ΟΛΓΑ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

Ο Πρωθυπουργός διχάζει την ελληνική κοινωνία…

Του Παναγιώτη Αποστόλου

Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου

[email protected]

www.egerssi.gr

Είναι αναφαίρετο δικαίωμα των ελεύθερων πολιτών, είναι δημοκρατικό και συνταγματικό τους δικαίωμα, είναι δικαίωμα που πηγάζει από τη λογική την οποία απλόχερα έδωσε στον άνθρωπο ο Δημιουργός, ώστε να αποφασίζουν αν θα κάνουν το πειραματικό εμβόλιο COVID19 ή όχι!

Δεν έχει όμως κανένα δικαίωμα η κυβέρνηση της ΝΔ και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης να επιθυμούν να εμβολιάσουν βίαια και παρά τη θέλησή τους, μεγάλο μέρος της ελληνικής κοινωνίας!

Δεν έχουν το δικαίωμα να διχάζουν την ελληνική κοινωνία, χωρίζοντάς την σε δυο στρατόπεδα. Να διχάζουν με τις φασιστικού τύπου αποφάσεις τους, φίλους μεταξύ τους, συγγενείς, ακόμη και οικογένειες, επειδή μέλη αυτών επιθύμησαν και έκαναν το πειραματικό εμβόλιο COVID19 και άλλα όχι!

Δεν έχουν το δικαίωμα να πριμοδοτούν με οικονομικά οφέλη τους εμβολιασμένους και να ρίχνουν στην πυρά τους ανεμβολίαστους, απαγορεύοντάς τους την ψυχαγωγία, την διασκέδαση, την ελευθερία τους;

Δεν έχουν το δικαίωμα κοινωνικού αποκλεισμού, μεγάλου μέρους των Ελλήνων!

Ήδη οι αντιδράσεις είναι μεγάλες από καταστηματάρχες – επιχειρηματίες, αλλά και από πολίτες, που δεν δέχονται να οδηγηθούν σε νέα Σπιναλόγκα εν έτει 2021!

Έχει λοιπόν το χρονικό διάστημα η ελληνική κυβέρνηση να επανεξετάσει να μέτρα που έχει εξαγγείλει, πριν η λαϊκή οργή γιγαντωθεί και θα είναι μη αναστρέψιμη! Ο ελληνικός λαός δεν αντέχει άλλους αποκλεισμούς, άλλους αφορισμούς. Από τη στιγμή που πρέπει να διαχειριστεί και τα ψυχολογικά προβλήματα που του δημιούργησε ο COVID19!

Γι΄ αυτό φρονώ, πως ο εμβολιαστικός σχεδιασμός της κυβέρνησης απέτυχε παταγωδώς και ταυτόχρονα με τον θάνατο της επιχειρηματικότητας, θα δημιουργήσει τεράστια οικονομικά προβλήματα, που θα αρχίσουν να φαίνονται μετά το τέλος του καλοκαιριού!

Εκκλησία, Μέσα και ΠΑΕ καταπατούν την ελεύθερη βούληση των Ελλήνων…

Σύμμαχοι σε αυτές τις εκβιαστικές – διχαστικές κυβερνητικές τακτικές προς την ελληνική κοινωνία, είναι οι “παντοτινά πρόθυμοι” των ΜΜΕ. Οι τηλεοπτικοί και ραδιοφωνικοί σταθμοί, οι εφημερίδες και τα ηλεκτρονικά σάιτ, που ανήκουν σε μεγαλοεφοπλιστές, μεγαλοεπιχειρηματίες, στους οποίους ανήκουν και ποδοσφαιρικές Ομάδες (ΠΑΕ)!

Των οποίων τα Μέσα στην αρχή του COVID19 μπούκωσαν στο χρήμα (11+9 εκατ. Ευρώ), προκειμένου να προπαγανδίζουν τα σποτάκια του Υπουργείου Υγείας!

Που οι μεγαλοδημοσιογράφοι αυτών των Μέσων επί μήνες παρουσιάζουν στα Δελτία τους, μόνον την επιστημονική άποψη που συνάδει με την κυβερνητική άποψη και αποκρύπτουν άλλες επιστημονικές τεκμηριωμένες απόψεις που δεν συνάδουν με την κυβερνητική άποψη περί του ιού και της αντιμετώπισής του!

Επειδή όμως ο κυβερνητικός εμβολιαστικός σχεδιασμός έχει αποτύχει, η κυβέρνηση έβαλε στο τραπέζι ακόμη πιο μεγάλα μέσα, προκειμένου να καταναλώσει τα εκατομμύρια εμβόλια που έχει στις κυβερνητικές αποθήκες, παρά την αντίδραση μεγάλου μέρους του λαού!

Κατά πρώτον “χρησιμοποίησε” ο Πρωθυπουργός την Εκκλησία της Ελλάδος μέσω του πάντα φρόνιμου στην εκάστοτε Εξουσία, Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμου! Που από τις 12 Ιουνίου 2021 – όπως είχα αποκαλύψει – είχε συμφωνηθεί μεταξύ Πρωθυπουργού και Αρχιεπισκόπου να διαβαστεί από του Ιερού Βήματος των Ιερών Ναών, Εγκύκλιος προτροπής σε εμβολιασμό των ανεμβολίαστων πιστών!

Στην ίδια “ιερή μάχη” ανελευθερίας τάχτηκε ξεδιάντροπα και ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος, ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ, είπε πως θα είναι αμαρτωλοί όσοι δεν εμβολιαστούν, γι αυτό ο εμβολιασμός είναι υποχρεωτικός για όλους! Εμείς απλά να θυμίσουμε, πως ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος προαλείφεται του Αρχιεπισκοπικού Θρόνου!

Κατά δεύτερον “χρησιμοποίησε” ο Πρωθυπουργός, Προέδρους Ποδοσφαιρικών Ανωνύμων Εταιρειών, όπως του Ολυμπιακού και του Άρεως, προκειμένου να πεισθούν οι οπαδοί των ομάδων τους, πως δεν θα εισέλθουν στα γήπεδα να παρακολουθήσουν την αγαπημένη τους ομάδα, αν δεν έχουν εμβολιαστεί, μέσω ανακοινώσεων!

Γρήγορα όμως ήλθε ηχηρή απάντηση από τους μεγάλους συνδέσμους αυτών των ποδοσφαιρικών Ομάδων!

Η “Θύρα 7” του Ολυμπιακού τόνισε ιδιαίτερα:

«…οι κυβερνώντες και οι ειδικοί μας βάζετε στο δίλημμα να διαχωρίσουμε τους οπαδούς σε εμβολιασμένους και μη! Σε όσους νόσησαν η δεν νόσησαν! Η “Θύρα 7” είναι ΥΠΕΡ του δικαιώματος να αποφασίζει ο καθένας για τον εαυτό́ του όπως εκείνος θέλει! Κανένας ΕΞΑΝΑΓΚΑΣΜΟΣ δεν θα καταπατήσει την ανθρώπινη ελευθέρια…»!

Επίσης ο Σύνδεσμος φιλάθλων του Άρεως Θεσσαλονίκης τόνισε:

«Σαν σύνδεσμος οπαδών του ΑΡΗ ξεκαθαρίζουμε ότι δεν υπάρχει καμιά περίπτωση να διαχωρίσουμε κάποιον συνοπαδό μας προκειμένου να μπει στο γήπεδο. Κουμάντο να κάνετε στη Βουλή ΣΑΣ, γιατί του λαού δεν είναι σίγουρα με την τόση βρωμιά που υπάρχει εκεί μέσα. Θα μας βρείτε απέναντι σε όποιον διαχωρισμό θέλετε να επιβάλλετε και σε τρομονόμους που θέλετε να περάσετε για να δικαιολογήσετε την ανικανότητα σας να κάνετε κάτι σωστό για την χώρα…»!

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η ανακοίνωση που εξέδωσε ο μεγαλύτερος Σύνδεσμος φιλάθλων της ΑΕΚ, η Original!

Όμως ειλικρινά θα θέλαμε να ρωτήσουμε την κυβέρνηση, αν ήταν εμβολιασμένοι οι φίλαθλοι που κατέκλεισαν (με 80% πληρότητα, σταδίων άνω των 60 χιλιάδων χωρητικότητας) τα ποδοσφαιρικά στάδια του Βουκουρεστίου, της Κοπεγχάγης, της Βουδαπέστης κατά την διάρκεια ποδοσφαιρικών αγώνων στο πλαίσιο του Euro 2020! Δηλαδή τριών πρωτευουσών κρατών – μελών της Ευρωπαϊκής Ενώσεως! Γιατί με την λογική της ελληνικής κυβέρνησης, αυτοί θα έπρεπε να είναι εμβολιασμένοι! Επειδή δεν τηρούσαν ούτε αποστάσεις, ούτε φορούσαν μάσκες! Απεναντίας, αγκαλιάζονταν και φιλιόντουσαν, πανηγυρίζοντας τα γκολ των εθνικών ομάδων τους!

