ΌΛΟΙ ΘΑ ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΞΕΚΙΝΟΎΝ, ΑΠΌ ΤΗΝ ΊΔΙΑ ΓΡΑΜΜΉ, ΑΦΕΤΗΡΊΑ ΕΚΚΊΝΗΣΗΣ.

ΤΟ ΜΟΝΟΠΏΛΙΟ ΣΤΟΝ ΕΚΆΣΤΟΤΕ ΠΟΛΙΤΙΚΌ-ΙΣΤΟΡΙΚΌ-ΕΘΝΙΚΟΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΌ-ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΌ ΧΏΡΟ, ΔΕΝ ΤΟΝ ΔΙΑΘΈΤΕΙ, ΚΑΝΈΝΑΣ ΑΠΟΛΎΤΩΣ. ΌΛΟΙ ΘΑ ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΞΕΚΙΝΟΎΝ, ΑΠΌ ΤΗΝ ΊΔΙΑ ΓΡΑΜΜΉ, ΑΦΕΤΗΡΊΑ ΕΚΚΊΝΗΣΗΣ.

Γράφει ο Βαλκανίδης Δήμος εκ Κουφαλίων tamystikatoubaltou.blogspot.com.

Ως Ρωμαίικη Συνείδηση-Αφύπνιση Κουφαλίων και εν γένει όλου του ενιαίου, ευρύτερου Δήμου Χαλκηδόνας, από το ημέτερο τοπικό μας blog ονόματι tamystikatoubaltou.blogspot.com έχουμε παρατηρήσει θέλοντας και μη, καθώς αυτό είναι πασιφανές, δια γυμνού οφθαλμού άλλωστε. Εν τω μεταξύ ότι η εκάστοτε φιλόδοξη, επαγγελματική καριερίστικη, επιλεκτική μονομέρεια, του μονοπωλίου εν πολλοίς, ως είθισται καλά κρατεί καλπάζοντας, ενώ ζει και βασιλεύει και τον κόσμο κυριεύει. Εν ολίγοις θεωρεί ο καθείς, με τις σαφώς ανέξοδες, φρούδες ουτοπικές, ψευδαισθήσεις των αυταπατών, που τον συνοδεύουν, ότι μόνο αυτός, και μόνο αυτός, ως παντογνώστης και ειδήμων των πάντων, ξερόλας στην απλή καθομιλουμένη. Εν προκειμένω πως διαθέτει, το αναφαίρετο δικαίωμα στην γνώμη, της απόψεως, δια της τοπικής υποτιθέμενης, δημοσιογραφικής ενημέρωσης. Εν αντιθέσει και μη αντικειμενικής, αμερόληπτης καλύψεως, απεναντίας αλλά εμφανώς, περισσότερο σε παραπέμπει, προς έντονη προπαγανδιστική, διαστρέβλωση της πραγματικότητας εν πολλοίς. Εν συνεχεία ή στην τοπική, πολιτική κομματική σκηνή, ώστε να δραστηριοποιείται μόνο αυτός, και μόνο αυτός. Εν μέρει μετατρέποντας την ως γνωστόν, ως επιλεκτικό μονομερή μονοπώλιο, του μαγαζιού του, σε ένα πάρα πολύ αργό, βραδυκίνητο όχημα, δια της πασιφανής, διεφθαρμένης καταναλωτικής γραφειοκρατίας τους, των ένθεν εκείθεν, ιδιοτελώς εκατέρωθεν, εξαγορασμένων συμφεροντολογικών ανταλλαγμάτων, του δούνε και λαβείν. Παράλληλα ή να ομιλεί μόνο αυτός, τον υποτιθέμενο Πατριωτικό χώρο, φρονώντας και κατηγορώντας όλους τους υπόλοιπους, που θα θελήσουν να τολμήσουν, ώστε να εμπλακούν, λέγοντας και εκτοξεύοντας τους, την γνώριμη φράση ύβρεως του πεζοδρομίου, ως προδότες, ως είθισται η εύκολη λύση, της ταμπέλας, μέσω της λασπολογίας, δια της συκοφαντίας. Διότι απευθύνεται, στον ίδιο εναργώς κομματικό ακροατήριο, του κοινού, της δεξαμενής των ψηφοφόρων του εν πολλοίς, φοβούμενος ότι οι εμπλεκόμενοι της εν δυνάμει πίτας, υποψήφιοι μνηστήρες αυξάνονται, εις τον δικό του εμπαθή μικρόκοσμο, της μικροπρέπειας, του αντίζηλου, στον στενά συντηρητικό ακανθώδη, κομματικό επαγγελματικό χώρο του. Άρα όλους τους υπόλοιπους, ανταγωνιστές του και μη συναγωνιστές του, καθώς κατά αυτόν τον αλαζονικό, υπεροπτικό εγωιστικό, τρόπο τους βλέπει όλους, προφανώς φοβούμενος, ότι θα του στερήσουν την είσοδο του, στο πιο προσοδοφόρο και ασφαλές, σίγουρο επάγγελμα του μέλλοντος, που δεν θα μπορούσε να ήταν άλλο, από την πολιτική καριέρας.

Ως εκ τούτου θα θελήσει να τους υποβιβάσει περαιτέρω, όσο γίνεται περισσότερο, μηδενίζοντας τις προσωπικότητες τους, και μη αναγνωρίζοντας, κανένα απολύτως χάρισμα, του προτερήματος δια του προσόν, που τους συνοδεύει, εκφέροντας και αυτοί την άποψη τους. Εν γένει εμφανώς εσωτερικώς διχαστικώς, δια της πολώσεως που θα προκύψει, θέλοντας και μη, άλλωστε αυτό επιδιώκει ξεκάθαρα, ώστε να φανατίσει, αλλά και να συσπειρώσει, με το συμφεροντολογικό ρητό του, ή εμείς ή κανείς. Επιπροσθέτως η λαϊκίστικη, πάρα πολύ φτηνή πνευματικώς εννοώ, καιροσκοπική πατριδοκαπηλία, αλλά και η επιμέρους θρησκοληψία θα γιγαντώνονται επικίνδυνα. Εκ νέου όσο οι εν δυνάμει, μη ψαγμένοι και συνειδητοποιημένοι, πνευματικά καλλιεργημένοι, δια της ανωτέρας κατάρτισης ψηφοφόροι, δεν θα μπορούν να αντιληφθούν ξεκάθαρα, το τι πραγματικά κρύβεται, αλλά και συμβαίνει επί τοις χειροπιαστής ουσίας, πίσω από τα αστραφτερά φώτα της δημοσιότητας. Εν ταύτα και εν γένει, όταν κλείσουν σβήνοντας οι κάμερες, των στείρων και άγονων εντυπώσεων τοις πάσι, δια της επιλεκτικής μονομερής προπαγάνδας, του μονοπωλίου τους. Εν συνεχεία υπάρχουν και οι άλλοι, οι υποτιθέμενοι προκλητικά προβεβλημένοι, Ορθόδοξοι Θεολόγοι, απεναντίας περισσότερο σε θολολόγοι σε παραπέμπουν, παρά σε πατροπαράδοτους, καθάριους και ανόθευτους, εγκρατείς ασκητικούς συνεχιστές, των Αγίων Πατέρων Κολλυβάδων του 18 αιώνος. Εν προκειμένω οι υποτιθέμενοι θρήσκοι του Θεού, δια μέσω των Ορθοδόξων Εκκλησιών, με τους Μεγάλους και ανέξοδους, συμφεροντολογικούς φανταχτερούς Σταυρούς, των στείρων και άγονων εντυπώσεων τοις πάσι. Εν μέρει καθώς από μόνοι τους, χωρίς την συγκατάθεση της παραινέσεως, δια της προτροπής, του Τριαδικού και Τρισυπόστατου Αδιαίρετου Ομοούσιου Σταυρικού και Αναστάσιμου Θεού, θεωρούν εγωιστικώς αλαζονικώς, αδιαλλάκτως υπεροπτικά, ότι ήδη έχουν εισέλθει, στην βασιλεία των ουρανών, άνευ της προσκλήσεως και της συγκαταβάσεως του Θεού Πατέρα. Εκ νέου νομίζοντας ότι μόνο αυτοί, και μόνο αυτοί, μέσω του μονόδρομου, έχουν το δικαίωμα του Μονοπωλίου, να μονοπωλούν συνεχώς, αγορεύοντας και κηρύσσοντας, για την Πατερική Ορθόδοξη Θεολογία. Εν αντιθέσει ενώ η ζωή τους, επί της χειροπιαστής έμπρακτης ουσίας των πράξεων, αφενός μεν και όχι των ανέξοδων εντυπωσιακών θεωριών, των λόγων, αφετέρου δε, δεν φανερώνει και δεν συνάδει διόλου, μη προάγοντας έμπρακτους, ζωογόνους καρποφόρους καρπούς, στα δέντρα των κλαδιών, παρά μονάχα, στείρα και άγονα ξερά φύλλα, των φανταχτερών εντυπώσεων τοις πάσι.

Επομένως εν μέρει, εύκολο πράγμα θεωρείται, διότι προφανώς πουλάει, αλλά ποτέ των ποτών δεν αγαπάει, ή έστω δεν ενδιαφέρεται για τον πέριξ, άσημο διπλανό του συνάνθρωπο, ώστε να ομιλούνε φιλοσοφικώς, εκ του απόλυτου ασφαλούς σίγουρου μακρόθεν, δια των ανέξοδων εντυπωσιακών θεωριών, το τι εστί Ορθόδοξη Πατερική παράδοση. Απεναντίας αλλά πάρα πολύ δύσκολο πράγμα είναι, η επί τοις χειροπιαστής έμπρακτης ουσίας, των πράξεων, το τι θα πει Ομολογιακή Ορθοπραξία. Εκ νέου μην θαυμάζετε διόλου, τις αμιγώς ατομικές, κομματικές προσωποπαγής, σαφώς εγωιστικές απομονωμένης προσωπικότητες, του εκάστοτε χώρου. Ως εκ τούτου είτε πρόκειται του Πολιτικού, είτε του Θρησκευτικού, είτε του Ιστορικού, είτε του Δημοσιογραφικού, είτε όλων των άλλων κλιμακωτών βαθμίδων, δια των πολυποίκιλων χώρων που δραστηριοποιούνται, διότι επιθυμούν διακαώς, να μονοπωλούν τον ενδιαφέρον της γνώμης. Εν τω μεταξύ εύκολο πράγμα θεωρείται, ώστε να καταφέρεις διχάσεις, αλλά πάρα πολύ δύσκολο πράγμα είναι, να καταφέρεις να ενώσεις, εναργώς σαν συγκολλητική ενωτική ταινία, ηπίως μετριοπαθώς, διακριτικώς ισορροπημένα, ως γέφυρα τρόπον τινά, εντελώς διαφορετικούς ετεροβαρείς, ταξικούς πολιτικοθρησκευτικούς κόσμους. Εν ταύτα εμείς αυτό που έχουμε να σας υποδείξουμε, καλοπροαίρετα πάντοτε, ως Ρωμαίικη Συνείδηση Αφύπνιση Κουφαλίων και εν γένει όλου του ενιαίου, ευρύτερου Δήμου Χαλκηδόνας, είναι να προσφέρετε εν δυνάμει την ευκαιρία, της ανάδειξης και στους καινούργιους ανθρώπους. Εν κατακλείδι αυτούς που δεν δοκιμάστηκαν ακόμη, πίνοντας το εύκολο ποτήρι, της προπαγανδιστικής επιλεκτικής μονομέρειας, του μονοπωλίου ως γνωστόν, των πάντων, ώστε να καταφέρουν να ξεδιπλώσουν, τα χαρίσματα των γνώσεων τους. Καθώς κατάφεραν και τα αποκόμισαν με πολύ επίπονο κόπο, για το καλό της συλλογικής γενικής, κοινής πατρίδας του εμείς, και όχι της ατομικής εγωιστικής συμφεροντολογικής, παρτίδας του εγώ. Εν αντιθέσει και να μην επικεντρώνεστε, επιλεκτικά μονομερώς αμετροεπώς, στα ίδια και τα ίδια, επιφανή προκλητικά καθεστωτικά, κατεστημένα, προβεβλημένα και τετριμμένα πρόσωπα. Εν τέλει τον εκάστοτε δυνατό, αλλά και ισχυρό, δια του καλοβολεμένου συμφεροντολογικού, πορτοφολιού του, και όχι δια των πνευματικών αρετών, των γνώσεων καθώς διαθέτει.

Ως εκ τούτου μην τον μετατρέπετε, σε περισσότερο δυνατό, ενώ τον εκάστοτε αδύνατο, δια του μη αναγνωρισμένου, άσημου πορτοφολιού του, μέσω της καθεστωτικής κατεστημένης, φεουδαρχικής ταξικής αντιλήψεως, και εν γένει νοοτροπίας τους, μην τον αποκρύπτετε ακόμη περισσότερο, δια της μονομέρειας του επαγγελματικού μονοπωλίου. Υστερόγραφο επειδή είστε εκ των προτέρων ενήμεροι, μέχρι που μπορούν να φτάσουν εκτοξευόμενοι, οι σαφώς υποτονικά αδιάφορες, καλοβολεμένες ράθυμες, συγκρατημένες και ελεγχόμενες, συμβιβαζόμενες εξαρτώμενες, δια των αναρίθμητων κομματικών τους αγκυλώσεων, των βαριδίων που τους συνοδεύουν, συνειδήσεις, των δυνατοτήτων τους . Υποσημείωση ο ήλιος που καθημερινώς εξέρχεται, βγαίνει για όλον τον κόσμο, μηδενός εξαιρουμένου, πλούσιους και φτωχούς, βολεμένους και μη, ώστε να δίνουμε την ευκαιρία, σε όλους τους συνανθρώπους μας, να αναπτυχθούν, καθώς τα εκάστοτε καθεστωτικά κατεστημένα, οικογενειακά πολιτικά τζάκια, δεν θα είχαν περιθώριο να αναπτυχθούν, και δεν θα υπήρχαν εν πολλοίς, εάν δεν τα φώτιζαν δια της ψήφου, τα αναρίθμητα κούτσουρα, που τους ψήφιζαν και ο νοών νοείτω. Οι ανώτεροι οξυδερκείς διορατικοί, πνευματικοί Μεγάλοι Άνθρωποι, των επικείμενων εν δυνάμει, Εποικοδομητικών ρεαλιστικών Προτάσεων τους, δια των Οραμάτων τους. Εκ νέου ομιλούνε για Ιδέες επί τοις πράγμασι, καθώς θα αναπτερώσουν και θα αναβαθμίσουν εν πολλοίς, υπερβατικά τον τόπο τους, από την πλήρη και άγονη στείρα, στενή συντηρητική, δια του ακανθώδη τοπικισμού τους, απομονωμένη αφάνεια, του περιθωρίου που κυλιέται. Οι Μεσαίοι άνθρωποι, επικεντρώνονται στα τρέχοντα τωρινά γεγονότα, των συμβάντων, με τις περιορισμένες στενότατες, πνευματικές τους κεραίες, και οι Μικροί ασχολούνται συνεχώς με τους άλλους, δια μέσω του μικροπρεπούς κουτσομπολιού τους. Εσείς με ποιους από όλους θέλετε και επιθυμείτε να συγκαταλέγεστε; Καλύτερα εν μέρει μόνος και αξιοπρεπής, ασυμβίβαστος, διακριτικά ηπίως μετριοπαθώς ισορροπημένα, παρά να ακολουθείς, την αναρίθμητη πολυποίκιλη χαμογελαστή, υποτονικά αδιάφορη, καταναλωτική υλιστική αγέλη, του κοπαδιού των πολλών. Μην κάνετε παρέα με προβατόσχημους λύκους, θα σας μάθουν να ουρλιάζετε, να κάνετε παρέα με Αετούς, να σας μάθουν να πετάτε.

Αν λαχταράς την λευτεριά σε ξένους μην ελπίζεις πάρτην ο ίδιος εάν μπορείς αλλιώς δεν την αξίζεις.

Πέτα την ανθρωπιά σου και από τον αφέντη πιάσου και όταν σε φτύσει αυτός, να κάθεσαι σκυφτός και θα έχεις τα πρωτεία στην σάπια πολιτεία-κοινωνία.

Θεριά οι άνθρωποι το φως δεν το σηκώνουν χίλιες φορές να γεννηθείς τόσες θα σε Σταυρώνουν. Κώστας Βάρναλης.

Ο ανάξιος δούλος του Θεού Βαλκανίδης Δήμος εκ Κουφαλίων tamystikatoubaltou.blogspot.com.

loading...