Έτοιμη η εφαρμογή μέσω της οποίας θα σκανάρονται οι πελάτες σε κάθε μαγαζί – Οι…«πράσινοι», οι «κίτρινοι» και οι «κόκκινοι»


 Τη στιγμή μάλιστα που υπάρχει σαν σενάριο η λειτουργεία των κλειστών χώρων εστίασης ΜΟΝΟ για εμβολιασμένους.

Έτοιμη και διαθέσιμη από τις 15 Ιουλίου θα είναι η εφαρμογή επαλήθευσης των ευρωπαϊκών ψηφιακών πιστοποιητικών COVID 19, σύμφωνα με πληρoφορίες του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.


Την εφαρμογή θα μπορεί να «κατεβάσει» εύκολα και απλά ο ιδιοκτήτης ή ο υπεύθυνος του καταστήματος για να μπορεί να ελέγχει τη γνησιότητα του ψηφιακού πιστοποιητικού, το οποίο θα δείχνει μόνο το όνομα του κατόχου για τον έλεγχο της ταυτοπροσωπίας και κανένα άλλο στοιχείο.


Πώς θα λειτουργεί η εφαρμογή;

Το πιστοποιητικό θα σαρώνεται και ατόματα η εφαρμογή θα δείχνει το αντίστοιχο χρώμα. Ανάλογα με το τι διαβάζει θα υπάρχει και το αντίστοιχο χρώμα.


Το πράσινο θα αφορά τους εμβολιασμένους ή όσους έχουν νοσήσει, το κίτρινο θα «πιάνει» την περίπτωση των τεστ και το κόκκινο θα αφορά τα μη έγκυρα πιστοποιητικά.


Σημειώνεται, ότι κάθε επιχείρηση με βάση τη δήλωσή της θα δέχεται πράσινο και κίτρινο, ενώ -όπως έχει ξεκαθαριστεί- ο έλεγχος θα γίνεται χωρίς να κρατώνται δεδομένα ή ιστορικό ελέγχων, καθώς υλοποιείται σε απόλυτη συνεννόηση και με βάση τις κατευθύνσεις της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.


Την ίδια στιγμή οι επιχειρηματίες της εστίασης βρίσκονται σε πλήρες αδιέξοδο, καθώς γνωρίζουν ότι ο διαχωρισμός θα προκαλέσει λειτουργικά προβλήματα στις επιχειρήσεις τους.


Για παράδειγμα, μία οικογένεια ή παρέα που έχει έστω και ένα μέλος ανεμβολίαστο δεν θα μπορεί να κάτσε σε ένα εστιατόριο που θα λειτουργήσει εξ ολοκλήρου για εμβολιασμένους.


Εξίσου δύσκολος έως αδύνατος σε ορισμένες περιπτώσεις θα είναι ο έλεγχος των πελατών είτε πρόκειται για αμιγές μαγαζί είτε για μικτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια :