Νεκρή η 29αχρονη Βιολέτ . Ατύχημα και προσπάθεια απόκρυψης της αποτυχίας του 112 και της ανικανότητας των Τοπικών αρχών ;

  Τα ίχνη της 29χρονη Γαλλίδα Βιολέτ Γκιγκανό – νοσοκόμας στο επάγγελμα – είχαν χαθεί στην Κρήτη από τις 24 Ιουνίου . Βρέθηκε νεκρή 1 Ιουλίου 2021 , οκτώ (8) ολόκληρες ημέρες μετά ,  από το Ελικόπτερο της Αστυνομία ,(δεν έγινε γνωστό για ευνόητους λόγους όπως πληροφορηθήκαμε )  .

  Εύλογο το ερώτημα . Γιατί δεν αναζητήθηκε αμέσως αφού την επομένη η οικογένειά της ( όπως μας πληροφόρησε τηλεφωνικά ) γνώρισε στις Αρχές την εξαφάνισή της ;Να σημειωθεί ότι το σώμα της άτυχης Γαλλίδας λόγω και των υψηλών θερμοκρασιών που επικρατούσαν αυτές τις ημέρες βρέθηκε σε προχωρημένη σήψη.

  Στις 11:30 το πρωί της 24ης Ιουνίου έστειλε μια φωτογραφία στη μητέρα της και αργότερα  πήρε το δρόμο της επιστροφής ( 3 ώρες περίπου πεζοπορία ) για εκεί που είχε αφήσει το αυτοκίνητό της , για να μην φτάσει ποτέ  . Αργά το απόγευμα συγγενικό της πρόσωπο προσπάθησε να επικοινωνήσει μαζί της και να δει εάν έφτασε. Μάταια όμως . Την επομένη ( 25/6/2021) η  οικογένειά της, με τη συνδρομή των Γαλλικών Αρχών αυτή τη φορά , ενημέρωσαν πιο έντονα την τοπική ΕΛ.ΑΣ.

 Ερωτήματα που θέτουμε πριν αποστείλουμε μέλη της ομάδας μας στα Χανιά για να ψάξουν την υπόθεση, μεταξύ άλλων :

-Πρόλαβε να καλέσει το νούμερο έκτακτης ανάγκης 112 αφού βρέθηκε σε επείγουσα  κατάσταση έκτακτης ανάγκης ; Εάν ναι , τι έγινε στη συνέχεια ;

– Που βρίσκεται  το smart watch (με ενσωματωμένο GPS / ) που φορούσε και δεν αποχωριζόταν ποτέ  , το οποίο δείχνει , τη διαδρομή σε χάρτη ,έχει βηματομετρητή , ενσωματωμένη κάμερα (εγγραφή φωτογραφιών και βίντεο) κ.πολλά άλλα , χρήσιμα για να εξαχθούν πολλά συμπεράσματα; Βρέθηκε λέει από λουόμενους  ( την ημέρα που εντοπίστηκε)  ένα smart watch με strass, άρα γυναικείο , παραδόθηκε σε ναυαγοσώστη αλλά , του το έκλεψαν , όπως αναφέρει εμβρόντητος . Η άτυχη ήταν οργανωμένη αφού , και στο αυτοκίνητό της βρέθηκε ακριβή  συσκευές πλοήγησης GPS  .

– Η άτυχη ήταν νοσοκόμα στο επάγγελμά και συνεπώς ήταν σε θέση να αναγνωρίσει τα συμπτώματα Θερμοπληξίας -Ηλίασης . Γιατί δεν κάλεσε άμεσα με το κινητό της και γιατί δεν κατέφυγε στην σκιά παρακείμενων θάμνων που έμοιαζαν σαν μικρά δέντρα; Άλλωστε βρέθηκε ποσότητα νερού σε φιάλη που κρατούσε και που δεν είχε καταναλώσει.

– Τι ήταν αυτό που οδήγησε στην απόφαση να εμπλακεί το Ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ -που βρισκόταν εκεί γι άλλο λόγο , και που καλά έκανε  –  που όμως την επόμενη ημέρα ( αφού την είχε εντοπίσει ) τάχα μου δεν έψαξε διότι υπήρχαν δυνατοί άνεμοι ; Γιατί έφτασαν στο σημείο πρώτοι οι άνδρες της αστυνομίας; Πολλά τα ερωτήματα και αυτά που ανακύπτουν ,  ακόμα περισσότερα.

ΟΜΑΔΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗΣ

loading...