ΔΙΩΓΜΟΣ ΑΡΧΙΕΡΕΩΝ ΚΑΙ ΙΕΡΕΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΟΥΣΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΔΙΣ ΚΑΙ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΙΣ

Μακαριώτατε Αρχιεπίσκοπε κ. Ιερώνυμε, Άγιοι Αρχιερείς της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου

Περιμέναμε μετά από την περσινή πνευματική πτώση της αποδοχής από εσάς τους ποιμένες, των κλειστών ιερών ναών του 2020, εφέτος εν όψει της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής και της Ανάστασης του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού πνεύμα θυσιαστικής αγάπης και καταλλαγής με το ποίμνιό σας. Περιμέναμε να δούμε ομολογία και ανδρεία για του Χριστού την πίστη την Αγία.

Σας είχαμε αποστείλει δύο επιστολές με 2370 υπογραφές από όλη τη χώρα, για τις οποίες δεν λάβαμε ποτέ απάντηση. Την από 15/02/21 εφ’ όλης της ύλης περί κλειστών ναών, χρήση της μάσκας εντός των ναών και γενικότερα περί όλων των βλάσφημων πρακτικών εντός των ναών και για την χωρίς στοιχεία απόφαση της συνοδικής επιτροπής Βιοηθικής της Εκκλησίας υπέρ των εμβολίων και την από 15/03/21 επιστολή περί κλειστών – ανοιχτών ιερών ναών εν όψει της φετινής Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής.
Κοινή διαπίστωση όλων ημών που υπογράψαμε τις δύο επιστολές ήταν η πλήρης απαξίωση και περιφρόνηση από εσάς την διοικούσα Εκκλησία, τους υποτίθεται ποιμένες του Χριστού, προς όλους εμάς, το Χριστεπώνυμο πλήρωμα που υπογράψαμε.
Εφέτος λοιπόν περιμέναμε και ελπίζαμε στην αλλαγή πλεύσης από εσάς, αλλά δυστυχώς μας απογοητεύσατε και μας πικράνατε και πάλι.

Ανοίξατε τους ναούς αλλά με βλάσφημες πρακτικές: χρήση μάσκας, τήρηση υπερβολικών δυσανάλογων μέτρων απόστασης μεταξύ των πιστών, τέλεση της εορτής της Αναστάσεως το Μ. Σάββατο βράδυ και όχι την Κυριακή του Πάσχα κ.λ.π.

Ευτυχώς κάποιοι Μητροπολίτες μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού και κάποιοι ιερείς προς τιμήν τους, με ευθύνη για την αποστολή τους, τέλεσαν Ορθοδόξως την Αναστάσιμη Θεία ακολουθία την Τρίτη ημέρα κατά τας γραφάς, δηλαδή την Κυριακή του Πάσχα.

Για αυτό τον λόγο αντί να επαινεθούν για το Ορθόδοξο και πατερικό τους φρόνημα, εδιώχθησαν από τις μητροπόλεις τους, είτε με απειλές και με αργίες, με διακοπή του μισθού τους επ’ αόριστον σε κάποιες περιπτώσεις, με αφαίρεση πνευματικής πατρότητας ή οφικκίων και δυσμενείς μεταθέσεις.
Σταματήστε τις διώξεις και κάντε άρση των ποινών των άξιων και πιστών ιερέων μας εδώ και τώρα.

Στη δε περίπτωση των δύο Επισκόπων Κυθήρων και Αντικυθήρων Σεραφείμ και Αιτωλοακαρνανίας Κοσμά, οι οποίοι τέλεσαν Ορθόδοξη Ανάσταση στις Μητροπόλεις και ενορίες αυτών, μετά βαθείας λύπης μας αναγνώσαμε στις 5 και 6/7/21 από τα ιστολόγια 1. https://ageliaforos.com/apokleistiko-gia-apeitharchia-se-apofaseis-tis-i-s-tis-ekklisias-ellados-gia-ton-covid-19-egkaloyntai-oi-kythiron-amp-aitoloakarnanias/ και
2. http://aktines.blogspot.com/2021/07/covid-19.html#more τις λίαν επιεικώς εξωφρενικές, άδικες και ανυπόστατες κατηγορίες για: 1. Διασπορά ψευδών ειδήσεων 2. Ηθική αυτουργία για απειθαρχία των πιστών 3. Θεολογική πλάνη
4. Καταφρόνηση της προϊσταμένης εκκλησιαστικής αρχής 5. Απειθαρχία 6. Και για σκανδαλισμό των πιστών.
Αν αναλύσουμε θεολογικώς αλλά και νομικώς τις αστείες αυτές κατηγορίες εναντίων των δύο ομολογητών ιεραρχών, σας διαβεβαιώνουμε σεβαστοί Αρχιερείς της ΔΙΣ ότι θα εκτεθείτε.
Σας καλούμε να σταματήσετε τον αδικαιολόγητο διωγμό των δύο Αρχιερέων οι οποίοι δεν παρέβησαν κανένα Ιερό κανόνα, αλλά και τον διωγμό των ιερέων μας σε όλη τη χώρα που τέλεσαν Ορθόδοξη Ανάσταση και δεν επιβάλουν στους πιστούς τη βλάσφημη χρήση της μάσκας εντός των ιερών ναών.

