Η άγνωστη ιστορία της Ελληνικής σημαίας. Το μεγάλο μυστικό που δεν σας δίδαξαν στα σχολεία και τα πανεπιστήμια.
Πανικός επικρατεί στην αντίχριστη νέα τάξη πραγμάτων, μήπως μάθουν οι Έλληνες Χριστιανοί την πραγματική ιστορία της Ελληνικής σημαίας.

Ορθοδοξία-Γεωστρατηγική και ιστορία. Επικρατέειν η Απόλλυσθαι. Γράφει ο Άγγελος-Ευάγγελος Φ. Γιαννόπουλος

Οι πρόγονοι μας πολέμησαν υπέρ πίστεως και πατρίδας. Για του Χριστού την πίστη την Αγία. Επόμενο ήταν η επιλογή της Ελληνικής σημαίας, να γίνει με πρότυπο τον κορυφαίο στρατιωτικό Άγιο της Ορθοδοξίας.


Σχετικά με τα χρώματα και τις γραμμές της Ελληνικής Σημαίας είναι ακριβώς ίδια με τις Ελληνικές σημαίες του μεσαίωνα των αριστοκρατικών Ελληνικών-Ρωμαϊκών οίκων των Μαλεϊνών και των Καλλέργηδων, οι οποίοι είχαν συγγενικούς δεσμούς με την κορυφαία οικογένεια της Ελληνικής-Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας τους Φωκάδες.

Ο Όσιος Μιχαήλ Μαλεϊνός ήταν θείος του Αγίου Αυτοκράτορα Νικηφόρου Β Φωκά. Οι Μαλεϊνοί είχαν συγγένεια με τον κορυφαίο στρατιωτικό Άγιο της Ορθοδόξου πίστεως και τρίτο κορυφαίο Βασιλιά της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας. Επίσης και η οικογένεια Καλλέργη έλκει την καταγωγή της, από την κορυφαία Ελληνική-στρατιωτική οικογένεια της Μικράς Ασίας και τον Αργαλέο θάνατο των Σαρακηνών. Αυτές οι δύο οικογένειες όπως εκατομμύρια άλλες κατά τον μεσαίωνα, μέχρι και την επανάσταση του 1821 είχαν ως πρότυπο τον μεγάλο στρατηλάτη Νικηφόρο Φωκά, τον κορυφαίο στρατιωτικό Άγιο του Χριστιανισμού. Η επιλογή της Ελληνικής σημαίας από τους συγγενείς του Αγίου Νικηφόρου, ήταν φυσικό επακόλουθο.
Ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΓΙΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΑΝΑΤΙΚΟΥΣ ΑΓΑΡΗΝΟΥΣ.


ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΒΑΡΥΤΑΤΕΣ ΠΡΟΣΒΟΛΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΟΥ CAMBRIDGE.
Υπάρχουν λαοί οι οποίοι με κλάματα, παρακάλια και βλαστήμιες, καλούν τον Κύριο ημών Ιησού Χριστό να τους βοηθήσει. Όμως οι Έλληνες, μόνον με έναν τρόπο ξέρουν να καλούν τον Χριστό να τους υποστηρίξει πολεμώντας και αγωνιζόμενοι σε περιόδους ειρήνης.
Στις εποχές όπου το έθνος βρισκόταν σε αμυντικούς πολέμους, όλοι οι Έλληνες εφάρμοσαν πιστά την διδαχή του στυλοβάτη του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας, του Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου. Η χριστιανική πίστη θεωρεί τον πόλεμο και την χρήση των όπλων προς άμυνα βέβαια, ένα αναγκαίο κακό.

Ο ΥΜΝΟΣ ΕΙΣ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ (ΕΘΝΙΚΟΣ ΥΜΝΟΣ).

Διονύσιος Σολωμός.

Ο Ελληνικός Εθνικός ύμνος είναι ο μεγαλύτερος Εθνικός ύμνος στον κόσμο και ο μοναδικός που αναφέρει από την πρώτη στροφή το δικαίωμα στην νόμιμη άμυνα και την εθνική επιβίωση-Ελευθερία.