Καταρρέει η πολιτική της Μέρκελ…

Όμως και στους δυο ημιτελικούς αγώνες που διεξήχθησαν στο Λονδίνο, διαπιστώσαμε την ίδια κατάσταση! Όταν μάλιστα ο Πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου και αρχηγός του Συντηρητικού Βρετανικού Κόμματος Μπόρις Τζόνσον, δήλωσε ότι από τις 19 Ιουλίου 2021 θα πρέπει ο Βρετανικός λαός να μάθει να ζει με τον κορωνοϊό! Προσδιορίζοντας πως θα πέσουν οι μάσκες, θα μηδενιστούν οι αποστάσεις, ενώ τα γραφεία θα γεμίσουν! Ενισχύοντας βέβαια την ατομική ευθύνη και την κοινή λογική προκειμένου να αντιμετωπιστεί ο COVID19! Λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Αν όχι τώρα, πότε;»!

Ταυτόχρονα, η μεγάλης κυκλοφορίας γερμανική εφημερίδα Bild με τον αρχισυντάκτη της, ζήτησε δημόσια συγνώμη από τα παιδιά για την τρομοκρατία που αναπαρήγαγε στην πανδημία! Και όπως διαβάζουμε στο Pro News (7/7/2021):

«Στα εκατομμύρια παιδιά αυτής της χώρας, για τα οποία η κοινωνία μας έχει την ευθύνη, θέλω να εκφράσω εδώ αυτό που ούτε η κυβέρνηση, ούτε η Καγκελάριος μας δεν τόλμησαν να σας πουν.

Σας ζητούμε να μας συγχωρήσετε, σας ζητούμε συγγνώμη για αυτήν την πολιτική, που για 1,5 χρόνο έγινε για εσάς πολιτική βιαιοτήτων, παραμέλησης, απομόνωσης και μοναξιάς.

Συγγνώμη για αυτήν την πολιτική και αυτή την μιντιακή κάλυψη, που ήταν σαν δηλητήριο, που σας ενστάλαξε το συναίσθημα ότι εσείς ήσασταν ένας θανάσιμος κίνδυνος για την κοινωνία.

Δεν είσαστε ένας κίνδυνος για την κοινωνία και μην αφήνετε να σας πουν κάτι τέτοιο. Επαφίεται σε εμάς να σας προστατεύσουμε. Αντί αυτού όμως, πείσαμε τα παιδιά μας ότι θα δολοφονούσαν τη γιαγιά τους, αν τολμούσαν να είναι αυτό που είναι δηλ. παιδιά, αν συναντούσαν τους φίλους τους. Τίποτα από όλα αυτά δεν αποδείχθηκε επιστημονικά.

Ήταν εύκολο να επιβληθεί αυτό στα παιδιά. Αυτά δεν μπορούν να υπερασπιστούν τον εαυτό τους, ούτε ψηφίζουν.

Όταν ένα κράτος κλέβει τα δικαιώματα ενός παιδιού, οφείλει να αποδείξει ότι το προστατεύει κατά ενός κινδύνου συγκεκριμένου κι άμεσου. Αυτή η απόδειξη ποτέ δεν προσκομίστηκε.

Αυτή (η απόδειξη) αντικαταστάθηκε από την προπαγάνδα, παρουσιάζοντας το παιδί ως έναν παράγοντα της πανδημίας. Αυτοί που θέλησαν να εναντιωθούν σε αυτή την προπαγάνδα, δεν προσκλήθηκαν ποτέ στο τραπέζι των ειδημόνων. Οι πολιτικοί μας θα έκαναν καλά να ανοίξουν τα σχολεία, νωρίτερα από τα εκλογικά κέντρα. Σε αντίθετη περίπτωση, θα γραφτούν στα βιβλία της ιστορίας για μαζική εξόντωση αθώων ψυχών»!

Ο ελληνικός λαός χρειάζεται κι άλλες/ους σαν την Όλγα Κεφαλογιάννη…

Όμως την πολιτική Μητσοτάκη στον βίαιο εξαναγκασμό εμβολίων, κατήγγειλε και η Βουλευτής της ΝΔ Όλγα Κεφαλογιάννη!

