Βρώσιμο εμβόλιο ετοιμάζουν φοιτητές του Πανεπιστημίου Κρήτης κατά του κορωνοϊού


 Η επιστημονική ομάδα του iGem Crete αποφάσισε την ανάπτυξη του εμβολίου βλέποντας τη χαμηλή διαθεσιμότητα στις αναπτυσσόμενες χώρες και τα απομονωμένα νησιά.

Την ανάπτυξη βρώσιμου εμβολίου κατά του SARS-Cov-2 επιχειρούν φοιτητές του Πανεπιστημίου Κρήτης.


Η επιστημονική ομάδα του iGem Crete ανακοίνωσε ότι αποφάσισε μετά από έρευνα και βλέποντας την χαμηλή διαθεσιμότητα εμβολίων στις αναπτυσσόμενες χώρες και στα απομονωμένα νησιά, να βοηθήσει αναπτύσσοντας ένα βρώσιμο εμβόλιο κατά του ιού.


Η ομάδα συγκροτήθηκε στο Πανεπιστήμιο με τη στήριξη της Πρυτανίας και του συνολικού δυναμικού του Ιδρύματος., Στόχος της είναι να αναδείξει τις δυνατότητες και τις εφαρμογές της συνθετικής βιολογίας, ενός διεπιστημονικού κλάδου που συνδυάζει Βιολογία, Χημεία και Μηχανική.


«Ζώντας την εμπειρία της πανδημίας καθώς επίσης βλέποντας πως έχει αλλάξει ο SARS- CoV-2 την καθημερινότητά μας, αναρωτηθήκαμε πώς θα μπορούσαμε να βοηθήσουμε την παρούσα κατάσταση. Κατά τη διάρκεια της έρευνάς μας, όταν διαβάσαμε πολλά άρθρα που έδειχναν τα χαμηλά ποσοστά στη διαθεσιμότητα των εμβολίων στις αναπτυσσόμενες χώρες και στα απομονωμένα νησιά, ξαφνιαστήκαμε αρκετά! Οπότε αποφασίσαμε να κάνουμε κάτι που πιθανόν θα βοηθήσει τις χώρες που δεν μπορούν να διαθέσουν εμβόλια στο άμεσο μέλλον. Μετά από πολλή σκέψη, αποφασίσαμε να αναπτύξουμε ένα βρώσιμο εμβόλιο ενάντια στον SARS-CoV-2», ανακοίνωσε η ομάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια :