Ο Σαμαράς ονειρεύεται… ηρωική έξοδο Κυριάκου!

 Να αποχωρήσει από την πρωθυπουργία και την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας ο Μητσοτάκης ονειρεύεται το σύστημα Σαμαρά!

Χαρακτηριστικό είναι το άρθρο της ιστοσελίδας Antinews, γνωστών φιλοσαμαρικών φρονημάτων, που εύχεται, εκτιμά και προσδοκά ηρωική έξοδο εκ μέρους του «πανίσχυρου μεγάλου τιμονιέρη». Σημειώνει χαρακτηριστικά ο συντάκτης ότι «όσοι έχουν διαβάσει τα τραγικά νούμερα της οικονομίας, αντιλαμβάνονται ότι η περίφημη εκτόξευση που ευαγγελίζεται το μητσοτακικό καθεστώς δεν είναι τίποτε άλλο παρά μια ακόμη φενάκη για να ρίξει στάχτη στα μάτια του λαού. Η πραγματικότητα, όμως, είναι αμείλικτη και δεν δύναται να διαστρεβλωθεί με τις… εύηχες επικοινωνιακές πομφόλυγες του μητσοτακισμού. Μια πραγματικότητα που επιβαρύνεται ακόμη περισσότερο από τον φόβο ενός ενδεχόμενου νέου lockdown, που μάταια προσπαθούν να κρύψουν οι… άριστοι».

«Κοινώς», αναφέρεται στην ιστοσελίδα, «η ώρα της κρίσης πλησιάζει και θα πρέπει να αντιμετωπιστεί με απτές λύσεις κι όχι με κούφια λόγια, τα οποία δυστυχώς δεν αρκούν για να γεμίσουν το στομάχι του λαού. Οι λύσεις μεταφράζονται σε χρήμα, το οποίο πλέον δεν υπάρχει. Βλέπετε, ο… Μωυσής δεν ήταν προνοητικός όσον αφορά τον χρόνο έλευσης των ευρωπαϊκών κονδυλίων, νόμιζε κι αυτός ότι… λεφτά υπάρχουν, αλλά έλα που το ταμείο στέρεψε».

Πρόωρες εκλογές

Έτσι, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η ιστοσελίδα που είναι φίλα προσκείμενη στον πρώην πρωθυπουργό, «ο… μεγάλος τιμονιέρης εγκλωβισμένος στα αδιέξοδά του, φοβούμενος τη λαϊκή οργή εν όψει ενός πιθανού… στεγνού lockdown, σε συνδυασμό με το αναμενόμενο… σκάσιμο της οικονομίας το ’22, έβγαλε πάλι από το συρτάρι το σενάριο των πρόωρων εκλογών για το φθινόπωρο».

Και αυτό, ενώ οι τελευταίες δημοσκοπήσεις αρχίζουν να δείχνουν «σύννεφα» στις σχέσεις πολιτών και κυβέρνησης. Έτσι, στις «τάσεις» της MRB εμφανίζονται τα πρώτα ανησυχητικά μηνύματα για το Μέγαρο Μαξίμου. Λόγου χάρη, στο ερώτημα «Κόμμα που θα σας ενοχλούσε να κερδίσει έστω και με μία ψήφο διαφορά;», Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ είναι σχεδόν στα ίσα: Η διαφορά υπέρ της Ν.Δ., από 12,2% τον Ιούνιο πέρυσι, μειώνεται στο 0,4% φέτος. Επίσης, στο ερώτημα «ποιος είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός;», ο Κυριάκος Μητσοτάκης αρχίζει να χάνει και, μάλιστα, οι αρνητικές γνώμες προς αυτόν είναι, πλέον, περισσότερες απ’ ό,τι οι θετικές.

loading...