Δεν έχω μάθει να μασάω τα λόγια μου και θα λέω την αλήθεια και αυτό που πιστεύω

Την δεκαετία του 1950 και του 1960  ερχόμενοι μετανάστες στην ίδια τους την πατρίδα   τα ελληνικά χέρια έχτισαν την Αθήνα , χιλιάδες περιπτώσεις που οι άνθρωποι αυτοί μόχθησαν και καταφέρουν να φτιάξουν και το δικό τους τσαρδι. 

Από την δεκαετία του 1990 που άνοιξαν τα σύνορα λαοί από το ανατολικό μπλοκ ήρθαν  για μια καλύτερη ζωή για ενα καλύτερο μέλλον . Ξεκίνησαν εργάτες και έφτασαν να γίνουν εργολάβοι , σίγουρα στην αρχή δούλεψαν φτηνά χωρίς ασφάλεια για να κερδίζουν τα μεγάλα κεφάλια   αλλά αυτό τα πρώτα χρόνια , στην συνέχεια απέκτησαν και αυτοί εργασιακά δικαιώματα ίσα με τα δικά μας 

Τα χρόνια πέρασαν και ο λαοί  αυτοί  εξελίχθηκαν , στήθηκαν στην αγορά και αυτήν την στιγμή που μιλάμε υπάρχουν άνθρωποι που έχουν μεγαλουργήσει . Γιατί ; Ίσως η στέρηση και του φαγητού ακόμα τους έκανε να παραμερίσουν προσωπικά δικαιώματα . 

Το επόμενο κύμα ήταν οι λαοί από την Νότια και κεντρική Ασία , που και αυτοί ξέχασαν το ρολόι και δούλεψαν σκληρά παίρνοντας μεγάλο εργατικό μερίδιο . Φυσικά σε όλο αυτό την μεγαλύτερη ευθύνη την εχει το κράτος που δεν προστάτεψε τον Έλληνα εργάτη , και μετά ο Έλληνας επιχειρηματίας ο Έλληνας βιομήχανος κτλ . 

Σε αυτό δώσαμε και εμεις χώρο στο γήπεδο ώστε να χάσουμε το παιχνίδι . Μείναμε στην άμυνα . 

Δεν κοιτάξαμε ποσα λεφτά μπορούμε να βγάλουμε  αλλα τι τίτλο θα έχει η δουλειά μας .  

Που καταλήγω : Ένα ποσοστό Ελλήνων λοιπόν δεν πάνε να εργαστούν στις δύσκολες δουλειές 

Δυστυχώς αυτή  είναι πραγματικότητα και το συναντάτε καθημερινά γύρω σας .Κλείνοντας θα σας κάνω μια τελευταία ερώτηση 

Πόσους Έλληνες βλέπεις 

Στην ΟΙΚΟΔΟΜΗ

Στα λατομεία  

Στα Δημόσια έργα 

Σε χωράφια 

Στην ιχθυοκαλλιέργεια 

Στην αλιεία  

Ψήστες σε ταβέρνες 

Λατζεριδες 

Κηπουρούς 

Νυχτοφύλακες 

Κάντε μια βόλτα στην λαχαναγορά να δείτε ποιοι φορτώνουν , 

Στις 10 φορές που παραγγέλνεις καφέ πόσες φορες είναι Έλληνες ;; 

Και δεν ξέρω και εγώ ποσα ακόμα επαγγέλματα να σας φέρω ως παράδειγμα .

Έχω τρανά παραδείγματα ανθρώπων που καθημερινά εξελίσσονται στην πιο απλή εργασία ώστε να κερδίζουν χρήματα και συντηρούν οικογένειες και δεν έχουν μείνει ποτε από δουλειά και ξέρετε γιατι ; Γιατι βάζουν πλάτη σε οτιδήποτε χρειαστεί για να πάνε το σούπερ μάρκετ σπίτι . Και μην ξεχνάτε , δεν γεννήθηκαν όλοι  με λεφτά , κάποιοι φτιάχτηκαν με την αξία τους και την εργατικότητα τους .

loading...