Ο ποιητής στον Εθνικό ύμνο παρουσιάζει την Ελευθερία οπλισμένη με σπαθί, που έχει κόψη τρομερή και φοβερή και η οποία πολεμά με τους Έλληνες για να αποτινάξει τα δεσμά της δουλείας στην Ελληνική επικράτεια και με βία μετράει τη γη, ώστε να ελευθερωθεί όλος ο Ελληνισμός.

Η ελευθερία των Ελλήνων και η σημαία θεμελιώνονται μέσα από τις θυσίες για την Ορθοδοξία και την πατρίδα.

Στις δύο πρώτες στροφές του Εθνικού Ύμνου ο Σολωμός απευθύνει χαιρετισμό προς την Ελλάδα και την Ελευθερία. Ενδεικτικό είναι ότι εξομοιώνει την Ελλάδα με την Ελευθερία και την υμνεί με μοναδικούς στο είδος τους στίχους.Θαυμαστό και ανεπανάληπτο γεγονός είναι το ότι απευθύνεται στην Ελλάδα ως υπαρκτό-ζωντανό πρόσωπο. Ο μεγάλος Σολωμός την προσωποποιεί και της απευθύνει το λόγο σε δεύτερο ενικό πρόσωπο !!

Ο ύμνος απευθύνεται στην Ελληνική ελευθερία, που πάντοτε κερδίζεται μέσα από αιματηρούς αγώνες. Την Ελευθερία και την Ελλάδα, της θεωρεί υπαρκτά πρόσωπα ο ποιητής και απευθύνεται σε αυτές με σεβασμό και δέος.

Οι πρόγονοί μας δημιούργησαν αυτές τις δύο υπέρτατες αξίες, και της "πότισαν" με αίμα όσο κανένα άλλο έθνος στην παγκόσμια ιστορία. Οι ένδοξοι προγονοί μας, πολλές φορές τους προηγούμενους αιώνες, έκαναν το αδύνατο να είναι δυνατό.

Αυτή ακριβώς είναι η διαφορά των Ελλήνων από τους ραγιάδες και από τους προδότες. Εκεί που όλα δείχνουν τελειωμένα, εκεί που φαινόταν ότι δεν υπάρχει ελπίδα, οι πραγματικοί Έλληνες αγωνιζόταν ενάντια σε κάθε λογική.

Το αποτέλεσμα σε κάθε εποχή, είναι να επιτυγχάνουν το ακατόρθωτο. Κλασικά παραδείγματα οι Έλληνες με τους Πέρσες, στον Μαραθώνα, στην Σαλαμίνα, στις Θερμοπύλες, στις Πλαταιές, το 628 μ.Χ. με τον Ηράκλειο, όπου κατακτήσαμε ολόκληρη την Περσική αυτοκρατορία, όπως επίσης με την επανάσταση του 1821.
Η ηρωική στάση των σκλαβωμένων Ελλήνων του 1821, οι οποίοι βρίσκονται αντιμέτωποι με τον θάνατο, δεν καταδέχονται να σκεφτούν το ενδεχόμενο της παράδοσης, στους Τούρκους, αποτελεί μια ακόμη λαμπρή σελίδα στην ένδοξη Ελληνική ιστορία.


Με πρωτόγνωρο ψυχικό σθένος αποφασίζουν να πεθάνουν μαχόμενοι, θυσιαζόμενοι στα ιδανικά της ελευθερίας, της αξιοπρέπειας και της πίστεως στον Χριστό. Οι Έλληνες ξεπερνούν κάθε φόβο, γίνονται ήρωες και διαχρονικά σύμβολα ελευθερίας και αξιοπρέπειας. Ανεπανάληπτο μεγαλείο των Ελλήνων επαναστατών.