Λυπούμαστε που έχετε αφήσει απροστάτευτο το ποίμνιό σας, βορά στους αιμοδιψείς λύκους της Νέας Τάξης.
Δεν διαβάζετε τους λόγους του Χριστού μας, που απευθύνει τον λόγο κυρίως στους ποιμένες, παράδειγμα προς μίμηση;
‘’ἐγώ εἰμι ὁ ποιμὴν ὁ καλός. ὁ ποιμὴν ὁ καλὸς τὴν ψυχὴν αὐτοῦ τίθησιν ὑπὲρ τῶν προβάτων· ὁ μισθωτὸς δὲ καὶ οὐκ ὢν ποιμήν, οὗ οὐκ εἰσὶ τὰ πρόβατα ἴδια, θεωρεῖ τὸν λύκον ἐρχόμενον καὶ ἀφίησι τὰ πρόβατα καὶ φεύγει· καὶ ὁ λύκος ἁρπάζει αὐτὰ καὶ σκορπίζει τὰ πρόβατα. ὁ δὲ μισθωτὸς φεύγει, ὅτι μισθωτός ἐστι καὶ οὐ μέλει αὐτῷ περὶ τῶν προβάτων’’.
(Ιω. Ι’ 11-13)
Υπακοή θα κάνουμε σε εσάς από εδώ και στο εξής, εφόσον και εσείς κάνετε υπακοή στις Συνόδους, στους Ιερούς Κανόνες και στην Ιερά παράδοση της Εκκλησίας μας και ομολογείτε Χριστό. Όταν δεν ομολογείτε Χριστό, δεν μπορούμε να κάνουμε υπακοή σε εσάς.

Σε καιρό διωγμών οι Χριστιανοί έκαναν κατακόμβες, κατ’ οίκον Εκκλησίες. Θα γίνει ανασύσταση και επαναδημιουργία και πάλι των κατακομβών με ό,τι συνεπάγεται αυτό. Όχι δεν θα κάνουμε παρασυναγωγή, ούτε θα απομακρυνθούμε από το καράβι της Εκκλησίας μας. Θα παραμείνουμε εντός της Εκκλησίας και θα συνεχίσουμε τον αγώνα με ανασύσταση και επαναδημιουργία των κατακομβών.
Όμως εφόσον και εάν συνεχίσετε τους διωγμούς και επιπλέον συνεχίσετε να φέρεστε και να άγεστε ως υπάλληλοι και εξυπηρετητές των ανόμων και Χριστομάχων πολιτικών, θα σταματήσουμε να σας θεωρούμε ποιμένες μας. Δεν είναι τυχαίο ούτε κρυφό ότι όσοι Αρχιερείς είναι φίλα προσκείμενοι στον Οικουμενισμό, έχουν υποταχθεί άνευ όρων στα αντίχριστα κελεύσματα των πολιτικών.

Περιμένουμε από εσάς το σύνολο των Ιεραρχών της διοικούσης Εκκλησίας να αποδείξετε ότι είστε ποιμένες Χριστού και διακονητές του Χριστεπώνυμου πληρώματος και να αποκηρύξετε εν Συνόδω, ή και μεμονομένα το θηρίο της παναίρεσης του Οικουμενισμού και την Μασονία όπως έπραξαν όλοι οι Άγιοι και πνευματοφόροι Πατέρες της Εκκλησίας μας.

Και επιτέλους σταματήστε να διαφημίζετε το εμβόλιο της νέας τάξης, δεν αρμόζει σε Αρχιερείς να μετατρέπονται σε ντίλερ των φαρμακευτικών εταιριών και των χρηματοδοτών τους και συνεργάτες-συνένοχοι των πολιτικών. Εμείς θέλουμε να σας σεβόμαστε, σεβαστείτε τον εαυτό σας πρωτίστως και έπειτα όλους εμάς το Χριστεπώνυμο πλήρωμα.

‘’Ὁ Ἀρχιερεὺς δὲν ἐξαναγκάζεται, δὲν ἐκβιάζεται. Ὁδηγεῖται εἰς μαρτύριον. Ἀρχιερεὺς ὑποκύπτων εἰς ἐκβιασμούς, καθίσταται διὰ μόνον τὸν λόγον αὐτὸν ἀνάξιος τοῦ λειτουργήματός του.’’

Ἄρθρα, Μελέται, Ἐπιστολαί, τόμος Γ΄ Ἀρχιμανδρίτου Ἐπιφανίου Ἰ. Θεοδωροπούλου
———————————————————————————
Ὅσιος Θεόδωρος ὁ Στουδίτης ἐπισημαίνει τά ἑξῆς: ‘’Τά σχίσματα καί τίς ταραχές στην Ἐκκλησία, , τά δημιουργοῦν αὐτοί οἱ ὁποῖοι ἔχουν διεστραμμένη πίστη καί ἡ ζωή τους εἶναι ἀντίθετη στούς Ἱερούς Κανόνες καί τήν Ἱερά Παράδοση’’.

Μετά βαθυτάτου σεβασμού

Πανελλήνια Κοινότητα Ορθοδόξων Χριστιανών ‘’ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΝΙΚΑ’’

Την επιστολή υπογράφουν 2500 χιλ. Ορθόδοξοι Χριστιανοί και το Ορθόδοξο σωματείο ”Ορθόδοξη Μαρτυρία”
Μεταξύ αυτών πολλοί ιερείς, μοναχοί και μοναχές, αδελφότητες, Θεολόγοι, επιστήμονες, νομικοί, στρατιωτικοί, φοιτητές, μαθητές και απλός κόσμος από όλη τη χώρα.
Θα σας αποστείλουμε τον αριθμό των συμμετεχόντων με συμβολαιογραφικό έγγραφο.


https://ihsousxristosnika.blogspot.com/

loading...