Η Ελλάδα στο σφυρί: Τα φιλέτα του Τουρισμού, της αγροτικής γης και του πρωτογενούς τομέα αλλάζουν χέρια μέσα από πλειστηριασμούς !!!

Η σταθερή και με δήθεν καλές προοπτικές πορεία της Ελληνικής οικονομίας είναι προφανώς μια επικοινωνιακή πομφόλυγα, καθώς η πραγματικότητα περιλαμβάνει ύφεση, πτωχεύσεις και πλειστηριασμούς στα «φιλέτα» της Χώρας. Όπως σημειώνει το blog του Νίκου Μουρατίδη η ανάπτυξη όχι δεν έρχεται, αλλά φεύγει ολοταχώς. Τα ψεύδη και οι δήθεν αισιόδοξες δηλώσεις καταρρίπτονται ολοσχερώς από το γεγονός ότι μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες, ξενοδοχεία και ξενώνες βγαίνουν σε πλειστηριασμό. Χρέη, δάνεια και αναδουλειές οδήγησαν τους επιχειρηματίες στην τελική λύση απελπισίας: Πτώχευση!
Πολλές ξενοδοχειακές επιχειρήσεις σε όλη τη χώρα βρίσκονται αντιμέτωπες με το «σφυρί» των πλειστηριασμών. Από Κρήτη, Μύκονο και Κέρκυρα, μέχρι Ιωάννινα, Λέρο και Ναύπλιο. Και η σχετική λίστα με τα μεγάλα συγκροτήματα και τις μικρότερες ξενοδοχειακές διαρκώς εμπλουτίζεται. Παρόλο που τα ΜΜΕ το αποσιωπούν οι πλειστηριασμοί αυτοί υπάρχουν σε εκκρεμότητα εδώ και καιρό. Μετά από έναν σχεδόν χρόνο αναστολής λόγω της πανδημίας, οι πλειστηριασμοί επανέρχονται και μάλιστα υπό το καθεστώς του νέου Πτωχευτικού Κώδικα, ο οποίος δεν αφήνει πολλά περιθώρια ελιγμών ή καθυστέρησης.
Χώρα ανέργων η Ελλάδα: Στο 17.1% η ανεργία, 4.7 εκατ. εκτός εργατικού δυναμικού, το μισό εκατομμύριο αγγίζουν οι μακροχρόνια άνεργοι !!!
Συγκλονιστικά είναι τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για την ανεργία, καθώς αποτυπώνουν την ζοφερή εγχώρια πραγματικότητα, αφού οι Έλληνες είναι πια αναγκασμένοι να αναζητήσουν επαγγελματική αποκατάσταση στο Εξωτερικό.

ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΕΔΩ :
https://www.kinima-ypervasi.gr/2021/06/news-30062021.html
loading...