Ο Ακάρ ασχημονεί και προσβάλλει βάναυσα και πάλι την Ελλάδα


 Σάλταρε ο Ακάρ: Μάταιη η προσπάθεια για εξοπλισμούς, τη μεγαλύτερη ζημιά θα πάθουν οι Έλληνες

Σε υψηλούς τόνους κινήθηκε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ που στράφηκε κατά της Ελλάδας και το ομολόγου του Νίκου Παναγιωτόπουλου.


Για προβοκάτσιες, προκλήσεις αλλά και παράνομες ενέργειες κατηγόρησε την Ελλάδα ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ προειδοποιώντας ότι είναι μάταιες οι προσπάθειες για εξοπλισμούς.


Σχολιάζοντας αναφορές του ομολόγου του Νίκου Παναγιωτόπουλου, ο κ. Ακάρ τον κάλεσε να μείνει μακριά από συναισθηματισμούς και να σκεφτεί λογικά και αντικειμενική. «Να μιλήσει με βάσει τις συνθήκες μεταξύ των δύο χωρών και το διεθνές δίκαιο».


Αναφέρθηκε και στα νέα εξοπλιστικά προγράμματα της Ελλάδας και τόνισε πως «η Ελλάδα έχει μανία με τους εξοπλισμούς. Όμως αυτή η προσπάθεια είναι μάταια, δεν έχει σχέση με την μαθηματική λογική και είναι όνειρο, και τη μεγαλύτερη ζημιά θα την πάθει ο ελληνικός λαός. Επίσης πρέπει να τονίσω πως τα τρίτα μέρη δεν είναι αυτά που θα λύσουν τα προβλήματα μας με την Ελλάδα. Γι᾽ αυτό η Ελλάδα τα προβλήματα της με την Τουρκία δεν πρέπει να τα κάνει Ευρωτουρκικά, Αμερικανοτουρκικά και μεταξύ Τουρκίας και ΝΑΤΟ, αυτό δεν είναι ούτε ηθικό και ούτε νόμιμο».


Επανέλαβε τις κατηγορίες ότι η Ελλάδα στρατικοποιεί τα νησιά και παραβιάζει τις συνθήκες.


Αναφερόμενος σε Αιγαίο, Ανατολική Μεσόγειο και Κύπρο, σχολίασε, όπως μεταδίδει το HaberTurk ότι «γνωρίζουμε πως έχουμε δίκιο από νομική και ιστορική άποψη και γι’ αυτό είμαστε άνετοι».


«Η ισχύς μας προκύπτει από αυτό το δίκαιο. Οι Έλληνες γείτονες μας πρέπει να τερματίσουν την επεκτατική λογική. Να σταματήσουν τις προκλητικές και ανένδοτες δηλώσεις και ενέργειες. Ξεκαθαρίζουμε πως εμείς δεν έχουμε βλέψεις στα εδάφη και στα δικαιώματα κανενός. Όμως είμαστε επίμονοι, αποφασισμένοι και ικανοί να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα και τα συμφέροντά μας στη Γαλάζια Πατρίδα μας που περιλαμβάνει και την Κύπρο. Δεν θα επιτρέψουμε κανένα τετελεσμένο» πρόσθεσε.


sputniknews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :