Καθ. Ιωαννίδης για τα μέτρα της κυβέρνησης: «Έχουμε φτάσει στο άκρο της γελοιότητας»

 

Άσκησε σκληρή κριτικά στα μέτρα της κυβέρνησης και τους ειδικούς του Υπ. Υγείας.

Ο καθηγητής Παθολογίας, Έρευνας και Πολιτικής Υγείας και Στατιστικής στο Πανεπιστήμιο Στάνφορντ και διευθυντής του Κέντρου Έρευνας Πρόληψης του ίδιου πανεπιστημίου , Γιάννης Ιωαννίδης, μίλησε σε μια συνέντευξη εφ όλης της ύλης στον 98.4 .

Πώς σχολίασε τα λεγόμενα “προνόμια” της κυβέρνησης προς τους εμβολιασμένους αλλά και τα αλλεπάλληλα μέτρα που λαμβάνονται από το κράτος:

«Κάθε δύο μέρες, ανακοινώνεται και μία νέα απόφαση που αφορά ειδικές παρεμβάσεις. Είναι μία κατάσταση αδύνατη για τον πολίτη που θέλει να είναι νομοταγής, που πιστεύει στο κράτος και θέλει να κάνει αυτό που του λέει. Δεν μπορεί να το κάνει.

Φοβάμαι ότι αυτο που έχει συμβεί είναι ότι μέσα στην κρίση που αντιμετωπίσαμε, αρκετοί ειδικοί και κράτη έλαβαν δρακόντεια μέτρα, που στην αρχή αυτό ήταν σωστό γιατί δεν ξέραμε με τι είχαμε να κάνουμε. Όμως μετά ακολούθησαν το ίδιο τροπάριο τον εξεζητημένων μέτρων, όπου η Πολιτεία φαίνεται σαν πατερούλης όπου κάθε μέρα θα πρέπει να σου λέει τι να κάνεις.

Σε λίγο θα βγαίνουν και οδηγίες για το τι κάλτσες θα πρέπει να φορέσεις για να βγαίνεις από το σπίτι σου μέσα στην επόμενη ώρα κι αν βγεις με λάθος χρώμα θα πάρεις πρόστιμο. Έχουμε φτάσει στο άκρο της γελοιότητας».

Σε άλλο σημείο αναφέρθηκε στους “ειδικούς” που έχουν μπει για τα καλά στη ζωή μας τον τελευταίο χρόνο:

loading...