Ν.Κεραμέως: Όλα όσα αλλάζουν στα σχολεία από τον Σεπτέμβρη - Ξαναγράφονται τα βιβλία


 «Θέλουμε να αλλάξουμε την φιλοσοφία πάνω στην οποία κινείται η εκπαίδευση στην Ελλάδα»

Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής της συνέντευξης το πρωί της Κυριακής, τόνισε πως «θέλουμε να αλλάξουμε την φιλοσοφία πάνω στην οποία κινείται η εκπαίδευση στην Ελλάδα και να την κάνουμε πιο ευέλικτη».


Όπως τόνισε, από το Σεπτέμβριο θα υπάρξουν πολλές αλλαγές στα σχολεία ώστε σταδιακά να αλλάξουν τα εκπαιδευτικά προγράμματα και να δοθεί μεγαλύτερη ευελιξία στους εκπαιδευτικούς.


Παράλληλα, το υπουργείο θα ξεκινήσει διαγωνισμό για την εγγραφή όλων των βιβλίων που διδάσκονται σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης.


Αναφορικά με τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών εξετάσεων τόνισε ότι υπάρχουν 3 τρόποι για να λάβουν οι μαθητές τα αποτελέσματα:


Οι παραδοσιακοί πίνακες στα σχολεία

Η Ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας

Τα SMS στα κινητά

Η πλατφόρμα άνοιξε την Παρασκευή και κλείνει την Τρίτη 9 Ιουλίου για να δηλώσουν όλοι τα στοιχεία τους ώστε να τους σταλούν με SMS με τα αποτελέσματα. 


Τα μηνύματα θα στέλνουν ταυτόχρονα τα αποτελέσματα των πανελληνίων.


Τι αλλάζει από Σεπτέμβριο


Σε όλη τη χώρα τα παιδιά θα ξεκινούν στο νηπιαγωγείο από τα 4 τους χρόνια γιατί έχει διαπιστωθεί ότι όταν τα παιδιά λαμβάνουν προσχολική εκπαίδευση νωρίτερα έχουν καλύτερες επιδόσεις στη μάθηση.


Υπάρχουμε μεριμνήσεις για επιπλέον προσλήψεις εκπαιδευτικών για να καλύψουμε τις επιπλέον ανάγκες.


Επιπλέον θα ενταχθούν δραστηριότητες όπως αγγλικά και αρκετά εργαστήρια δεξιοτήτων όπως κριτικής σκέψης και ενσυναίσθησης που θα προάγει το σεβασμό προς το περιβάλλον, την  ρομποτική, την επιχειρηματικότητα και πολλά ακόμη.


Διπλάσια πρότυπα και πειραματικά και για πρώτη φορά δημιουργούνται τα πρώτα πρότυπα επαγγελματικά λύκεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια :