Σαμπάνιες στο Μαξίμου από άρθρο της Αυγής υπέρ της Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης!

Ανέλπιστο δώρο στην κυβέρνηση από τον ΣυΡιζΑ!

Ένα άρθρο στην κομματική εφημερίδα του ΣυΡιζΑ, την Αυγή, το οποίο ενστερνίζεται πλήρως τις τουρκικές θέσεις αναφορικά με την μουσουλμανική μειονότητα στην Θράκη, προκαλεί ενθουσιασμό στο Μέγαρο Μαξίμου. Έρχεται μάλιστα σε μία στιγμή που η κυβέρνηση βρισκόταν σε δύσκολη θέση αναφορικά με την στάση της στα ελληνοτουρκικά θέματα και την εισβολή των τουρκικών αλιευτικών που έδεσαν μέχρι στα Κύθηρα!

Ενδεικτικό το γεγονός ότι το συγκεκριμένο άρθρο διακινήθηκε από την ομάδα επικοινωνίας της κυβέρνησης σε βουλευτές και στελέχη του κόμματος!

Το άρθρο έχει τίτλο: Ξάνθη / Ξανά στο μάτι του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου και περιλαμβάνει ορισμένα σημεία τα οποία πραγματικά προκαλούν μεγάλη απορία για την σκοπιμότητα του. Ο αρθρογράφος χαρακτηρίζει την ΤΕΞ (Τουρκική  Ένωση Ξάνθης) ως «ένα ιστορικό σωματείο που επί δεκαετίες πρόσφερε στην τοπική κοινωνία της Θράκης έργο πολιτισμού και ειρηνικής συμβίωσης. Λειτουργεί από το 1927 μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του ’80 χωρίς κανένα πρόβλημα, με το καταστατικό της και το επίσημο όνομά της»!

Την ίδια ώρα που ο ΣυΡιζΑ υποτίθεται ότι υπερασπίζεται την συνθήκη της Λωζάνης, η εφημερίδα του κάνει λόγο για «ελληνική διοίκηση», υποβιβάζοντας την ελληνική κυριαρχία στο επίπεδο του ψευδοκράτους της Κύπρου!

Ακολουθούν δηλώσεις στελεχών του ΣυΡιζΑ, τα οποία υπερασπίζονται τις τουρκικές θέσεις αλλά και σκοπιμότητες. Διότι η Τουρκία δεν έχει κρύψει ούτε στιγμή τις προθέσεις της να μετατρέψει την Θράκη σε Κόσοβο, με όπλο την μουσουλμανική μειονότητα και θεωρώντας την ελληνική κυριαρχία ως «ελληνική διοίκηση».

Μέσα από τις δηλώσεις των συγκεκριμένων στελεχών, προκύπτει ευθεία αμφισβήτηση της ιστορικής αποφάσεις του Αρείου Πάγου που ακύρωσε τις τουρκικές μεθοδεύσεις για τουρκοποίηση της μειονότητας. Μιλάμε για μία πραγματικά επικίνδυνη εξέλιξη, διότι στα στελέχη αυτά περιλαμβάνονται βουλευτές και πρώην βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

“Πολιτική και όχι δικαστική” χαρακτηρίζει την απόφαση ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μουσταφά Μουσταφά.

Την αντίθεσή του στην απόφαση αυτή καταγράφει και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Ξάνθη Χουσεΐν Ζεϊμπέκ.

«Ένα καθαρά ιστορικό και πολιτικό θέμα το μεταμόρφωσαν σε ζήτημα δικαστικού ενδιαφέροντος» Καταλήγει ο αρθρογράφος, επαναλαμβάνοντας την ρητορική του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά την επίσκεψη του στην Ελλάδα και την συνάντηση του με τον τέως Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, ο οποίος φυσικά το διέσυρε, εξηγώντας του την διαφορά μεταξύ διεθνούς δικαίου και βαρβαρότητας.

Δεν ξέρω πάντως εάν το συγκεκριμένο άρθρο την συγκεκριμένη στιγμή ήταν σύμπτωση ή προβοκάτσια. Το σίγουρο είναι ότι το Μέγαρο Μαξίμου ήδη το έχει διακίνηση στους βουλευτές του, προκειμένου να κάνουν χρήση όταν η αξιωματική αντιπολίτευση τους κατηγορεί για την στάση της κυβέρνησης στα εθνικά θέματα.

https://www.newsbreak.gr

loading...