ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ: ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ “ΑΘΗΝΑΙΟΙ” ΟΣΟ ΕΓΩ…




Του Παναγιώτη Αποστόλου

Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου

[email protected]

www.egerssi.gr

Στις 5 Δεκεμβρίου 2020 σε άρθρο μου με τίτλο: Τουρκία και Αλβανία είναι αδέλφια δίδυμα με νονό τους το ΝΑΤΟ έγραφα μεταξύ των άλλων, πώς η Αλβανία στρατολογεί τζιχαντιστές εις γνώση του ΝΑΤΟ:

«…και του φιλότουρκου και συνάμα ανθέλληνα Γραμματέα του, Νορβηγού πρώην Πρωθυπουργού και εκλεκτού της Γερμανίδας Καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ, Γενς Στόλτενμπεργκ! Της “συγκεντρώσεως” δηλαδή το τελευταίο χρονικό διάστημα πλήθους τζιχαντιστών στα προάστια των Τιράνων, οι οποίοι τάχατες φιλοξενούνται εκεί – πάντα σύμφωνα με την καταγγέλλουσα πηγή μας – εκπαιδευόμενοι άρτια για να είναι πανέτοιμοι, ώστε να συμμετάσχουν στη στρατιωτική επίλεκτη δύναμη που θα χτυπήσει το Ιράν! Ένα χτύπημα που θα φέρει την “ευλογία” των ΗΠΑ, αλλά και του Ισραήλ και της Τουρκίας!

Τουλάχιστον έτσι αφήνεται να διαρρεύσει! Χτύπημα δηλαδή στο Ιράν…

Άλλωστε, δεν είναι διόλου τυχαίο, πως η Τουρκία συνεχίζει να ενισχύει, όχι μόνο τις αλβανικές Ένοπλες Δυνάμεις, αλλά και τις δικές της στρατιωτικές Βάσεις τις ευρισκόμενες στην αλβανική Επικράτεια που αριθμούν περί τις δυο ταξιαρχίες!

Ατράνταχτη απόδειξη των λεγομένων μας (σ.σ. της πηγής μας) είναι η συνέχιση της κατεδαφίσεως των περιουσιών των Ελλήνων της Χιμάρας υπό τον Έντι Ράμα, η τρομοκράτηση των Ελλήνων Βορειοηπειρωτών και η ανέγερση υπερμεγεθών ισλαμικών τεμενών στο Μπεράτι, στο Αργυρόκαστρο, στο Τεπελένι κ.α…

Επίσης μην ξεχνάμε, πως η Καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ είχε δείξει απόλυτα ανακουφισμένη (πώς αλλιώς θα μπορούσε να γίνει;) όταν σε Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ (μέσω τηλεδιάσκεψης) υπήρξε η απόφαση για την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Ένωσης με την Αλβανία και τα Σκόπια!

Θα ενθυμείστε, ότι οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις για τις δυο χώρες των Βαλκανίων ήταν να ξεκινήσουν από πέρσι, αλλά στις 15 Οκτωβρίου 2019 η Γαλλία και η Ολλανδία είχαν διατυπώσει άρνηση (βέτο) αρχής αυτών των συνομιλιών, παραπέμποντας το ζήτημα στην επόμενη Σύνοδο Κορυφής…»!

Κοιμούνται και ονειρεύονται την “Μεγάλη Αλβανία”…

Τέσσερα χρόνια πιο μπροστά, δηλαδή στις 26 Νοεμβρίου 2016, έγραφα στο άρθρο μου Έντι Ράμα και Ταγίπ Ερντογάν τροχίζουν τα δόντια τους:

«Ο Αλέξης Παπαχελάς επιλέχθηκε για να “αγιοποιήσει” το σκληρό και απάνθρωπο πρόσωπο του Αλβανού Πρωθυπουργού, το βράδυ της Τρίτης 22 Νοεμβρίου 2016, από το κανάλι του ΣΚΑΪ.

