Πάει περίπατο το τείχος ανοσίας; Όλους στην ουρά για 3η δόση ετοιμάζονται να τους βάλουν κυβέρνηση και «ειδικοί» – ΒΙΝΤΕΟ

 

Αρχής γενομένης από Σεπτέμβριο.

«Φτερά» φαίνεται πως θα κάνει το περιβόητο «τείχος ανοσίας», καθώς κυβέρνηση και ειδικοί εξετάζουν το σενάριο για χορήγηση 3ης και επαναληπτικής δόσεως από τις αρχές του φθινοπώρου.

Η αρχή αναμένεται να γίνει για όσους εμβολιάστηκαν τον περασμένο χειμώνα καθώς επίσης και για τις ευπαθείς ομάδες.

Πιο συγκεκριμένα, ο εμβολιασμός θα γίνει από Σεπτέμβριο και θα ακολουθηθεί η ίδια σειρά, με πρώτους τους υγειονομικούς και στη συνέχεια να ακολουθούν σταδιακά όλες οι ηλικιακές ομάδες, με αρχή από τους ηλικιωμένους.

Η τελική κρίση της Επιτροπής θα γνωστοποιηθεί τον Αύγουστο, ωστόσο οι πληροφορίες θέλουν η απόφαση να είναι ειλημμένη και η κυβέρνηση να έχει ήδη ξεκινήσει τις συζητήσεις με την Κομισιόν για να εξασφαλίσει την προμήθεια των απαιτούμενων δόσεων των εμβολίων.

Η τρίτη δόση εξετάζεται να γίνει με τα εμβόλια της Pfizer και της Moderna, ενώ μελετάται να σταλεί…«ραβασάκι» σε όλους όσους έχουν εμβολιαστεί από τους πρώτους μήνες του 2021 προκειμένου να κλείσουν το ραντεβού τους για την τρίτη δόση.

Όλα θα εξαρτηθούν από το πότε θα έχουν κάνει τη 2η δόση.

loading...