Φαιδων Βοβολης : Από τον εξαιρετικό αληθινό συνάδελφο καρδιολόγο κο Κωνσταντίνο Αρβανίτη..


TO 74% ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΜΟΛΥΝΣΕΩΝ, ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΙΟΥΛΙΟ

ΣΤΗΝ ΜΑΣΣΑΧΟΥΣΕΤΗ, ΗΤΑΝ ΠΛΗΡΩΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΕΝΟΙ

ΟΠΩΣ ΜΕΤΕΔΩΣΕ ΤΟ CDC (Ο ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΣ ΕΟΔΥ) 

Από τις 3 ως τις 26 Ιουλίου, το 74 % των νέων μολύνσεων στην πολιτεία της Μασσαχουσέτης ήταν ΠΛΗΡΩΣ εμβολιασμένοι, είτε με 2 δόσεις PFIZER ή MODERNA, είτε με το μονοδοσικό της J&J.

Αν σκεφτούμε ότι την 3η Ιουλίου οι πλήρως εμβολιασμένοι στην πολιτεία της Μασσαχουσέτης ήταν 62%, τότε το εμβόλιο όχι μόνο δεν εμποδίζει να κολλήσεις, αλλά το αντίθετο κιόλας!

Αυτό θέλει μία μικρή εξήγηση για να γίνει κατανοητό:

Για να πούμε ότι ένα εμβόλιο εμποδίζει έστω και κάπως την μόλυνση, θα πρέπει το ποσοστό των εμβολιασμένων μεταξύ των νέων "κρουσμάτων" να είναι πολύ μικρότερο από το ποσοστό των εμβολιασμένων στον πληθυσμό.

Στην προκειμένη περίπτωση δηλαδή, όπου έχει εμβολιαστεί πλήρως το 62% του πληθυσμού, υπάρχουν οι εξής 3 δυνατότητες:

1) Για να πούμε ότι το εμβόλιο εμποδίζει κάπως να κολλήσεις, θα πρέπει η συμμετοχή των πλήρως εμβολιασμένων στις νέες μολύνσεις να είναι πολύ κάτω του 62%.

2) Αν η συμμετοχή των εμβολιασμένων στις νέες μολύνσεις είναι ακριβώς 62% (όσο είναι και στον πληθυσμό) τότε το εμβόλιο δεν κάνει απολύτως τίποτα, ούτε καλό, ούτε κακό. Είναι σαν να μην έκανες τίποτα.

3) Αν η συμμετοχή τους είναι μεγαλύτερη από 62% (όπως εδώ που είναι 74%) τότε το εμβόλιο όχι μόνο δεν εμποδίζει, αλλά ...βοηθάει κιόλας να κολλήσεις!

_____________________________________________

ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΙΙΚΟΥ ΦΟΡΤΙΟΥ

Οπως επισημαίνει το CDC, οι πλήρως εμβολιασμένοι που μολύνονται, κουβαλούν στην μύτη τους την ίδια ποσότητα ιικού φορτίου, όση κουβαλούν και οι ανεμβολίαστοι και μεταδίδουν και αυτοί με την ίδια πιθανότητα, όπως και οι ανεμβολίαστοι!

(Το έχω υπογραμμίσει με κόκκινο στον υπότιτλο της φωτογραφίας.)

Αλλη μία απόδειξη ότι με αυτά τα "εμβόλια" δεν υπάρχει δυνατότητα για τείχος προστασίας, ότι ποσοστό του πληθυσμού και αν ήταν εμβολιασμένο...

_____________________________________________

ΧΑΜΗΛΗ ΛΟΙΜΟΓΟΝΟΣ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΔΕΛΤΑ

(Τα καλά νέα!)

Από τις νέες μολύνσεις που σημειώθηκαν, το 90% είναι μετάλλαξης Δέλτα.

Από 469 περιστατικά μόνο 5 χρειάστηκαν να εισαχθούν σε νοσοκομείο (οι 4 ήταν πλήρως εμβολιασμένοι και ο ένας ήταν ανεμβολίαστος), ενώ θάνατος δεν αναφέρθηκε!

Βέβαια, όπως σημειώνει και το CDC,  ο αριθμός των περιστατικών είναι σχετικά μικρός για να βγούν οριστικά συμπεράσματα και σε αυτό έχει δίκιο, αλλά δεν παύουν να είναι ελπιδοφόρα.

_______________________________________________

ΕΠΙΛΟΓΟΣ

Επειδή τα αποτελέσματα δεν βολεύουν τα προπαγανδιστικά σενάρια που τρώμε στη μάπα καθημερινά, μην έχετε την παραμικρή αμφιβολία ότι εδώ θα επέμβει ο γνωστός ηλεκτρονικός υπόκοσμος του ελληνικού FB και θα αρχίσει τα γνωστά, ότι τάχα "λείπει θεματικό περιεχόμενο" ή ακόμη και ότι πρόκειται για "ψευδή είδηση" και τέτοια.

Θα επιχειρήσουν να πουν ότι τα παραπάνω νούμερα  δεν λαβαίνουν υπ' όψιν την ηλικία των "κρουσμάτων" σε σχέση με την ηλικία των εμβολιασμένων στο γενικό πληθυσμό και τέτοια.

Πρόκειται για σοφίσματα, γιατί αφού η ανακοίνωση του CDC δεν μας μεταδίδει καμία ηλικιακή σύνθεση, άρα ότι και να σκεφτούν να πουν θα είναι απλές υποθέσεις ή μάλλον οι ευσεβείς πόθοι τους, που τους έβγαλαν από το κεφάλι τους (που δεν σκαμπάζει και τίποτα από ιατρική).

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ:

Απ ότι  βλέπετε είναι δεκάδες..εκατοντάδες οι εξαιρετικοί συνάδελφοι που ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ !

Τι έγινε MEGA?ALPHA?ΣΚΑΙ;

ΙΣΑ;ΠΙΣ;

Όλοι αρνητές;αντιεμβολιαστές;ΛΕΝΕ ΨΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ;

Να μην απαριθμησω ονοματα...

Ονόματα δυνατά...

Εγω είμαι ο πιο ‘light’σε εκφράσεις από ολους αυτούς...

Ο πιο ήπιος..

Απλά:

δεν ασχολείστε μαζί τους διότι ΔΕΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΟΥΝ ΚΟΣΜΟ κι εσας ΔΕΝ σας νοιαζει τι λεμε αλλά να ΜΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!!!

ΕΛΛΗΝΕΣ:ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ !

Δεν υπάρχουν σχόλια :