Η Βρετανία αλλάζει σελίδα: Ανακοινώνει την άρση όλων των περιορισμών ο Τζόνσον

Χωρίς υστερίες και απειλές (εν αντιθέσει με την Ελλάδα) ο Μπόρις Τζόνσον θα ανακοινώσει σε συνέντευξη Τύπου το απόγευμα, την άρση όλων των περιορισμών στη Βρετανία.

Σύμφωνα με τον Βρετανό πρωθυπουργό, είναι αναμενόμενη η αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού μετά την άρση των περιορισμών και η προειδοποίηση που θα κάνει, είναι ότι δεν τελειώσαμε με την πανδημία.

«Ενώ η εκπληκτική διάθεση εμβολίων έχει προσφέρει σε κάθε ενήλικα κάποια προστασία από τον ιό και η κρίσιμη σχέση μεταξύ κρουσμάτων, νοσηλείας και θανάτων εξασθενεί, η παγκόσμια πανδημία δεν έχει τελειώσει ακόμη», είπε ο Τζόνσον σε μήνυμά του.

Η Βρετανία έχει υλοποιήσει ένα από τα ταχύτερα προγράμματα εμβολιασμού σε παγκόσμιο επίπεδο, καθώς ποσοστό μεγαλύτερο του 75% των ενηλίκων έχει λάβει τουλάχιστον μία δόση ενός εμβολίου κατά της COVID-19 και το 66% έχει λάβει δύο δόσεις.

Ωστόσο, κατά τις τελευταίες εβδομάδες καταγράφεται μία ραγδαία αύξηση των μολύνσεων σε τιμές που δεν είχαν καταγραφεί από το χειμώνα.

Η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι, παρά το γεγονός της αύξησης των περιστατικών μόλυνσης, τόσο οι θάνατοι, όσο και οι νοσηλείες παραμένουν σε χαμηλότερο επίπεδο από ό,τι προηγούμενα, αποτελώντας μία απόδειξη ότι τα εμβόλια σώζουν ζωές και είναι πιο ασφαλές να γίνει το άνοιγμα.

Παρά το γεγονός ότι οι μάσκες θα προσδιορίζονται πλέον ως μη υποχρεωτικές, οι οδηγίες που θα δοθούν θα προβλέπουν ότι «οι άνθρωποι αναμένεται να φορούν μάσκες σε εσωτερικούς κλειστούς χώρους».

loading...