθε έμβιο ον. Η διαδικασία της αυτοϊασης του σώματος είναι αυτόματη σε κάθε ζωντανό σύστημα, όπως ακριβώς και η διαδικασία της αναπνοής, η πέψη, η αναπαραγωγή κτλ.

Ο καθένας κρατά στα χέρια του την υγεία του και στην ουσία τη δημιουργεί. Η δύναμη του νου ενεργοποιεί τις δεξιότητες του σώματος

Όλες οι ασθένειες δημιουργούνται από αρνητικά συναισθήματα. Ανασφάλεια, θλίψη, φόβος, πίκρα, θυμός οδηγούν σε μελαγχολία και κατάθλιψη και κατ’ επέκταση σε ασθένεια (α-σθένος= έλλειψη δύναμης)

Αρρωσταίνουμε όταν από αρνητικά συναισθήματα κλείνουμε το κέντρο της καρδιάς μας, κλείνουμε τα ενεργειακά κέντρα και τη ροή των πληροφοριών, κόβουμε την επαφή με την Πηγή μας. Αρρωσταίνουμε γιατί με τα αρνητικά μας συναισθήματα μπλοκάρουμε την ενέργεια που κυκλοφορεί μέσα μας.

Υπήρχε κάποτε ένας γκουρού που μπορούσε να θεραπεύσει όλες τις ασθένειες. Για να τον συναντήσουν, οι ασθενείς έπρεπε να ταξιδέψουν στο εσωτερικό του Θιβέτ, να ανεβούν σ’ ένα βουνό και να κατασκηνώσουν έξω από το σπήλαιο που ζούσε για τρεις μέρες και νύχτες. Την τέταρτη ημέρα, ο γκουρού έβγαινε έξω και έλεγε στους ασθενείς να φύγουν γιατί είχαν θεραπευτεί. Αυτό λειτουργούσε πάντα. Όποιος και να ήταν, απ’ ό,τι κι αν υπέφερε, πήγαινε σπίτι του υγιής.

Ένας από τους μαθητές του τον ρώτησε για το μυστικό της επιτυχίας του. Ο γκουρού του είπε ότι αν η επιθυμία να γίνει κάποιος καλά ήταν τόσο δυνατή που να μπορεί να στηρίξει ένα τέτοιο ταξίδι και να τον κάνει ν’ αντέξει τρία μερόνυχτα σ’ ένα τέτοιο κλίμα, τότε δε χρειαζόταν να κάνει τίποτε παραπάνω. Τη στιγμή που θα τον έβλεπε, ήταν ήδη θεραπευμένος – απλώς, επειδή περίμενε απ’ αυτόν να του κάνει κάτι, ο γκουρού έψελνε μια ευχή.

Μια πρόσφατη μελέτη σε 2.300 ανθρώπους ηλικίας άνω των 64 ετών κατέληξε στο συμπέρασμα ότι όσοι πίστευαν πως η υγεία τους ήταν “πολύ καλή” είχαν τέσσερις έως πέντε φορές μεγαλύτερες πιθανότητες να ζήσουν τέσσερα χρόνια περισσότερο από αυτούς που θεωρούσαν την υγεία τους “μάλλον άσχημη”, έστω κι αν όλοι οι συμμετέχοντες είχαν περίπου το ίδιο επίπεδο υγείας! Σύμφωνα με την εφημερίδα New York TIMES, άλλες πέντε ανάλογες μελέτες σε πάνω από 23.000 ερωτηθέντες είχαν παρόμοια αποτελέσματα. Μόλις τώρα έχουμε αρχίσει να κατανοούμε τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί η θετική σκέψη.

Ο Ιπποκράτης, ο πατέρας της ιατρικής, είχε πει κάποτε: “Είναι πιο σημαντικό να γνωρίζουμε τι είδους άτομο έχει μια ασθένεια, από το τι είδους ασθένεια έχει ένα άτομο”.

Ο Αμερικανός καθηγητής νευροφυσιολογίας του πανεπιστημίου της Indiana, κ. George Horton σχετικά με τι καταστρέφει το ανοσοποιητικό σύστημα και τι το βοηθά παραθέτει:

Αν μπορούσαμε να μετρήσουμε το ανοσοποιητικό σύστημα με κάποιο τρόπο και να δείξουμε τις αλλαγές από τη μια στιγμή στην άλλη, ανάλογα με την διατροφή και τον ψυχισμό και επίσης μεταξύ του ενός και του άλλου τρόπου σκέψης, τα αποτελέσματα θα ήταν συγκλονιστικά. Κάνοντας πράξη τα πράγματα που ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα, όπως η καλή και σωστή διατροφή, η καλή και επαρκής ενυδάτωση με καλό νερό, ο διαλογισμός, η καθοδηγούμενη νοερή απεικόνιση, οι θετικές επιβεβαιώσεις, η χαλάρωση και η κατανόηση, θα ενισχυθεί η καλή και διαχρονική υγεία.

loading...