«Συμμαχία» Βατικανού-Φαναρίου-Ουάσινγκτον με «παγκοσμιοποιητικό» προσανατολισμό και στόχο τη ρωσική εκκλησία

 

Η Δύση παίζει με τις χριστιανικές εκκλησίες σκληρό γεωπολιτικό πόκερ εναντίον της Ανατολής

Ενώ εδώ και καιρό οι Φαναριώτικες και οι παπικές δηλώσεις δείχνουν έκδηλα πως “το ένα χέρι νίβει τ΄ άλλο”, έρχεται και ο “μεγάλος παίχτης”…. Είναι γνωστό πως η Ουάσινγκτον θέλει να χρησιμοποιήσει τον θρησκευτικό παράγοντα για γεωπολιτικούς σκοπούς σε αντίβαρο με την εκκλησιαστική ισχύ της Μόσχας. Άλλωστε και πρόσφατα ο Τζο Μπάιντεν θέλησε να…καλμάρει τις καθολικές κοινότητες στην χώρα μετά τις δηλώσεις του για τις εκτρώσεις και την απειλή των Επισκόπων να του απαγορεύσουν την Κοινωνία, και για αυτό εμφανίστηκε σαν…καλός Χριστιανός στην Λειτουργία.

Ο Πάπας Φραγκίσκος, λοιπόν, χθες δέχτηκε τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίκεν, σε ιδιωτική συνάντηση στην παπική βιβλιοθήκη του Αποστολικού Παλατιού του Βατικανού. Το Βατικανό δεν δημοσίευσε πολλές λεπτομέρειες σχετικά με όσα συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια της συνάντησης των 40 λεπτών, εκτός από το ότι ο Πάπας υπενθύμισε την επίσκεψή του το 2015 στις Ηνωμένες Πολιτείες και πως εξέφρασε “την αγάπη και την προσοχή του στους λαούς των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής”.

Ήταν η πρώτη επίσκεψη αξιωματούχου της διοίκησης του Μπάιντεν στο Βατικανό από τότε που οι επίσκοποι των ΗΠΑ ψήφισαν για τη σύνταξη εγγράφου για την Ευχαριστία.

Το υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε ότι ο υπουργός Blinken και ο Πάπας Φραγκίσκος συζήτησαν για την Κίνα, καθώς και “για τις ανθρωπιστικές κρίσεις στο Λίβανο, τη Συρία, την περιοχή Tigray της Αιθιοπίας και τη Βενεζουέλα”. Δηλαδή γεωπολιτικά ζητήματα και όχι θρησκευτικά.

Ο Blinken ευχαρίστησε επίσης τον Πάπα για φροντίδα του για το περιβάλλον και την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης.

Πριν από την παπική συνάντηση, ο Φίλιπ Ρέικερ, από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ επιδιώκει να συνεργαστεί με την Αγία Έδρα για την προώθηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και “να αυξήσει τη συλλογική φιλοδοξία των χωρών και να αντιμετωπίσει την κλιματική κρίση αυξάνοντας και εφαρμόζοντας εθνικούς στόχους μείωσης των εκπομπών αερίων ”

Σημείωσε ότι η Αγία Έδρα διατηρεί ένα εκτεταμένο επίσημο διπλωματικό δίκτυο και διπλωματικές σχέσεις με 183 χώρες. «Λοιπόν, μαζί με τις Ηνωμένες Πολιτείες, ένα από τα μεγαλύτερα διπλωματικά δίκτυα, και έχουν μια παρουσία βάσης σε σχεδόν κάθε χώρα στον κόσμο», δήλωσε ο Αμερικανός αξιωματούχος.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Αγία Έδρα απολαμβάνουν μια πολύ στενή συνεργασία, ιδίως σε τομείς όπως η προώθηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, η καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων. η κλιματική αλλαγή. Και μαζί αναζητούμε ειρηνικές λύσεις σε διάφορες κρίσεις σε όλο τον κόσμο», είπε.

Η πρωινή επίσκεψη του Blinken στην Πόλη του Βατικανού περιελάμβανε μια συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών του Βατικανού, Καρδινάλιο Pietro Parolin και τον Αρχιεπίσκοπο Paul Gallagher, Γραμματέα Διεθνών Σχέσεων, καθώς και μια επίσκεψη στην Καπέλα Σιξτίνα.

«Η πνευματική ατμόσφαιρα, η θεϊκή τέχνη και η εντυπωσιακή αρχιτεκτονική μας άφησαν άφωνους. Πραγματικά εκπληκτικό », έγραψε ο Μπλίνκεν σε μια ανάρτηση στο Twitter μετά τη συνάντηση.

https://iskra.gr/

loading...