Στο πρώτο κύμα της πανδημίας στην Ιταλία, ήθελαν κάποιοι επιστήμονες και πολιτικοί να δοκιμάσουν το εξής:

Σε μια πόλη της Νότιας Ιταλίας με αρκετά περιστατικά COVID, αποφάσισαν να σχεδιάσουν μια μελέτη ελέγχου αντισωμάτων με σκοπό οποίος έχει περάσει COVID να μπορεί να κυκλοφορει ελεύθερα, να εργάζεται και να ανοίξει την επιχείρηση του.

 Όποιος δεν είχε αντισώματα, θα έμενε κλειδωμένος σε lockdown.

Με παίρνει λοιπόν τηλέφωνο ένας φίλος καθηγητής από πανεπιστήμιο της Νότιας Ιταλίας για να συζητήσουμε το σχεδιασμό της δειγματοληψίας και της μελέτης.

Μόλις μου περιγράφει το σκεπτικό και τη στρατηγική, του πρότεινα να το ξανασκεφτούν διότι και εμφύλια συρραξη θα προκαλούσαν στην τοπική κοινωνία της πόλης, και θα έδιναν το κίνητρο να προσπαθήσουν όλοι να προσβληθούν από COVID, και θα πετούσαν στη θάλασσα όσους είχαν την ιδέα και έβαζαν σε εφαρμογή αυτό το σχέδιο.

Δεν άργησαν πολύ να αντιληφθούν τι πήγαν να κάνουν, και φυσικά τα μάζεψαν άρον άρον τα “σχέδια” της ντροπής και του αίσχους. 

Οι ομοιότητες μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας είναι οι εξής:

1. Και οι δύο λαοί φημίζονται για την θερμόαιμη ψυχοσύνθεσή τους, ειδικά όταν τους πιέζουν οι καταστάσεις. 

2. Ακούγεται έντονα ότι πολλοί ψάχνονται να βρουν κρούσματα για να μολύνθουν από τον ιό.

3. Η Ελλάδα είναι πλούσια σε παραλίες, και το πιο εύκολο πράγμα είναι να βρεθεί κάποιος με την παρέα του στη θάλασσα.

Οι συνθήκες που διαμορφώνονται κάνουν τη ντροπή να ντρέπεται και κάποιους που βρίσκονται στη φυλακή να υπερηφανεύονται που γίνεται πραγματικότητα αυτό που ονειρεύονταν. 

Ορισμένοι πρέπει να βάλετε σε μια λεκάνη με πάγο το κεφάλι σας, μήπως και συνέλθετε. 

Πρέπει να συνέλθετε άμεσα γιατί μετατρέπετε το εμβόλιο σε απειλή για το δημόσιο συμφέρον και τον πολιτισμό μας, αντί για παραμείνει εργαλείο για τη δημόσια  υγεία. 

Η ιστορία καταγραφεί καθημερινά, και προσέξτε να μην καταλήξετε στις μαύρες και ντροπιαστικές σελίδες της κοινωνικής και πολιτικής ιστορίας. 

Γιατί έχει καταγράψει πολλά σκουπίδια η ιστορία της ανθρωπότητας….

(via Konstantinos Farsalinos)

loading...