Τα εμβόλια, οι αρνητές και οι συνέπειες …..


Γράφει ο Χρήστος Μπουσιούτας*

Ακούμε αυτές τις μέρες τους πολιτικούς, ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση για τα “προνόμια” η τις διευκολύνσεις που εξήγγειλε για τους εμβολιασμένους, να μιλούν για διχασμούς και για πολίτες Α’ και Β’ κατηγορίας.

Τους διαφεύγει η αδυνατούν να αντιληφθούν, ότι αυτός ο διχασμός είναι αναπόφευκτος και δεν χρειάζεται καμία κυβερνητική παρέμβαση για να επιτευχθεί.

Λειτουργούν αυτόματα τα αντανακλαστικά της κοινωνίας.

Έχουμε από την μια πλευρά την  πλειοψηφία του Ελληνικού λαού που πιστεύει ότι ο μόνος τρόπος να βγούμε από αυτή την κρίση είναι να τηρούμε τους υγειονομικούς κανόνες, να πιστέψουμε στην χρησιμότητα των εμβολίων και να πάμε να εμβολιαστουμε και από την άλλη πλευρά, τους πολέμιους των εμβολίων και των μέτρων, που ασπάζονται ψευτοθεωρίες και παραδοξότητες που δεν έχουν καμία επιστημονική και λογική βάση.

Μοιραία αυτές οι δύο πλευρές, που η μία θέτει σε κίνδυνο την οικονομία της χώρας και πολύ περισσότερο την υγεία και την ζωή των πολιτών και η άλλη φοβάται ότι όλα αυτά θα συμβούν, κάποια στιγμή να έρθουν σε σύγκρουση.

Αυτή την σύγκρουση την είδαμε άλλωστε στο παρελθόν με τους ξυλοδαρμούς στα ΜΜΜ, όταν αυτοί που φορούσαν την μάσκα πετούσαν με την βία έξω από τα λεωφορεία τους αρνητές της.

Το βλέπουμε και τώρα στις αντιπαραθέσεις μέσα από τα Social media των αρνητών του εμβολίου με τους εμβολιασμένους.

Προφανώς και έχουν το  δικαίωμα οι αντιεμβολιαστές να μην εμβολιαστούν, αλλά δεν έχουν το δικαίωμα να θέτουν σε κίνδυνο την οικονομία της χώρας και περισσότερο την υγεία των συνανθρώπων τους.

Είσαι αντιεμβολιαστής κύριε; Δεν θέλεις να κάνεις το εμβόλιο γιατί πιστεύεις ότι: “Τα εμβόλια περιέχουν μεταλλικά νανοσωματίδια και το ένζυμο λουσιφεράση που ανιχνεύονται από κρυφή κάμερα και μπορεί κάποιος να παρακολουθεί που βρίσκεσαι”, η ότι: “θα αλλάξει το DNA και θα σε κάνει γενετικά μεταλλαγμένο οργανισμό;”

Εντάξει. Αν αυτό πιστεύεις, δικαίωμά σου.

Μείνε όμως στο σπίτι σου η τήρησε τα μέτρα και τους υγειονομικούς κανόνες,  γιατί εδώ έχουμε το εξής παράλογο.

Τα μέτρα να τα τηρούν οι εμβολιασμένοι που έχουν ανοσία απέναντι στον ιό και όχι οι ανεμβολίαστοι που δεν έχουν καμία προστασία.

Οι εμβολιασμένοι αν και έχουν ένα υψηλό βαθμό ανοσίας, εντούτοις φορούν τις μάσκες τους σε κλειστούς χώρους, δεν συναθροίζονται στα μπαρ και τηρούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Αντίθετα οι ανεμβολίαστοι είναι εκείνοι που δεν τηρούν κανένα κανόνα, συνωστίζονται στα κλάμπς χωρίς καμία προφύλαξη και προκαλούν με την αντικοινωνική τους συμπεριφορά και τα ηλίθια κορονοπάρτι τους.

Μην ξεχνάμε τι έχουμε ακούσει όλο αυτό το διάστημα από τους “Πετράκους”.

Πέρα από το παράλογο του πράγματος με τα τσιπάκια, τα G5, την συνωμοσιολογική προσέγγιση που όλα είναι τάχα σχεδιασμένα από σκοτεινούς κύκλους και διαβολικά κέντρα εξουσίας που κινούν τα νήματα από το παρασκήνιο και ό,τι άλλο μπορεί να φανταστεί το μυαλό ενός λωλού ανθρώπου,  επιμένουν να μας πείσουν ότι έχουν και δίκιο από πάνω, περιμένοντας να επωφεληθούν από την ανοσία που όμως δεν θα έχει επιτευχθεί από αυτούς, αλλά από τους άλλους.

Αυτοί δεν θα έχουν βάλει πλάτη να βγούμε από την κρίση. Ας είναι καλά τα “κορόιδα” οι εμβολιασμένοι.

