Ξεχάστε αυτά που ξέρατε! Ένας έγκυος άνδρας και πολυφυλετικές χειραψίες θα αποτελούν τη νέα γενιά εικονιδίων Με στόχο να εξοικειωθεί ιδίως η νέα γενιά.

Ένας έγκυος άνδρας, μια πολυφυλετική χειραψία και ένα πρόσωπο που κρυφοκοιτάζει είναι μερικά από τα emoji, που θα κυκλοφορήσουν κατά το επόμενο έτος, σύμφωνα με μια λίστα με προσχέδια που δημοσιεύθηκε από την Unicode Consortium.

Η Emojipedia εικονογράφησε τα νέα emoji με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Emoji την περασμένη εβδομάδα, πετυχαίνοντας αυτή τη φορά στο μέγιστο δυνατό βαθμό να εισάγει στοιχεία πολυπολιτισμικότητας και να ανοιχθεί περισσότερο στην LGBTQ κοινότητα.

Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην εισαγωγή εικονιδίων που αποτελούν ουδέτερες προς το φύλο εκδόσεις.

Παράλληλα η αλλαγή που έγινε δέκτης των περισσότερων σχολίων αφορούσε την πληθώρα των ειδών σε ό,τι αφορά τις εγκυμοσύνες.

Αυτές θα εκπροσωπούνται τώρα στο σύνολο των emoji, χάρη σε δύο νέες επιλογές φύλου για το emoji «έγκυος γυναίκα», ενώ το «άτομο με στέμμα» ενώνει το «πρίγκιπα» και το «πριγκίπισσα» για άτομα που δεν έχουν επιλέξει να αυτοπροσδιορίζονται από κάποιο φύλο.

«Οι προσθήκες, οι οποίες ακολουθούν μια παρόμοια ενημέρωση με το emoji “άνθρωπος με γένια” που επέτρεψε στους χρήστες να επιλέξουν μεταξύ ενός αρσενικού και θηλυκού προσώπου με γένια, θα σημαίνει ότι σχεδόν όλα τα emoji μπορούν να έχουν προεπιλογή μια ουδέτερη ως προς το φύλο επιλογή, με επιλογή να χρησιμοποιήσουν μια γυναίκα ή έναν άντρα όπου χρειάζεται», δήλωσε ο Jeremy Burge, ο επικεφαλής αξιωματικός emoji του ιστότοπου αναφοράς Emojipedia.

Ορισμένα emoji στοχευμένα παραμένουν χωρίς ουδέτερη ως προς το φύλο επιλογή, σε μεγάλο βαθμό σε περιπτώσεις όπου δεν είναι σαφές ποια είναι η κατάλληλη ουδέτερη προσέγγιση.

Τα δύο emoji με ανθρώπους που χορεύουν, για παράδειγμα, απεικονίζουν έναν άνδρα ντίσκο χορευτή και μία γυναίκα χορεύτρια φλαμένκο.

Οι επιλογές που προωθούνται αφορούν την προσφορά πανομοιότυπων εκδόσεων του καθενός για άλλα φύλα.

Επί παραδείγματι θα επιτρέπουν στους άνδρες να απεικονίζονται με κόκκινο φόρεμα, όντας βαμμένοι και απαστράπτοντες.

Η νέα σειρά των εικονιδίων αναμένεται να εγκριθεί τον ερχόμενο Σεπτέμβριο και πλέον έκτοτε θα είναι στο χέρι των κάθε κατασκευαστών να αποφασίσουν αν τα εντάξουν στις ενημερώσεις των συσκευών τους.

loading...