Μια αρκούδα που την έλεγαν καμήλα. Μην εντυπωσιάζεστε, την άλλη την έλεγαν αθωότητα. Έτσι τις ονόμασε ο ρωμαίος ιδιοκτήτης τους. Πάμε να μάθουμε την ιστορία τους;

Ο Ουαλεντινιανός Α΄ή Βαλεντινιανός δεν είναι από τους γνωστούς Ρωμαίους αυτοκράτορες. Στην ιστορία έμεινε κυρίως για τις δύο αρκούδες που είχε σαν οικόσιτα ζώα του. Την «Micca Aurea» («Χρυσή Καμήλα») και την «Innocence» («Αθωότητα»). Μην το ψάχνετε εκεί την είχε την πετριά ο αυτοκράτωρ.

Ο Ουαλεντινιανός είχε και τις δύο αρκούδες μέσα σε ένα μεγάλο κλουβί και όπου πήγαινε το κουβαλούσε μαζί του. Όταν καταδίκαζε κάποιον σε θάνατο, τον πετούσε μέσα στο κλουβί με τις αρκούδες, οι οποίες τον κατασπάραζαν και τον έτρωγαν. 

Δυστυχώς η  «Χρυσή Καμήλα» δεν είχε καλή έκβαση, ασθένησε και πέθανε. Αλλά η «Αθωότητα» πήρε τιμητική σύνταξη!

Αφού κατασπάραξε αρκετούς κατά τη διάρκεια της εκστρατείας του αυτοκράτορα εναντίον των γερμανικών φύλων, ο Ουαλεντινιανός την άφησε ελεύθερη στα δάση της Γερμανίας για να εξοντώσει τα τελευταία χρόνια της ζωής της όσους Γερμανούς συναντούσε, να ξελεγράρει η γλυκούλα.

Το αστείο εδώ είναι ότι ο Ουαλεντινιανός αντιπαθούσε τόσο πολύ τους Γερμανούς, που έγιναν οι αίτιοι του θανάτου του χωρίς να κάνουν τίποτα. Ενώ είχε εκστρατεύσει εναντίον τους, κάποιοι τοπικοί αρχηγοί ζήτησαν να τον συναντήσουν για να συζητήσουν περί ανακωχής. Ο τρόπος, όμως, που μίλησαν στον νευρικό Ρωμαίο αυτοκράτορα, ήταν τόσο αυθάδης ώστε έχασε κάθε ψυχραιμία που του είχε απομείνει. Σε έξαλλη κατάσταση άρχισε να φωνάζει τόσο έντονα που «έσπασαν» μερικά αιμοφόρα αγγεία στον εγκέφαλό του και έτσι ο αυτοκράτορας έπαθε συμφόρηση και έμεινε στον τόπο!

Δεν υπάρχουν σχόλια :