Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: Αν κάποιοι Τουρκοκύπριοι δεν θέλουν ας κάνουν δικό τους κράτος

 Ο Ερντογάν ενεργεί με βάση τα συμφέροντα της χώρας του και ο Ελληνισμός θα πρέπει να διδαχθεί από τα λάθη του και να εργαστεί με βάση τα δικά του συμφέροντα, δήλωσε ο αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος

Σε δηλώσεις στην Πάφο και κληθείς να σχολιάσει τις Τουρκικές προκλήσεις στην Αμμόχωστο ανέφερε ότι λαός και κυβέρνηση θα πρέπει να φροντίσουμε να μην επαναλάβουμε τα λάθη του παρελθόντος και να αγωνιστούμε, όπως είπε, για την πατρίδα μας και να μην επιτρέψουμε στον Ερτογαν να κάνει όσα συμφέρουν στην Τουρκία.

Ο Ερντογάν, συμπλήρωσε, δεν εργάζεται για το καλό των Τουρκοκυπρίων. Αν πραγματικά αυτός ήταν ο στόχος του θα συμφωνούσε σε μια επανενωμένη Κύπρος.

Ο στόχος του, συμπλήρωσε, είναι ολόκληρη η Κύπρος , αρά, συνέχισε, όλοι θα πρέπει να ομονοήσουν και να συνεργαστούν με τους σωστούς Τουρκοκύπριους, είπε, για να δημιουργηθεί ένα σωστό κράτος .

Όσοι Τουρκοκύπριοι επιθυμούν να προσέλθουν είναι ευπρόσδεκτοι, συμπλήρωσε, σε ένα κοινό- μικτό κράτος.

Αν κάποιοι Τουρκοκύπριοι δεν θέλουν ας κάνουν δικό τους κράτος, είπε, επαναλαμβάνοντας ότι η κυβέρνηση σωστά επιμένει στην πολιτική αυτή βασισμένη εντός των αποφάσεων των Η.Ε. Πεισματικά θα πρέπει να παραμείνουμε σε αυτά τα πλαίσια, κατέληξε.

Επίσης, ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος δήλωσε ότι η θέση της Εκκλησίας υπέρ των εμβολιασμών και η σχετική εγκύκλιος που κυκλοφόρησε είχε πολύ θετικό αντίκτυπο στους πιστούς και στην κοινωνία ευρύτερα.

Ο κάθε ένας συμπλήρωσε, θα πρέπει να μάθει να σέβεται και τον εαυτό του, αλλά και τους γύρω του. Δεν μπορεί ο κάθε ένας να κάνει ότι θέλει, τόνισε.

Μιλώντας μετά το πέρας της θείας λειτουργίας και του μνημοσύνου των αρχιμανδριτών της μονής Αγίου Νεοφύτου Αλέξιου και Χαρίτωνα ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας συμπλήρωσε ότι δεν μπορεί να καταπατούνται τα δικαιώματα των πολλών από κάποιους που επικαλούνται τα δικά τους δικαιώματα.

Ο Αρχιεπίσκοπος απηύθυνε εκ νέου έκκληση στους νέους, όσους δεν έχουν ακόμη εμβολιασθεί, να υπερβούν τους εαυτούς τους, να εμβολιασθούν πρώτα για το δικό τους καλό, όπως ανέφερε, αλλά και για το καλό του κοινωνικού συνόλου και της πατρίδας.

Αρκετά προβλήματα αντιμετωπίζει ο τόπος, συμπλήρωσε, και η πανδημία θα πρέπει να λήξει για να επανέλθει η ομαλότητα για να δει ο τόπος προκοπή , ανάπτυξη και ειρήνη.

loading...