Έτσι, στην εν λόγω συνέντευξη, ο Έντι Ράμα μας “καθησύχασε”, ότι δεν είναι στα σχέδιά του η δημιουργία της Μεγάλης Αλβανίας, γι΄ αυτό δεν πρέπει να ανησυχούν ούτε οι Έλληνες, ούτε οι Σέρβοι.

Ωστόσο, το πιο σημαντικό μήνυμα που έστειλε ο Έντι Ράμα μέσω του ΣΚΑΪ, ήταν το παρακάτω:

Θα πρέπει οι δυο κυβερνήσεις (Ελλάδος και Αλβανίας) να καθίσουν στο τραπέζι των συζητήσεων – διαπραγματεύσεων και να συζητήσουν, σε ένα πακέτο, όλα τα ζητήματα.

Από το θέμα των Τσάμηδων και της Τσαμουριάς, έως το ζήτημα της περισυλλογής των οστών των Ελλήνων στρατιωτών κατά το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο που βρίσκονται στη Βόρειο Ήπειρο.

Δηλαδή, Παπαχελάς και ΣΚΑΪ, στρώνουν το χαλί της συζητήσεως στις δυο κυβερνήσεις, ώστε σε ένα πακέτο να συζητηθούν, ανύπαρκτα και υπαρκτά προβλήματα Ελλάδος και Αλβανίας.

Από πλευράς μας, ένα θα θέλαμε να πούμε στην ελληνική κυβέρνηση:

Μην τολμήσετε να εξομοιώσετε το θύμα με το θήτη.

Απλά, μην τολμήσετε…

Όμως οι ανησυχίες μας επαληθεύονται, και ενισχύονται οι φόβοι μας, πως δηλαδή οι Αλβανοί βήμα – βήμα υλοποιούν τον στόχο τους!

Από τη στιγμή που προ ημερών συνελήφθησαν δυο υπάλληλοι του Υπουργείου Εξωτερικών της Αλβανίας, οι οποίοι προσπάθησαν να μεταφέρουν χάρτες της “Μεγάλης Αλβανίας” με σκοπό να διανεμηθούν σε μαθητές των ελληνικών σχολείων, αλβανικής καταγωγής.

Εάν αυτό δεν είναι προπαγάνδα της κυβέρνησης του Έντι Ράμα στο εσωτερικό της Ελλάδος, τότε θα θέλαμε να μάθουμε, τι ακριβώς είναι.

Όπως επίσης, όταν στις 18 Νοεμβρίου 2016 διεξήχθη στα Τίρανα, Παναλβανικό Συνέδριο με τη συμμετοχή ομογενών Αλβανών από όλα τα κράτη, που δημιουργούν τη “Μεγάλη Αλβανία” και στην οποία υπερθεμάτισαν υπέρ αυτής της δημιουργίας.

Εάν αυτή λοιπόν, δεν είναι εχθρική πράξη κατά της Ελλάδος, τι ακριβώς μπορούμε να πούμε ότι είναι;»!

Τουρκικό δημιούργημα η Αλβανία…

Αλλά και στις 19 Μαΐου 2018 στο άρθρο μου Οι Αλβανοί είναι δημιούργημα των Τούρκων, έφερνα στο φως τα παρακάτω:

«…Θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι οι Αλβανοί δεν υπήρξαν ποτέ! Είναι τουρκικό δημιούργημα! Και δεν το λέμε εμείς! Το λέει ο ιστορικός με διδακτορικό δίπλωμα στη Φλωρεντία της Ιταλίας, Όλσι Γιαζέτζι!

Δηλώσεις, όπως: οι Αλβανοί είναι ένα έθνος που εφευρέθηκε από τους Τούρκους, ενώ στο Κοσσυφοπέδιο κατοικούσαν Σέρβοι Ορθόδοξοι, πριν έρθουν σε αυτό οι Οθωμανοί, έγιναν σε τηλεοπτικό κανάλι των Σκοπίων!