Η οποία μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή του ΑΝΤ1 (Καλημέρα Ελλάδα), άφησε σοβαρές αιχμές για τον τρόπο που χειρίζεται το ζήτημα του κορωνοϊού η κυβέρνηση Μητσοτάκη! Τονίζοντας πως η ελληνική κοινωνία χρειάζεται πειθώ και όχι εκφοβιστικά διλήμματα προς τους πολίτες:

«Από πλευράς Πολιτείας θα πρέπει να υπάρχει πειθώ και όχι εκφοβισμός. Δεν νομίζω ότι λειτουργεί κανένας με τον εκφοβισμό. Αλλά μπορεί να καταλάβει κανείς ότι δεν έχουμε πολύ χρόνο να λειτουργήσει αυτή η πειθώ. Πρέπει να πείσουμε τους συμπολίτες μας με καθαρά λόγια. Χρειάζεται και η αντιπολίτευση να έχει ξεκάθαρη θέση»!

Έτσι για άλλη μια φορά η θαρραλέα Βουλευτής ήταν ξεκάθαρη, όπως ακριβώς και στο ζήτημα του κυβερνητικού νομοσχεδίου για την συνεπιμέλεια των παιδιών και το οποίο καταψήφισε μαζί με την Βουλευτή Επικρατείας της ΝΔ και πρώην Υπουργό Παιδείας Μαριέττα Γιαννάκου! Και οι δυο, να σημειωθεί, της Καραμανλικής πτέρυγας! Αυτής της “πτέρυγας” που δημιουργεί Εφιάλτες στον Κυριάκο Μητσοτάκη!

Αλλά η κ. Κεφαλογιάννη ήταν κατά το πρόσφατο παρελθόν ξεκάθαρη και στο ζήτημα της προοπτικής ελληνικής προσφυγής στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης για τα Ελληνοτουρκικά! Ήταν κατηγορηματικά αντίθετη, χαρακτηρίζοντας αυτήν την προοπτική ως επικίνδυνη, αφού είχε υποστηρίξει ότι υπάρχουν σοβαρές διαφωνίες με την Τουρκία σχετικά με τις διαφορές που πρέπει να επιλυθούν!

Το πρόβλημα Μητσοτάκη είναι το βόλεμα των Σημιτικών…

Δυστυχώς όμως τα προβλήματα του Πρωθυπουργού είναι πως θα “δωρίζει” θεσμικές θέσεις σε εκλεκτούς του Κώστα Σημίτη! Ο οποίος βγάζει φλύκταινες όταν ακούει το όνομα του πρώην Πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή!

Όπως “δώρισε” προχθές την θέση του Διοικητή της Εθνικής Τραπέζης της Ελλάδος στον Γκίκα Χαρδούβελη!

Του πολιτικού της “Αγίας Οικογένειας του Σημίτη”, που όπως είπε σε εκπομπή του (Το Μαξίμου ακούει;) ο Αχαιός πρώην Βουλευτής και Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος Νίκος Νικολόπουλος:

«Ο Γκίκας Χαρδούβαλης ήταν μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Χρηματιστηρίου Παραγώγων Αθηνών (1997-2000). Ήταν μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εθνικής Χρηματιστηριακής (1995-2000). Διευθυντής του Οικονομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη (2000-2004). Διευθυντής του Οικονομικού Γραφείου του δοτού Πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου όταν έγινα το ληστρικό PSI (2011 – 2012). Και που το 2012 ομολόγησε ότι έβγαλε τα χρήματά του στο Εξωτερικό! Την ώρα που οι Έλληνες καταθέτες δεν μπορούσαν να “σηκώσουν” τα χρήματα τους από τις Ελληνικές Τράπεζες… ο έξυπνος Γκίκας Χαρδούβελης λίγα – λίγα, για να μην τον τσιμπήσουν, έβγαλε κατά δήλωσή του 54 εμβάσματα στο εξωτερικό!

Και για τούτο αλλά και για το σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου, αλλά και το PSI ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον ΒΡΑΒΕΥΣΕ και τον διόρισε Πρόεδρο της Εθνικής Τράπεζας… Τα ασημικά προσφέρονται στο ΣΗΜΙΤΙΚΟ ΠΑΣΟΚ… από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη…»!

Αλήθεια, πότε θα αντιδράσει η Δεξιά της ΝΔ; Ή δεν υφίσταται πλέον;;

loading...