Ο διχασμός είναι προφανής και δεν χρειάζεται την βοήθεια του Μητσοτάκη για να επιτευχθεί, όπως τον κατηγορεί ο Τσίπρας.

Τι διάλογο να κάνεις με ανθρώπους που ξεφεύγουν από τα όρια της λογικής, κινούνται στον παραλογισμό και υιοθετούν παραδοξότητες.

Πως να βρεις ένα σημείο κοινής αναφοράς με ανθρώπους που δεν ξέρουν τι θα πει Εθνικό χρέος και κοινωνικό καθήκον. 

Ένα τεράστιο χάος χωρίζει τους εμβολιασμένους από τους “Πετράκους”.

Ας μην είμαστε αφελείς.  Όλα αυτά που γίνονταν στις πλατείες κάποτε, στο ΑΠΘ χθες, στις βίλες και στα κλάμπς σήμερα, πρόκληση προς την κοινωνία και τους εμβολιασμένους είναι και όχι διασκέδαση.

Ευκαιρία να κουνήσουν κάποιοι το δάχτυλο είναι όλα αυτά, είτε υπηρετώντας πολιτικές σκοπιμότητες είτε βγάζοντας τον θυμό τους για όλα αυτά που συμβαίνουν και όχι διασκέδαση.

Αν πάει κανείς πίσω στον χρόνο, θα δει τις ίδιες αντιδράσεις από τους ίδιους ανθρώπους με τα ίδια πάντα ανόητα επιχειρήματα.

Μια ζωή κάποιοι στην άρνηση και την αντίδραση.

Πιο πρόσφατο παράδειγμα ο αντικαπνιστικός νόμος.

Αντίδραση από όλους. Καπνιστές και επιχειρηματίες.

Με τα ίδια ακριβώς επιχειρήματα.

Οι επιχειρηματίες αρνούνταν να εφαρμόσουν τον νόμο με το ίδιο ακριβώς επιχείρημα που επικαλούνται και τώρα:

“Εγώ δεν μπορώ να διαχωρίσω τους πολίτες σε καπνιστές και μη καπνίζοντες, ούτε θα γίνω χωροφύλακας να ελέγχω ποιοί από τους θαμώνες καπνίζουν και ποιοι όχι.”

Σας θυμίζει τίποτα;

Και οι θαμώνες καπνιστές των μαγαζιών, αρνούνταν να πειθαρχήσουν στα μέτρα και να βγουν έξω από τα μαγαζιά να καπνίσουν, γιατί το μέτρο στρεφόταν κατά της ελευθερίας και της επιλογής τους.

Τα ίδια μυαλά, οι ίδιοι άνθρωποι, τα ίδια ακριβώς επιχειρήματα.

Μια άβυσσος χωρίζει τους εμβολιασμένους από τους αντιεμβολιαστές και μην αμφιβάλλετε για κάτι.

Αυτοί οι άνθρωποι δεν εξαντλούν την αντικοινωνική τους συμπεριφορά μόνο στην άρνηση τους να πειθαρχήσουν στα μέτρα και να πάνε να εμβολιαστούν, αλλά έχουν την ίδια αντικοινωνική συμπεριφορά σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής τους.

Είναι οι ίδιοι άνθρωποι που θα πετάξουν το αναμμένο τσιγάρο έξω από το αυτοκίνητο, είναι οι ίδιοι άνθρωποι που θα κινούνται στις Λ.Ε.Α όταν θα πέσουν σε μποτιλιάρισμα, είναι οι κακοί γείτονες που που δεν θα ήθελε κανείς ποτέ να έχει.

Αυτή είναι η πραγματική αλήθεια.

Κάποτε πρέπει να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους, να μην χαϊδεύουμε αυτιά, ούτε να κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας.

Η χώρα κινδυνεύει να γυρίσει πίσω, η οικονομία δεν αντέχει άλλο, τα κρούσματα αυξάνονται με ξέφρενους ρυθμούς, το ΕΣΥ εκεί που πάει να πάρει μια ανάσα θα γυρίσει στην εποχή που είχαν αναβληθεί όλα τα χειρουργεία και περιέθαλπε μόνο ασθενείς με Covit -19 και παρ όλες τις εκκλήσεις οι εμβολιασμοί δεν προχωρούν όχι μόνο στους νέους, αλλά ούτε στα άτομα των πάνω από τα 60.

ΥΓ: Αυτό το άρθρο σε καμία περίπτωση δεν αφορά εκείνους που για λόγους υγείας η από φόβο δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμα. 

Εύχομαι πραγματικά αυτοί οι άνθρωποι να ξεπεράσουν τους φόβους τους και να καταφέρουν να πάνε να εμβολιαστούν για το καλό το δικό τους και της χώρας.

loading...