«Η ελευθερία του λόγου δεν είναι απόλυτο δικαίωμα»! Έρχονται ΑΓΡΙΕΣ παρεμβάσεις – ΒΙΝΤΕΟ


 
Σε λίγο καιρό τελειώνει ο πλανήτης όπως τον ξέρουμε…

Η πρώην πρωθυπουργός της Δανίας, Helle Thorning Schmidt, και μέλος του Facebook Oversight Board ανέφερε ότι η ελευθερία του λόγου δεν είναι «απόλυτο» ανθρώπινο δικαίωμα και πρέπει να σταθμίζεται έναντι των «άλλων ανθρωπίνων δικαιωμάτων» όταν αποφασίζει ποιο περιεχόμενο θα λογοκρίνει.


 «Η ελευθερία του λόγου δεν είναι απόλυτο ανθρώπινο δικαίωμα. Πρέπει να εξισορροπηθεί με άλλα ανθρώπινα δικαιώματα», τόνισε χαρακτηριστικά σε εκδήλωση Politico Europe.


Δήλωσε μεταξύ άλλων:       


«Πρέπει να βρούμε την μέση οδό του πώς να εποπτεύεις το περιεχόμενο απόψεων.


Μέχρι τώρα έχουμε δει διαχείριση περιεχομένου, όπως προείπα, από λίγους επιλεγμένους (βλ. «χοαξάδες») και τελικά ο Mark Zuckerberg ο οποίος ελέγχει το περιεχόμενο. Τώρα έχουμε τον πίνακα εποπτείας ο οποίος είναι εντελώς καινούργια εφεύρεση»


Το 20μελές Facebook Oversight Board ιδρύθηκε πέρυσι για να επιτρέπει σε στελέχη εταιρειών να κρατούν αποστάσεις από πολιτικά ευαίσθητες αποφάσεις.


Το διοικητικό συμβούλιο τον Μάιο συνέστησε στην εταιρεία να διατηρήσει την συνεχιζόμενη απαγόρευση του λογαριασμού του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ μετά τις ταραχές στο Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου. Περιλαμβάνει πέντε Αμερικανούς και 15 μέλη από την Ευρώπη, την Αφρική, την Λατινική Αμερική και την Ασία…


Δείτε τι δήλωσε η Scmidt:


Δεν υπάρχουν σχόλια :