Πρωθυπουργος που βρίζει τους πολίτες του – Μητσοτάκης: «Σκιές» και «απειλή» που «εμποδίζουν την έξοδο από την κρίση» οι ανεμβολίαστοι

Νέοι χαρακτηρισμοί από τον Κ.Μητσοτάκη – Ένα διάγγελμα γεμάτο αντιφάσεις

Μετά το «ψεκασμένοι» και το «τσαμπατζήδες» ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης χρησιμοποίησε και το «σκιές» για να περιγράψει τους πολίτες που παραμένουν αμβολίαστοι.

Συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια του χθεσινού τηλεοπτικού του μηνύματος ο πρωθυπουργός είπε: «Δύο σκιές, ωστόσο, εμποδίζουν τη γρήγορη και οριστική έξοδό μας από τη δοκιμασία: η εμφάνιση της επιθετικής μετάλλαξης Δέλτα του κορωνοϊού και ένα ποσοστό πολιτών που ακόμη διστάζουν να εμβολιαστούν. Είναι μία διπλή απειλή που σήμερα απασχολεί όλες τις χώρες, αναγκάζοντας, μάλιστα, κάποιες από αυτές να επιστρέψουν στους αυστηρούς περιορισμούς. Ακόμη και οι Ολυμπιακοί Αγώνες για πρώτη φορά θα γίνουν χωρίς θεατές και με καραντίνα για τους λιγοστούς επισκέπτες».

Ωστόσο, δεν έκανε κουβέντα για την τρίτη και πιο σημαντική σκιά, τις παλινωδίες της κυβέρνησής του. Από το μπάχαλο με το AstraZeneca και την χυδαία προσπάθεια εξαγοράς των νέων με πρόσχημα το εμβόλιο, στους παραπλανητικούς αριθμούς εμβολιασμών, με την ελπίδα να δημιουργήσει εικονικό success story.

Υπενθυμίζεται ότι μόλις 4.300.000 πολίτες, ήτοι το 41% στον γενικό πληθυσμό, έχει εμβολιαστεί μέχρι στιγμής, όταν η κυβέρνηση υποσχόταν 70% ως τον Ιούνιο. Αλλά και φυσικά στις πολλές παρενέργειες που έχουν εντοπιστεί μετά από εμβολιασμό, τις οποία αρνείται να αποδεχθεί η κυβέρνηση. 

Μάλιστα τόνισε με στόμφο πως «ο καθένας πρέπει να βάλει την υπογραφή του με το δικό του χέρι. Αρκεί στο ένα μπράτσο να έχει το εμβόλιο της Ελευθερίας».

Από εκεί και πέρα είπε πως: «Ύστερα από ενάμιση χρόνο κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί πια ότι δεν ξέρει για τον κορωνοϊό. Από την πρώτη στιγμή, η Πολιτεία ξεδίπλωσε αλλεπάλληλες εκστρατείες ενημέρωσης υπό τις οδηγίες των ειδικών. Προσάρμοζε, κάθε φορά, τις πολιτικές της στις εξάρσεις του ιού, στηρίζοντας παράλληλα την κοινωνία και την οικονομία. Θωράκισε το Σύστημα Υγείας, αλλά και τους πολίτες, με εκατομμύρια δωρεάν τεστ. Και βέβαια, εξασφάλισε εμβόλια για όλους, μ’ ένα καινοτόμο ψηφιακό σύστημα».

Η αλήθεια βέβαια είναι αρκετά διαφορετική, καθώς χιλιάδες άνθρωποι παραμένουν αποκλεισμένοι από τα εμβόλια. Πρόκειται για τους πολίτες με κινητικά προβλήματα οι οποίοι ακόμα περιμένουν τους περίφημους κατ’ οίκον εμβολιασμούς.

Επίσης, τα «εκατομμύρια δωρεάν τεστ» ήταν τα αμφιβόλου αξιοπιστίας self test τα οποία ουσιαστικά η κυβέρνηση με τις πρόσφατες αποφάσεις τα πέταξε «στο καλάθι των αχρήστων». Και φυσικά «ξέχασε» να μιλήσει για τα εκατομμύρια που έδωσε σε συγκεκριμένα ΜΜΕ σε μία προσπάθεια χειραγώγησής τους.

Τα περί θωράκισης του συστήματος υγείας διαψεύδονται από τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος μόλις πριν 8 μέρες προανήγγειλε κλείσιμο νοσοκομείων εν μέσω νέας έξαρσης της πανδημίας.

«Πόσοι, άραγε, θα στοιχημάτιζαν πριν από έξι μήνες ότι στα μέσα Ιουλίου 5.300.000 Έλληνες θα είχαν εμβολιαστεί με την πρώτη δόση; Και ότι περίπου 4.300.000 θα ήταν ήδη πλήρως θωρακισμένοι;» σημείωσε σε άλλο σημείο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, διαψεύδοντας τον ίδιο του τον εαυτό. Υπενθυμίζεται ότι τόσο ο πρωθυπουργός όσο και σειρά υπουργών, είχαν θέσει ως στόχο ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης το 70% του πληθυσμού. Κάτι που θα είχαμε πιάσει το καλοκαίρι, με τα πιο αισιόδοξα κυβερνητικά στελέχη να κάνουν λόγο ακόμα και για μέσα στον Ιούνιο.

loading...