Παρά το γεγονός ότι είναι αντιμέτωποι με τόσες δυσκολίες, όχι μόνο δεν υποκύπτουν στους φόβους τους, αλλά αντιθέτως αποφασίζουν να πολεμήσουν ηρωικά. Η απόφαση τους αυτή θα τους φέρει σε θανάσιμο κίνδυνο. Όμως παράλληλα θα τους απαλλάξει από τον ατιμωτικό αφανισμό της υποταγής, της συνθηκολογήσεως, της πείνας και της εξαθλίωσης.


Οι αγωνιζόμενοι Έλληνες έχουν συνηθίσει την εμπόλεμη κατάσταση.


Αντί να τους φοβίζει ο πόλεμος, έχει γίνει πια ένα μέρος της ζωής τους και τους παρακινεί σε αγώνες για την ελευθερία.ΕΙΗ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΣ ΣΟΥ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟΝ
ΚΑΙ ΟΤΙ ΣΟΥ ΕΣΤΙΝ Η ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΚΑΙ Η ΔΥΝΑΜΙΣ ΚΑΙ Η ΔΟΞΑ.
Η άνοιξη έδινε στην φύση όλες τις ευλογίες και τις ομορφιές της, οι πολιορκημένοι Έλληνες θα έπρεπε να βρουν την δύναμη να εγκαταλείψουν τα εγκόσμια. Η λαχτάρα για την ζωή, οι ομορφιές της φύσης, και η αγάπη για τους συγγενείς τους, ήταν τα μεγαλύτερα εμπόδια, προκειμένου να φτάσουν στην επίτευξη του στόχου τους.


Πέρα από την πείνα, την εξαθλίωση, την εγκατάλειψη των συγγενικών τους προσώπων και τον φόβο του θανάτου, είχαν να αντιμετωπίσουν και το ανυπέρβλητο μεγαλείο της δημιουργίας, με τις θάλασσες, τα δάση, τα λουλούδια, τα ζώα και τα πτηνά. Η ευλογημένη από τον Χριστό άνοιξη, έχει στολίσει το φυσικό περιβάλλον με κάθε δυνατή ομορφιά, δημιουργώντας μια εικόνα κατανύξεως, αγαλιάσεως, και ευλογίας.


Εν τούτοις οι Έλληνες-Χριστιανοί, ήταν έτοιμοι να θυσιάσουν τα πάντα, υπέρ πίστεως και πατρίδας. Ζωές, συγγενείς, περιουσίες. Το παράδειγμα της θυσίας των Ελλήνων το 1821, θα λειτουργήσει ως ένα διαχρονικό μήνυμα ηρωισμού για όλους τους Έλληνες, οι οποίοι θα δεχτούν μέσα στις ψυχές τους, την θυσία εκείνων που χάθηκαν με τον πιο βίαιο τρόπο στο όνομα της Ελλάδας.


Υπάρχουν λαοί οι οποίοι με κλάματα, παρακάλια και βλαστήμιες, καλούν τον Κύριο ημών Ιησού Χριστό νατους βοηθήσει.

Όμως οι Έλληνες, μόνον με έναν τρόπο ξέρουν να καλούν τον Χριστό να τους υποστηρίξει, πολεμώντας. Όλοι οι Έλληνες εφάρμοσαν πιστά την διδαχή του στυλοβάτη του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας, του Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου : ” Κρείττων γάρ επαινετός πόλεμος, ειρήνης χωριζούσης θεού. Για αυτό πολέμησαν ανά τους αιώνες, εκατομμύρια Έλληνες ήρωες. Η χριστιανική πίστη θεωρεί τον πόλεμο και την χρήση των όπλων προς άμυνα βέβαια, ένα αναγκαίο κακό. Η Ελλάδα στο πέρασμα των αιώνων, έχει σταυρωθεί αμέτρητες φορές. Πόλεμοι, γενοκτονίες, σφαγές, κλοπές, βιασμοί και σκλαβιά. Ο λόγος ένας και μοναδικός.

Το Ελληνικό έθνος, διαχρονικά επιβίωσε, εξαιτίας των σοφών, των αγίων, των Ηρώων και των χρηστών ηθών. Ω, παίδες Ελλήνων, ίτε, ελευθερούτε πατρίδ’, ελευθερούτε δε παίδας, γυναίκας, θεών τε πατρώων έδη, θήκας τε προγόνων` νυν υπέρ πάντων αγών (Παιάνας-Αισχύλος). Μητρός τε και πατρός και των άλλων προγόνων απάντων τιμιώτερον εστίν η Πατρίς (Πλάτων, Κρίτων). Ο Αριστοκλής-Πλάτωνας εiναι ο πρώτος-κορυφαίος εθνιστής-φιλόσοφος όλων των εποχών, διότι καθόρισε το πρώτο και σπουδαιότερο πατριωτικό αξίωμα, ενώ ήταν ο μοναδικός φιλόσοφος στον κόσμο ο οποίος πήγε ενάντια, στην Φιλοσοφική και ηθική του διδασκαλία για να επιβιώσει η Ελλάδα.


Αν είσαι ανήμπορος να κρατήσεις αναμμένες τις λαμπάδες της Πατρίδα σου, δεν είσαι συνειδητός Έλληνας, δεν είσαι Πατριώτης. Χρωστάμε σ’ όσους ήλθαν, πέρασαν, θα ‘ρθούνε, θα περάσουν. Κριτές θα μας δικάσουν, οι αγέννητοι, οι νεκροί ( Κωστής Παλαμάς).


Αν λαχταράς την λευτεριά σε ξένους μην ελπίζεις, παρ’ την ο ίδιος αν μπορείς αλλιώς δεν την αξίζεις. Αυτά είπε μεταξύ πολλών άλλων ο μεγαλύτερος υμνητής των δυο ιερότερων ανθρώπινων αξιών, της ελευθερίας και της αξιοπρέπειας, οι οποίες εiναι δημιουργήματα των αρχαίων Ελλήνων, κατά την σύγχρονη εποχή.


Οι πρόγονοί μας όχι μόνον δημιούργησαν αυτές τις δύο αξίες, αλλά της “πότισαν” με αίμα, όσο κανένα άλλο Έθνος στην παγκόσμια ιστορία. Η ελευθερία του ανθρώπου είναι το πιο ακριβό αγαθό, δεν δίνεται δωρεάν ούτε από τον Θεό, ούτε από τους ανθρώπους, χρειάζεται πολύς αγώνας, κόπος, αίμα για να πάρεις πίσω την ζωή σου. Το κορυφαίο ιστορικό παράδειγμα παγκοσμίως ήταν οι Έλληνες του μεσαίωνα, τους οποίους είχαν ως παράδειγμα οι αγωνιστές του 21.


Οι Άγιοι πρόγονοι μας πολεμούσαν, όλους εκείνους τους αιώνες για να παραμείνουν ελεύθεροι και για να έχουν την διοίκηση της Ελληνικής-Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας. Εάν η ζωή ήταν μόνον προσευχές, καθώς και υποστήριξη του Χριστού μέσω θεόσταλτων σωτήρων, τότε οι προγονοί μας, αυτοί οι τέλειοι χριστιανοί δεν θα χρειαζόταν να πολεμήσουν ποτέ κατά την μεσαιωνική εποχή. Θα έπρεπε δικαιωματικά να καθόταν όλους εκείνους τους αιώνες στα σπίτια τους-καναπέδες να περιμένουν τον αντίστοιχο Βατάτζη, τον οποίο περιμένουν αδίκως οι ραγιάδες σήμερα. Η προσμονή “θεόσταλτων σωτήρων” από τον Θεό είναι ένα από τα μεγαλύτερα δείγματα αμάθειας-παρακμής των ραγιάδων, οι οποίοι σαπισμένοι από την σεξουαλική διαφθορά αναμένουν βοήθεια από τον θεό.

Σκεφτείτε τι θα γινόταν εάν οι προγονοί μας οι άγιοι Έλληνες της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας σε κάθε εισβολή των αμέτρητων εχθρών μας αντί να πολεμούν να έκαναν μόνον συλλαλητήρια ;


Θα είχε αφανιστεί η Ελλάδα πολλούς αιώνες πριν. Φανταστείτε την ώρα που εισέβαλαν οι Πέρσες, οι Αγαρηνοί, οι Γότθοι, οι Βούλγαροι, οι Ρώσοι, οι Άβαροι, οι Τούρκοι να έπαιρναν οι άγιοι πρόγονοι μας σημαίες και πανό να έκαναν συλλαλητήρια και να έλεγαν δεν πολεμάμε.

Σε κάθε πρόταση παραδόσεως από τους εχθρούς, οι πρόγονοι μας απαντούσαν ΟΧΙ. Όλες τις φορές οι Έλληνες απάντησαν αρνητικά. Ο Χριστός βοηθά μόνον αυτούς που αγωνίζονται σκληρά, μόνον όσους πολεμούν, όσους ζούνε χωρίς σεξουαλικές ανωμαλίες. Αντιθέτως δεν βοηθά ποτέ όσους ζούνε μέσα στην σεξουαλική διαφθορά.


Επίσης ο Θεός δεν βοηθά ποτέ όσους είναι καθήμενοι σε έναν καναπέ και περιμένουν την ελευθερία, να τους δοθεί ως “δώρο”, χωρίς να βοηθούν τον συνάνθρωπο, χωρίς να ζούνε ηθικά. Το πιο κλασικό παράδειγμα οι Εβραίοι οι οποίοι έκαναν σεξουαλικές ανωμαλίες, ενώ ταυτόχρονα λάτρεψαν δαίμονες. Τότε ο Θεός περίμενε να πεθάνει μέχρι και ο τελευταίος Εβραίος που είχε αμαρτήσει ενώπιον του. Μόνον τότε πήγε τους υπόλοιπους που δεν είχαν αμαρτήσει στην γη της επαγγελίας. Ο αληθινός θεός-Δημιουργός, είναι ο θεός του καλού, της δικαιοσύνης, της αγάπης, της τάξης, της ηθικής, για αυτό δεν βοήθησε ποτέ ανά τους αιώνες, τους σάπιους που ζούνε μέσα στην σεξουαλική διαφθορά, την αδικία, την ανομία, την αταξία κλπ. Οι πηγές ζωής του έθνους μας, ήταν και είναι η Ορθοδοξία και η αρχαία Ελληνική παιδεία.


Οι Έλληνες του 1821 και του 1940, δεν είχαν σε καμία περίπτωση την πνευματική αίγλη των Ελλήνων, των Περσικών πολέμων, και των Ελλήνων της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας, καθώς οι περισσότεροι ήταν αγράμματοι και απαίδευτοι. Εν τούτοις γιατί ζούσαν ηθικά-μοναγαμικά, χωρίς σεξουαλικές ανωμαλίες, με πίστη Χριστού, επέτυχαν δύο θρυλικά επιτεύγματα, ενάντια σε κάθε λογική. Την απελευθέρωση του έθνους, το 1821 και το έπος του 1940. Η Ορθοδοξία, τα χρηστά ήθη, και η αρχαία Ελληνική γραμματεία ήταν και είναι, οι πηγές ζωής και επιβιώσεως του Ελληνικού έθνους.
Το παράδειγμα της θυσίας των Ελλήνων του 1821, θα λειτουργήσει ως ένα διαχρονικό παράδειγμα, ηρωισμού για όλους τους Έλληνες, οι οποίοι θα δεχτούν μέσα στις ψυχές τους, την θυσία, εκείνων που χάθηκαν με τον πιο βίαιο τρόπο στο όνομα της Ελλάδας και του κυρίου Σωτήρα και Λυτρωτή ημών, Ιησού.

Τους δύο επόμενους αιώνες, εκατομμύρια Έλληνες άνδρες με παραδείγματα τους ήρωες Οπλαρχηγούς, Αξιωματικούς, Στρατιώτες, πολέμησαν και θυσιάστηκαν για την πατρίδα. Βαλκανικοί πόλεμοι, Μικρασιατικό Μέτωπο, Β παγκόσμιος πόλεμος, Κύπρος.

Από όλα αυτά τα θαυμαστά επιτεύγματα των προγόνων μας, εμπνεύστηκε ο Μεγάλος Σολωμός.

Είναι γεγονός ότι με βάση τον Ύμνο εις την Ελευθερία, ότι ο Σολωμός υπήρξε ένας, μεγάλος μυσταγωγός.

Παρά τη μακραίωνη σκλαβιά του Ελληνικού Έθνους, η Ελευθερία είναι οικεία στον ποιητή. Την αναγνωρίζει από την το κοφτερό σπαθί, που σκορπίζει ολόγυρα τον όλεθρο και τον θάνατο στους εχθρούς. Το σπαθί που διαχρονικά έσωσε αρκετές τον Ελληνισμό από βέβαιο αφανισμό, με γνώμονα τις διδαχές του Αγίου Γρηγορίου και του Μ. Αθανάσιου.

Ο Ύμνος συντίθεται κατά την διάρκεια της επαναστάσεως. Τρομερές-αιματηρές μάχες, πολύνεκρες πολιορκίες, αναπηρίες καταστροφές, απώλεια περιουσιών, για την απελευθέρωση της Ελλάδας.

Η ματωμένη Ελευθερία στηρίζεται στους ιερούς νεκρούς των Ελλήνων. Στους ανθρώπους εκείνους που θυσιάστηκαν για την Ελλάδα. Οι επαναστατημένοι Έλληνες αντλούν δύναμη και έμπνευση απ’ τους αυτοκράτορες της Κωνσταντινουπόλεως, εκείνους τους Ήρωες στρατιωτικούς που θεωρούσαν πάντοτε την ελευθερία ως δεδομένη προϋπόθεση, και υπέρτατη αξία, σχετικά με την ύπαρξή τους.

Οι Ήρωες του 1821 πολέμησαν με βάση το παράδειγμα των αειμνήστων Βασιλέων της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας.Πάγια αρχή μου είναι ότι όλοι οι λαοί, όλοι οι άνθρωποι, έχουν δικαίωμα να πιστεύουν οπού θέλουν. Όλα αυτά με την απαραίτητη προυπόθεση να μην επιβάλλουν τα πιστεύω τους σε τρίτους, είτε δια της βίας, είτε με πλάγιους τρόπους. Τι γίνεται όμως στην περίπτωση που η άλλη πλευρά δεν συναινεί ; Είναι λοιπόν δίκαιο να καθίσουμε να αφανιστούμε όλοι οι Έλληνες χωρίς να έχουμε πειράξει κανέναν απολύτως ; Όλα αυτά διότι από τα αρχαία χρόνια ο πολιτισμός μας, και η ιδεολογία-θρησκεία μας, αποτελούν εμπόδιο στην δημιουργία του παγκόσμιου εωσφορικού κράτους. Από όλους τους προαναφερόμενους, εξαιρείται, ένα μικρό μέρος βάση των παγκόσμιων Φιλοσοφικών-μαθηματικών σταθερών, μέτρον άριστον και μηδέν άγαν.* Η ελευθερία πίστεως είναι θεόδοτη. Ο ίδιος ο Θεός έδωσε το δικαίωμα στους ανθρώπους, να πιστεύουν, όπου επιθυμούν. Προσωπικά είμαι υπέρ της συνυπάρξεως των λαών και των διαφορετικών θρησκευτικών, πεποιθήσεων, για αυτό στηρίζω, τον μεγάλο Σύριο ηγέτη Ασσάντ, ο οποίος επέτυχε να συνυπάρχουν ειρηνικά, Χριστιανοί και Μουσουλμάνοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια :