«Σείεται» η Γαλλία από εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτών κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού: «Μακρόν δικτάτορα»

 «Κόκκινο πανί» το ψηφιακό πιστοποιητικό υγείας

Η Γαλλία ξεσηκώνεται και βγήκε στους δρόμους λόγω της πολιτικής κοινωνικού διαχωρισμού που επιχειρεί να επιβάλει ο Μ.Μακρόν σε αμβολιασμένους και ανεμβολίαστους ανάλογα με αυτές που δίκην ολοκληρωτικού καθεστώτος επέβαλλε στην Ελλάδα ο Κ.Μητσοτάκης (δεν λέμε «η κυβέρνηση της ΝΔ» γιατί το 90% των στελεχών της ΝΔ διαφωνούν με τους χειρισμούς του Κ.Μητσοτάκη).

Ο γαλλικός λαός πάντα ιδιαίτερα “ευαίσθητος” σε θέματα που άπτονται της στέρησης των ελευθεριών του βγήκε στους δρόμους και ζητεί την παραίτηση του Ε,Μακρόν ένα χρόνο πριν λήξει η θητεία του στέλνοντας στα τάρταρα την ήδη «πεθαμένη» δημοτικότητά του.

Εκατοντάδες χιλιάδες Γάλλοι βγήκαν στους δρόμους ζητώντας την παραίτηση του Προέδρου Μακρόν μετά την ανακοίνωσή του ότι θα απαιτείται «ψηφιακό πιστοποιητικό υγείας» σε όλα τα «μπαρ, εστιατόρια, λούνα παρκ, εμπορικά κέντρα, τρένα, πούλμαν και αεροπλάνα».

Από τη Μασσαλία έως τη Λιλ και από το Μονπελιέ έως το Παρίσι, για να αμφισβητήσουν τον εμβολιασμό, να καταγγείλουν τη “δικτατορία” ή να επικρίνουν το υγειονομικό πάσο.

“Ελευθερία”, “Μακρόν δικτάτορα” … Από τον βορρά στο νότο της χώρας, τα συνθήματα ήταν παρόμοια.

Στο Παρίσι, οι διαδηλωτές πραγματοποίησαν πορεία κατά των πρόσφατων υγειονομικών μέτρων που ανακοίνωσε ο πρόεδρος Μακρόν σε τουλάχιστον τρεις ξεχωριστές συγκεντρώσεις.

Η πρώτη πομπή, αποτελούμενη από μερικές χιλιάδες διαδηλωτές, ξεκίνησε από το Παλέ-Ρουαγιάλ, στο κέντρο της πρωτεύουσας, πριν διασχίσει τον Σηκουάνα φωνάζοντας συνθήματα όπως “Ελευθερία”, “Όχι στη δικτατορία της υγείας” ή “Μακρόν παραιτήσου”.

Η εξέλιξη αυτή έχει εξοργίσει το σύνολο του γαλλικού λαού, και όχι μόνο τους μη εμβολιασμένους όπως κάποιοι πιστεύουν. Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μάλιστα γίνεται ευθεία αντιπαραβολή των ναζιστικών απαγορεύσουν κατά των εβραίων με τις απαγορεύσεις κατά των μη εμβολιασμένων.

Οι εικόνες είναι πραγματικά συγκλονιστικές:

loading...