Πώς συντηρούν την «πανδημία» του τρόμου: Πολλά κρούσματα, ελάχιστοι θάνατοι – Ένα «4ο κύμα» που δεν «κτυπά» τους νέους!

Συνεχίζεται η τρομοκρατία από τους «ειδικούς» και από την κυβέρνηση, με τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ να κάνουν ότι μπορούν για να πείσουν πως ο κορωνοϊό σκοτώνει… ανεμβολίαστους και νέους.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με όσα αναφέρουν φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ οι περισσότεροι νοσηλευόμενοι είναι νεαρά άτομα 20 έως 30 ετών. Αυτό αναφέρεται συνεχώς από τους «ειδικούς» τον τελευταίο καιρό και με αυτό τον τρόπο έχουν καταφέρει να αυξηθούν οι εμβολιασμοί σε μια ηλικιακή ομάδα που κατά γενική ομολογία δεν κινδυνεύει από τον κορωνοϊό.

Όμως η πραγματικότητα είναι διαφορετική. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΕΟΔΥ την 1η Ιουνίου η διάμεση ηλικία των διασωληνωμένων ήταν 67 έτη και των κρουσμάτων ήταν 43 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων ήταν 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη). Ενώ σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΕΟΔΥ στις 28 Ιουλίου (δύο μήνες μετά) η διάμεση ηλικία των διασωληνωμένων είναι 65 έτη και των κρουσμάτων είναι 41 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

Τι παρατηρούμε; Ότι η μέση ηλικία των θανόντων παραμένει η ίδια, ενώ έχει πέσει ελάχιστα από τα 67 στα 65 η ηλικία των διασωληνωμένων! Κάτι που ουσιαστικά καταρρίπτει πλήρως το αφήγημα πως πλέον ο ιός «κτυπά» νέους, όχι ο ιός συνεχίζει να «κτυπά» αυτούς που σκότωνε και προηγουμένως, δηλαδή τους ηλικιωμένους και όσους είχαν πολλά υποκείμενα νοσήματα.

Επίσης, σε αυτούς τους δύο μήνες έχουν καταγραφεί 804 νέοι θάνατοι, απ’ αυτούς μόλις οι 4 αφορούσαν άτομα από 18 έως 39, ενώ κανείς δεν αφορούσε ανήλικο παιδί (άραγε γιατί η μανία να τα εμβολιάσουν;).

Να τονίσουμε πως ο ΕΟΔΥ δεν ανακοινώνει πόσα κρούσματα, θάνατοι κτλ. αφορούν σε ανεμβολίαστους και πόσα σε εμβολιασμένους. Το γιατί; Άγνωστο! Ο καθηγητής Θ.Βασιλακόπουλος σε σχετική ερώτηση είχε επικαλεστεί τα προσωπικά δεδομένα των πολιτών, κάτι που δεν έχει καμία λογική από τη στιγμή που πλέον ξέρει μέχρι και ο σερβιτόρος εάν είσαι εμβολιασμένος ή όχι.

Ας δούμε όμως και τα υπόλοιπα -και περισσότερο σημαντικά- στοιχεία

Η Ελλάδα βιώνει το «4ο κύμα» της πανδημίας, και πράγματι αν κάποιος δει τις καμπύλες των κρουσμάτων θα το δεχθεί. Είναι όμως αυτό αληθές; Σύμφωνα με τους αριθμούς των θανάτων μάλλον όχι.

Παρά την τρομοκρατία και την κρουσματολογία στην οποία αναλώνονται εδώ και αρκετές ημέρες οι «ειδικοί» οι θάνατοι παραμένουν σε χαμηλά επίπεδα, καθώς μόνο χθες ανακοινώθηκε διψήφιος αριθμός θανάτων (15), τις άλλες ημέρες βλέπαμε ακόμα πιο χαμηλούς αριθμούς. Αντιθέτως ο αριθμός των κρουσμάτων βρίσκεται σε ύψη, όμως αυτό οφείλεται κυρίως στα αυξημένα τεστ.

Συγκεκριμένα χθες ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε ότι εντοπίστηκαν 2.874 νέα κρούσματα σε όλη την Ελλάδα, ενώ καταγράφηκαν και 15 θάνατοι.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 485.015 (ημερήσια μεταβολή +0.6%), εκ των οποίων 51.2% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 118 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.316 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. To Rt για την επικράτεια βάσει των κρουσμάτων εκτιμάται σε 1.16 (95% Crl: 1.03 – 1.40).

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 15, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 12.926 θάνατοι. Το 95.1% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Aς δούμε και τις καμπύλες που δείχνουν κρούσματα-θανάτους και τεστ

Θα πρέπει να τονιστεί ακόμα μια φορά πως σύμφωνα και με τον ΕΟΔΥ αναφερόμαστε σε θανάτους με Covid-19 και όχι σε θανάτους από Covid-19, δηλαδή ένας άνθρωπος που έπαθε έμφραγμα και είχε θετικό τεστ κατά του κορωνοϊόυ καταγράφεται ως θάνατος κορωνοϊού, παρόλο που δεν οφείλεται στον ιό ο θάνατος του. Πόσοι είναι πραγματικοί θάνατοι από κορωνοϊό; Κανείς δεν γνωρίζει.

loading...