ΑΠΛΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ “ΠΑΝΔΗΜΙΑ” ΠΟΥ ΑΠΟΔΟΜΟΥΝ ΤΟ ΑΦΗΓΗΜΑ ΤΗΣ “ΠΑΝΟΥΚΛΑΣ”

 ΟΙ ΚΑΙΡΟΙ ΟΜΩΣ ΟΥ ΜΕΝΕΤΟΙ




Γράφει ο Νικήτας Αποστόλου

Σήμερα είναι μέρα μνήμης μιας αποφράδας μέρας της 16ης Ιουλίου 2015. Την ημέρα αυτή δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ το κατωτέρω κείμενο ως “νόμος με αριθμό

4334” με τον οποίο ολοκληρώθηκε το καθεστώς ΚΑΤΟΧΗΣ της χώρας που είχε αρχίσει από τον Μάϊο του 2010 με το πρώτο μνημόνιο.

Δυστυχώς σήμερα ο Έλληνας σαν την στρουθοκάμηλο, χώνει την σκέψη του στην άμμο των άμεσων προσωπικών προβλημάτων και αδυνατεί να σκεφθεί ως πολίτης αυτής της χώρας.

Την νοοτροπία του πολίτη την έχασε ο Έλληνας σταδιακά από το δεύτερο μισό του 20ου αιώνα , όπως και οι άλλοι πολίτες των λαών της Δύσης, αφού σκοτεινές δυνάμεις φρόντισαν να ναρκωθεί με το ναρκωτικό του ατομικισμού και να οδηγηθεί στην ψευδαίσθηση ότι ο καταναλωτισμός οδηγεί στην ευτυχία. Έτσι απεμπόλησε την αξιοπρέπεια του ελεύθερου και δημιουργικού πολίτη.

Με την νέα πανδημία που ζούμε σήμερα και σε συνδυασμό με τις πολιτικές που άσκησαν τα πολιτικά συστήματα όλων των χωρών της υφηλίου μέχρι σήμερα με οδήγησε σε κάποιες σκέψεις που θα ήθελα να τις εκθέσω.

Έφερα στο νου μου τα χωρία της Αγίας Γραφής σχετικά με τις κοσμικές εξουσίες. Των Ευαγγελίων (Ματθ. Κεφ. Δ 8-11), (Λουκάς Κεφ. Δ 5-8) & (Μαρκ. Ι 42-45)Των προφητειών (Μιχ. Δ. 1-8), (Δαν. Β 1-46, Ψαλμ. Νστ΄1-10, Ησαϊας Β 2-4 κ.α.) και τον τελικό επίγειο στόχο της Θείας Πρόνοιας, δοσμένο από το ίδιο το στόμα του Κυρίου μας στην επί του Όρους ομιλία Του στη Κυριακή προσευχή το “ελθέτω η Βασιλεία Σου γεννηθήτω το θέλημα Σου ως εν Ουρανώ και επί της Γης”(Ματθ. Κεφ.6 9-10). Από αυτά αντλώ την εξής αλήθεια.

Τα Κράτη όπως διαχρονικά δομήθηκαν έχουν, ως αυτοσκοπό και ως θεσμική διάρθρωση και ως νοοτροπία εξουσίας, αντίθετή στόχευση προς την ανωτέρω στόχευση της Εκκλησίας το “ελθέτω η Βασιλεία Σου γεννηθήτω το θέλημα Σου ως εν Ουρανώ και επί της Γης.

Δυστυχώς στο διάβα των αιώνων οι κοσμικές εξουσίες από τότε έως και σήμερα στο διάβολο ανήκουν και αυτόν υπηρετούν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΟΙΜΟΣ- ΑΘΗΝΑ

loading...