Αυτοί πρέπει να φύγουν. Εμείς να ζήσουμε! Σε αυτό δε χωράει συμβιβασμός. Εμείς θα ζήσουμε! Αυτοί θα φύγουν!

 Αυτός είναι ο Άκης Σκέρτσος, άνθρωπος του Μαξίμου, στην κορυφή του επιτελικού κράτους. Σε γενικές γραμμές είναι αυτός που κυβερνάει στην πραγματικότητα, μαζί με τον Γεραπετρίτη.

Η απευθείας επιλογή του καθεστώτος που εξέλεξε τον Μητσοτάκη Πρωθυπουργό, αυτός που φέρνει σε πέρας το σχεδιασμό που έκανε η ολιγαρχία από τη μέρα που έπεσε ο Σαμαράς.

Πριν βρεθεί να κάνει αυτή τη δουλειά, ήταν στέλεχος του ΣΕΒ. Του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων που είχε κάνει προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της αύξησης του κατώτατου μισθού που είχε δρομολογήσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο άνθρωπος αυτός σήμερα δήλωσε πως «βλέπουμε ότι επιχειρήσεις έχουν ανοίξει και δεν βρίσκουν προσωπικό γιατί υπάρχουν κάποιοι εργαζόμενοι που εξυπηρετούνται περισσότερο από το να παίρνουν το κρατικό επίδομα και ταυτόχρονα να δουλεύουν μαύρα».

Έκαναν την Ελλάδα μια απέραντη γαλέρα, είχαν φτάσει την ανεργία στο 27% και ταβάνωσαν την ανεργία των νέων σήμερα που μιλάμε, με τους μίσους νέους να έχουν ήδη μεταναστεύσει και τώρα συκοφαντούν τους εργαζόμενους.

Που δεν θέλουν να δουλεύουν τα 12ωρα του Χατζηδάκη για 550 ευρώ, χωρίς σταματημό, χωρίς ασφάλιση, χωρίς δικαιώματα. Που δε θέλουν να δουλεύουν ήλιο με ήλιο για ψίχουλα.

Θα μου πεις βέβαια τι φταίει αυτός. Αυτός υπάλληλος του ΣΕΒ ήταν, υπάλληλος της ολιγαρχίας παραμένει. Ωστόσο, κάποια στιγμή ο κατήφορος πρέπει να σταματήσει.

Δεν μπορεί η επίσημη κυβερνητική πολιτική να είναι ο εργοδοτικός λαϊκισμός του “δεν έρχονται οι άνεργοι να δουλέψουν στα χωράφια για 15 ευρώ, κάθονται στις καφετέριες”.

Η πραγματική επανάσταση είναι η απενοχοποίηση όλων των εννοιών που αυτοί οι τεμπέληδες ανεπάγγελτοι συκοφαντούσαν συστηματικά όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Έκαναν τον κόσμο να ντρέπεται να πει πως δε ζεις με 700 ευρώ. Πως αν είναι να παίρνει 400 για να δουλεύει 15 ώρες, προτιμά να μη δουλεύει, από το να βγάζει τόσα όσα χρειάζεται για να πάει και να έρθει στη δουλειά. Έδιωξαν τόσο κόσμο στο εξωτερικό.

Έκαναν την Ελλάδα μια απέραντη πολιτεία ανομίας και ανασφάλειας, όπου επικρατεί το δίκαιο της ολιγαρχίας και του κρατικοδίαιτου παρασιτισμού δέκα οικογενειών που λυμαίνονται τον πλούτο μας.

Κάνουν με πρόγραμμα την Ελλάδα “γκαρσόνι του δυτικού καπιταλισμού”. Μια χώρα που δεν ειδικεύεται σε τίποτα, που δεν σέβεται τους ανθρώπους της, που τους ετοιμάζει ένα μέλλον ισχνό, χαμηλών προσδοκιών, που θα πεθάνουν, όπως γεννήθηκαν, χωρίς καμία κινητικότητα.

Και από πάνω, κουνάνε το χέρι. Τη δική τους ανικανότητα, τις δικές τους επιλογές, τις παρουσιάζουν σαν δικές μας αστοχίες και αδυναμίες.

Δεν υπάρχει κοινός τόπος με αυτούς τους ανθρώπους. Δεν υπάρχει συνισταμένη. Δεν θα τα βρούμε πουθενά. Δεν θα συναντηθούμε πουθενά.

Απλοί, λαϊκοί άνθρωποι τους ψήφισαν. Έβαλαν τους αυτοφωράκηδες της ολιγαρχίας στα κυβερνητικά κτίρια. Τους έδωσαν λευκή επιταγή να τα ρημάξουν όλα.

Αλλά ως εδώ. Η κοινωνία είναι σε πόλεμο μαζί τους γιατί αυτοί τον κήρυξαν και πυροβολούν ανελέητα. Η γραμμή είναι σαφής. Έχει “από εδώ και από εκεί”. “Και με τους δύο”, “να τα βρούμε”, “ενότητα” και “μεσαίες λύσεις”, δεν υπάρχουν.

Αυτοί πρέπει να φύγουν. Εμείς να ζήσουμε! Σε αυτό δε χωράει συμβιβασμός. Εμείς θα ζήσουμε! Αυτοί θα φύγουν!

loading...