Και δεν πρέπει να ξεχνάμε πως, την αλβανική συμμετοχή στις συνομιλίες για την οριστική απόδοση του ονόματος της Μακεδονίας, στο γειτονικό μας κρατίδιο των Σκοπίων, την επέβαλε ο ίδιος ο Ρ. Τ. Ερντογάν…»!

Επεσήμανα επίσης τα παρακάτω:

«…Στην Ελλάδα σύντομα – εάν δεν αλλάξει δραστικά κάτι – θα έχουμε τη δημιουργία αλβανικού κόμματος που θα απαιτήσει την ψήφο των χιλιάδων Αλβανών που ζουν τις τελευταίες δεκαετίες στην χώρα μας, ελέω των τραγικών αποφάσεων της ελληνικής Πολιτείας!

Έτσι τα τελευταία χρόνια διαπιστώνουμε μια αθρόα διάδοση ανατριχιαστικών “μηνυμάτων” προς τους εν Ελλάδι κατοικούντες Αλβανούς, από πολλές πλευρές!

Είτε μέσω ομάδας στρατιωτών του Ελληνικού στρατού, οι οποίοι σχηματίζουν τον αετό της “Μεγάλης Αλβανίας”, που περιλαμβάνει και τα ελληνικά εδάφη της Θεσπρωτίας, είτε δια μέσω ποδοσφαιριστών ελληνικών ομάδων, είτε μέσω καλλιτεχνών που θησαύρισαν στην Ελλάδα και καυχώνται να φωτογραφίζονται, σχηματίζοντας με τα χέρια τους τον αλβανικό αετό!

Γνωρίζει το “Πρωτόκολλο της Κέρκυρας” ο κ. Μπακογιάννης;

Αφορμή για να θυμηθώ όλα τα παραπάνω μου έδωσε ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης με την επίσκεψη που πραγματοποίησε προ ημερών στην αλβανική πρωτεύουσα, τα Τίρανα, με στόχο τη στενότερη συνεργασία ανάμεσα σε Αθήνα και Τίρανα!

Εκεί ο Δήμαρχος Αθηναίων εγκαινίασε το Ελληνικό Πάρκο, έργο έκτασης έξι στρεμμάτων, που χρηματοδοτήθηκε από ελληνικές επιχειρήσεις της Αλβανίας. Αφού ως γνωστόν, την οικονομία της Αλβανίας και των Σκοπίων τις στήριξαν οικονομικά ελληνικές επιχειρήσεις!

Ο κ. Κώστας Μπακογιάννης βεβαίως παρέλαβε και το κλειδί της πόλης των Τιράνων! Σε συνέντευξη που παραχώρησε δε, στο Euronews Albania, μίλησε για όσα ενώνουν τους Έλληνες και τους Αλβανούς και δεν δίστασε να πει πως:

«Οι Αλβανοί της Αθήνας είναι τόσο “Αθηναίοι” όσο κι εγώ»!

Θα τον στεναχωρήσουμε τον Δήμαρχο Αθηναίων και θα τον ρωτήσουμε, αν ρώτησε τους Αθηναίους πριν εκστομίσει αυτή την ανοησία!

Γιατί έχουμε την αίσθηση, πως άλλα θα του έλεγαν οι Αθηναίοι, που καθημερινά βιάζεται η ζωή τους, νοιώθοντας ανασφάλεια στην Πόλη τους, και μερίδιο ευθύνης έχουν και οι “αγαπημένοι Αλβανοί” του κ. Μπακογιάννη!

Ωστόσο, δεν θα περιμέναμε να γνωρίζει όσα παραπάνω γράφω τα τελευταία πέντε χρόνια!

Θα περιμέναμε όμως να γνωρίζει για το “Πρωτόκολλο της Κέρκυρας”, το οποίο υπογράφηκε στις 17 Μαΐου 1914 από την Αλβανία και την Ελλάδα και στο οποίο αναγνωρίστηκε η αυτονομία της Βορείου Ηπείρου, μαζί με μια σειρά δικαιωμάτων για τον τοπικό πληθυσμό!

Ένα πρωτόκολλο το οποί βρίσκεται εν ισχύ και κανένας πολιτικός της Ελλάδος δεν το υπενθυμίζει στις συναντήσεις του με Αλβανούς αξιωματούχους! Κανένας Έλληνας πολιτικός δεν υπερασπίστηκε τα δικαιώματα που απορρέουν από το “Πρωτόκολλο της Κέρκυρας”!

Ούτε φυσικά ο Δήμαρχος Αθηναίων, που για μερικά ψηφαλάκια αγνοεί τα κατοχυρωμένα δικαιώματα των Βορειοηπειρωτών αδελφών μας!

Γνωρίζει ο Δήμαρχος Αθηναίων ποιοι είναι οι Αριστοτέλης Γκούμας και Κωνσταντίνος Κατσίφας;

Στις 12 Αυγούστου 2010 στη Χιμάρα δολοφονήθηκε ο 37χρόνος Βορειοηπειρώτης Αριστοτέλης Γκούμας, επειδή μίλαγε Ελληνικά! Ναι την μητρική του γλώσσα, όπως μιλάνε όλοι οι εν Αθήναις ευρισκόμενοι Αλβανοί μεταξύ τους, χωρίς να τους ενοχλεί κανείς!

Εκείνη λοιπόν την μαύρη ημέρα, ο Αριστοτέλης Γκούμας μίλαγε ελληνικά στο εμπορικό του κατάστημα και τρεις Αλβανοί αξίωσαν να σταματήσει!

Εκείνος δεν τους έκανε το χατίρι και σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, λίγη ώρα μετά οι Αλβανοί δράστες τον καταπλάκωσαν με το όχημά τους!

Στις 28 Οκτωβρίου 2018 ο Βορειοηπειρώτης Κωνσταντίνος Κατσίφας πυροβολήθηκε θανάσιμα από την Αλβανική Αστυνομία στο μειονοτικό χωριό Βουλιαράτες, κατά τον εορτασμό της ελληνικής εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου!

Ταυτόχρονα, είναι σε όλη την παγκόσμια κοινότητα γνωστό, πως ο UCC (Απελευθερωτικός Στρατός της Τσαμουριάς) θεωρεί την περιοχή της Ηπείρου που περιλαμβάνει τις γεωγραφικές ζώνες Ηγουμενίτσας, Πάργας, Παραμυθιάς, Φιλιατών και Μαργαριτίου (σημερινή Θεσπρωτία) υπό διεκδίκηση! Εδαφική και περιουσιακή!

Και αν δεν γνωρίζει ο κ. Κώστας Μπακογιάννης, η λέξη “Τσαμουριά” είναι ο λεγόμενος αλβανικός αναθεωρητισμός!

Που τον ενίσχυσε με τις δηλώσεις του στα Τίρανα!

Αλλά ο UCC, δεν έχει μόνο επεκτατικές βλέψεις στην Θεσπρωτία, αλλά απλώνεται και στη Δυτική Θράκη!

Επίσης θα θέλαμε να γνωρίζουμε, αν ο κ. Κώστας Μπακογιάννης γνωρίζει τον UCK, δηλαδή τον απελευθερωτικό στρατό του Κοσσυφοπεδίου, που εκπαιδεύεται από τον τουρκικό στρατό, για να υλοποιήσει το μεγάλο αλβανικό όνειρο, περί της “Μεγάλης Αλβανίας”!

Ας είναι λοιπόν πιο προσεκτικός την επόμενη φορά ο Δήμαρχος Αθηναίων!

Κλείνοντας, θα θέλαμε να γνωρίζουμε την άποψη περί όλων αυτών, του Ηπειρώτη Προέδρου της Βουλής Κώστα Τασούλα! Χρήσιμο θα ήταν!!

loading...