Ευτράπελες αντικορωνοικές νότες





Κώστα  Δημ  Χρονόπουλου  

(Αρθρογράφου –Σχολιογράφου)*

Δεν γνωρίζω πόσο καλά, εσείς, νομίζετε ότι πάμε , όμως εγώ μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι δεν θα πλήξουμε. 

Η ….  πολιτικοποίηση (σ.σ το ορθό: κ ο μ μ α τ ι κ ο π ο ί η σ η, αφού εδώ και χρόνια ο κομματισμός εκτέλεσε και αντικατέστησε την πολιτική των πάντων-και του  covid 19 –)  καλά κρατεί. 

 Mέτρα λαμβάνονται, αλλά έπρεπε να ληφθούν άλλα που δεν πάρθηκαν. Η κομματικοιδεοληπτική αξιολόγηση –«αντιδημοκρατικά», «ρατσιστικά», «διαχωριστικά /διχαστικά» κ.α ανάλογα φληναφήματα , αναμασήματα και λαϊκιστικά φερσίματα στην ημερήσια διάταξη. «Αποστέρηση δικαιωμάτων» «προσωπική αυτοδιάθεση/δικαίωμα του καθενός να ορίζει το ….σώμα του», καχυποψία ως προς την ανάγκη του εμβολιασμού, αντίθεση με τον πλουτισμό των διαφόρων εταιριών –παρασκευαστών εμβολίων. 

Το κοινό σε σύγχυση. Η επιφυλακτικότητα, λόγω αλληλοσυγκρουόμενων πληροφοριών ενημερώσεως, οδηγεί σε αναβλητικότητα, στάση αναμονής, μη συμμετοχής στην ενιαία προσπάθεια τόσο στον Τόπο μας, όσο και Διεθνώς. 

Σε ότι μας αφορά σημειώνω πως η παρούσα Κυβέρνηση, έκανε ό, τι μπόρεσε. Αλλά δεν απέφυγε λάθη, καθυστερήσεις και ανακολουθίες.

Εκτιμώ ότι δεν ευθύνεται για τα παραπάνω, μόνον η ίδια, αλλά και η ποιότητα της κομματικοκατευθυνόμενης παραπληροφόρησης, οι αλληλοσυγκρουόμενες απόψεις των επαϊόντων επιστημόνων, καθώς και η μη τήρηση των παραινέσεων τους, τόσο από την πολιτεία , όσο και από τους πολίτες. 

Όλα αυτά συνετέλεσαν στην καθυστέρηση –άρνηση εμβολιασμού από σημαντική μερίδα – άνω του 50% – του πληθυσμού. 

Θα είμαστε ασφαλώς πολύ καλύτερα (όλοι μας) αν είχαν εμβολιαστεί πολλοί περισσότεροι συμπολίτες μας.

Τώρα λαμβάνονται επιπρόσθετα μέτρα – κίνητρα ώστε οι νέοι ιδίως – να παρακινηθούν να εμβολιαστούν: 150€ bonus . Δείχνει το μέτρο μια πίεση /αγωνία /επιτακτική ανάγκη να αυξηθεί άμεσα ο αριθμός των εμβολιασμένων. 

Πρακτικά είναι ένας τρόπος παρώθησης, κίνητρο. 

Όμως οδηγεί σε περισυλλογή και σε θλίψη. Όχι μόνον για εκείνους που το προσφέρουν , αλλά και για εκείνους που το δέχονται. Είναι ανήκουστο (sic) να σε πληρώνουν προκειμένου  να σώσεις την … δική σου ζωή!. Πόσο ολίγιστη είναι η Παιδεία /Καλλιέργεια μας ως λαού (!).Με πόσο λίγα                           ε υ ρ ω α ρ γ ύ ρ ι α σε κάνουν να θέλεις να εξαγοράσεις την προσωπική σου επιβίωση!…. Παράνοια! Απογοήτευση!.

Υπάρχει η πρόταση να χωριστούν τα καφέ /τα εστιατόρια /τα αναψυκτήρια σε … καπνίζοντες (αρειμανίως την πίπα της αφέλειας ή σκοπιμότητας)  αντιεμβολιαστές και … μη καπνίζοντες  (τα φούμαρα των αντιεμβολιστών). Εκείνους δηλαδή που προτιμούν να μείνουν υγιείς και ζωντανοί, μέσω εμβολιασμού. Εμβολιασμένοι λοιπόν v/s Αντιεμβολιαστών; 

Ακούγονται φωνασκίες  φ α ι δ ρ ο λ ά γ ν ω ν  λ α ι κ ι σ τ ώ ν,                          οι οποίοι κόπτονται έντονα –σε βαθμό αυτογελοιοποίησης μάλιστα – για τον κίνδυνο … διχασμού του λαού, σε προνομιούχους εμβολιασμένους και  ελεύθερα διακινούμενους,  και σε αποκλεισμένους , μη εμβολιασμένους παρίες . Γελοιότητες! 

   Βέβαια ο ρατσιστικός αυτός διαχωρισμός είναι πλασματικός. Δεν αποτελεί μόνον αναγκαιότητα προστασίας των πολιτών αλλά και …                          «ισορροπία … ρατσισμού». Άρα, πρακτικά, δεν υφίσταται μονομερής «ρατσισμός» ούτε ως προς τους εμβολιασμένους , ούτε ως προς  τους  μη εμβολιασμένους . 

   Ο καθένας έχει το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης του κορμιού και ό, τι άλλο συμπεριλαμβάνεται στο άτομό του. 

   Δεν έχει όμως το δικαίωμα (είτε από αφέλεια, παραπληροφόρηση, ισχυρογνωμοσύνη, ή διαφορετικότητα) να θέτει –έμμεσα ή άμεσα – σε κίνδυνο τη ζωή των  άλλων. 

ΥΓ Πρέπει κάποτε να διαχωρίζουμε /να μην ταυτίζουμε τις έννοιες των λέξεων: Άλλο ο ρατσισμός και διαφορετικό η αυτοάμυνα /αυτοπροστασία. 

    Η (εκάστοτε) πολιτεία, οφείλει να επιβάλλει μέτρα προστασίας του συνόλου , της πλειονότητας, αρχικώς και καταρχήν (έστω και …. δημοκρατική!).

loading...