Τα ξανά έκανε μαντάρα ο Χαρδαλιάς, με αποτέλεσμα να ακυρωθεί το διεθνές φιλικό παιχνίδι μεταξύ Ολυμπιακού και Γαλατσαράι.

 Για  πολιτικό σκάνδαλο μιλάει ο πρόεδρος της ομάδας και ο Τσαβούσογλου με δηλώσεις του σήμερα στην Τουρκία.

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου ζήτησε και μίλησε εσπευσμένα με τον ομόλογο του της Ελλάδας, Νίκο Δένδια.

Του ζήτησε εξηγήσεις για ότι συνέβη στο αεροδρόμιο. 

Και έκανε ευθέως λόγο για σκάνδαλο.

Πολλά τα έκτακτα δελτία στην Τουρκία αναφορικά με αυτό που προέκυψε με μια από τις πλέον διάσημες ομάδες της  γειτονικής χώρας.

Τι ακριβώς όμως έγινε;

Ο Ολυμπιακός ήταν να δώσει φιλικό με την Γαλατασαράι το βράδυ της Τρίτης.

Η τουρκική ομάδα έφτασε λοιπόν εχθές το απόγευμα στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, με πτήση τσάρτερ από την Κωνσταντινούπολη.

Αλλά τότε έγινε πραγματικός μύλος με τα τεστ για τον κορονοϊό. 

Βάση πρωτοκόλλου έπρεπε να γίνουν τεστ. 

Με εντολή του Νίκου Χαρδαλιά, εξήγησαν στην τουρκική αποστολή, πως έπρεπε να υποβληθούν όλοι σε νέο έλεγχο.

Σύμφωνα με κυβερνητικές δηλώσεις, η Γαλατασαράι δεν το δέχθηκε, δείχνοντας τα τεστ που είχαν κάνει όλοι, μια μέρα πριν, στην Κωνσταντινούπολη.

Με βάση τα όσα λένε από την τουρκική ομάδα, τους ζητήθηκε να υποβληθούν όλοι σε νέο επανέλεγχο.

 Παρότι προπονητής και παίκτες στο τέλος δέχθηκαν, αντιμετωπίστηκαν με μη αποδεκτό(συμφωνα με τους Τούρκους), εως αλαζονικό τρόπο από τις ελληνικές αρχές.

Τότε ξεκίνησε ένα… γαϊτανάκι με πολλά τηλέφωνα από όλες τις πλευρές. 

Για να φτάσει να εξελιχθεί  σε πολιτικό θέμα ανάμεσα στις δύο χώρες.

Ο Τούρκος υπουργός Αθλητισμού Μεχμέτ Κασάπογλου, διαμαρτυρήθηκε έντονα για το συμβάν και έκανε λόγο για πρωτόγονη συμπεριφορά των ελληνικών Αρχών απέναντι στην Γαλατάσαραϊ.

Ο πρόεδρος της Γαλατασαράι ”κάρφωσε” τον Χαρδαλιά και την κυβέρνηση, λέγοντας πως: ”Το θέμα είναι πολιτικό. Δεν αρνηθήκαμε τα Rapid Test”

Οι αντιδράσεις κλιμακώθηκαν με νέα τροπή, με τον Μπουράκ Έλμας να μιλάει στο A Spor και να λέει πως το θέμα είναι πλέον πολιτικό: ”Είναι πολιτικό πλέον το γεγονός. 

Από τον Ολυμπιακό μας είπαν πως νιώθουν ντροπιασμένοι για αυτό που έγινε”, είπε χαρακτηριστικά.

Τότε η ομάδα της γειτονικής χώρας πήρε την απόφαση να επιστρέψει πίσω στην Τουρκία, βγάζοντας αιχμηρή ανακοίνωση για όλα όσα έγιναν.H ομάδα της Τουρκίας, μάλιστα ανέφερε ότι περιμένει μια συγγνώμη από τις ελληνικές Αρχές και τους αξιωματούχους για ”παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων”.

”Στην Αθήνα, όπου πήγαμε να παίξουμε έναν φιλικό αγώνα σε φιλικό περιβάλλον, έγινε σαφής διάκριση εναντίον μιας τουρκικής ομάδας με το συμβάν που έλαβε χώρα σήμερα. 

Πέρα από τη συνηθισμένη διπλωματική πρακτική μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας, τα τεστ PCR που έχουν ισχύ για 72 ώρες δεν έγιναν δεκτά και μας ζητήθηκαν νέα τεστ.

Παρά το γεγονός ότι ο προπονητής μας Φατίχ Τερίμ και ορισμένοι από τους παίκτες έδειξαν προθυμία, αντιμετωπίστηκαν με μη αποδεκτό, ακόμη και αλαζονικό τρόπο. 

Είναι η πρώτη φορά που η Γαλατασαράι, η οποία φέρει περήφανα την τουρκική σημαία στη φανέλα της και έχει εκπροσωπήσει την Τουρκία στην Ευρώπη πολλές φορές, αντιμετωπίστηκε με τέτοια έλλειψη σεβασμού.

Το Δ.Σ μετά την αξιολόγηση της κατάστασης που κάναμε με τον Τερίμ, αποφάσισε η ομάδα να επιστρέψει άμεσα. Εξ ονόματος της χώρας μας, περιμένουμε μια συγγνώμη από τις ελληνικές αρχές και τους αξιωματούχους για την παραβίαση των ανθρώπινων δικαιωμάτων. 

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το κράτος και τους αξιωματούχους της τουρκικής δημοκρατίας, ειδικά το Υπουργείο Εξωτερικών που δεν μας άφησε μόνους από την πρώτη στιγμή του συμβάντος, ήταν σε επαφή με την αποστολή και προσπάθησε να λύσει το πρόβλημα με φιλικά και διπλωματικά μέσα».” 

Και κάπως έτσι σχεδόν όλα τα τουρκικά ΜΜΕ προχώρησαν σε ανταποκρίσεις και ρεπορτάζ από την Αθήνα, κάνοντάς το, πρώτο θέμα… 

loading...