Ελλάδα 2.0 και Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης

Ελληνοπερσικοί πόλεμοι. Αμφότερες οι καταβάσεις των περσών στοίχισαν σε ζωές, περιουσίες  και βιασμούς.

Στην θέση Κοκκάλια το 279 π.Χ. έγινε μία ιστορική μάχη ανάμεσα στους Αιτωλούς και τους Ευρυτάνες εναντίον των Γαλατών η έκβαση της οποίας υπήρξε καθοριστική. Από τα κόκκαλα των Γαλατών ονομάστηκε έτσι η περιοχή.

Το 279 π.χ. περίπου 200 χιλιάδες Γαλάτες με αρχηγό τον Βρέννο Β’ πραγματοποίησαν εισβολή πρώτα στην Μακεδονία και στην συνέχεια στην Θεσσαλία καταστρέφοντας τα πάντα. Τότε βλέποντας την απειλή οι ελεύθερες πόλεις της κεντρικής Ελλάδας συμμαχούν αναθέτοντας την αρχηγία του στρατού (30 χιλιάδες) στον Αθηναίο στρατηγό Κάλλιππο τον Μοιροκλέους.

Μετά οι Ρωμαίοι, μετά ο Αλάριχος, μετά οι Σαρακηνοί μετά ….

Δρ Θεοφάνης Α. Τσαπικούνης

Υπήρχαν τα βουνά και τα χωριά, τα κρυμμένα σε πλαγιές και χαράδρες και δυσεύρετα σημεία και έμενε μαγιά, βιολογική μαγιά, ανθρώπινη μαγιά. Και άντε πάλι σε μια δυο γενιές αυξανόταν ο πληθυσμός.

Σήμερα τα χωριά έχουν ερημώσει, τα βουνά βλέπουν μόνο επισκέπτες, οι ποιμένες είναι αλβανοί, οι γεννήσεις πέφτουν κατακόρυφα.

Οι Μανιάτες που δεν νικηθήκαν και δεν κατακτήθηκαν ποτέ έγιναν θυρωροί σε πολυκατοικίες και στοιβάχτηκαν σε μια συνοικία στον Πειραιά. Είναι μαγκιά να αλώσεις Μυρμιδόνες, Σπαρτιάτες και Μανιάτες. Είναι μαγκιά. Ότι δεν κατάφεραν τα όπλα το κατάφεραν οι Έλληνες πολιτικοί με τον πλήρη εκμαυλισμό συνειδήσεων με την συνεχή εγκεφαλική πυορροη που προκάλεσαν οι έντεχνες χειρουργικές επεμβάσεις των πολιτικών μέσω του λαϊκισμού και της εξαγοράς, με την συνεχή εξαγορά, ψήφος έναντι διορισμού.

Δεν έφταναν οι εξισλαμισμοί, οι απαχθέντες, οι φονευθέντες, οι πληρωσαντες τα σκλαβοπάζαρα, οι νεκροί, οι αγέννητοι νεκροί, είχαμε και τεράστιες πληθυσμιακές εξόδους προς Ευρώπη, Σκανδιναβία, ΗΠΑ, Καναδά, Αυστραλία.

Γιατί;;; δεν μπορούσε να οργανωθεί η Γεωργία και η Βιοτεχνία;;; και να κρατήσει τον ελληνικό πληθυσμό;;;

Καταμεσής του ελληνικού εμφυλίου αποβιβάζονται πάνω από 900 εκατομμύρια δολάρια, η βοήθεια Μάρσαλ. Ακολουθούν επί δεκαετίες πακέτα αμερικανικής βοήθειας, συνάλλαγμα από την ναυτιλία, έρχεται και η ΕΕ με τα ΜΟΠ, και τα πακέτα Ντελόρ και Σαντέρ και βεβαίως με επιδοτήσεις και αποζημιώσεις και έκτακτες ενισχύσεις. Έφτασαν να έρχονται με φορτηγά τα χρήματα από την ΕΚΤ.

Σύνολο από το 1947;;; θα μας πει κάποιος πόσα χρήματα εισέρευσαν από το 1947 και εντευθεν στα ελληνικά δημόσια ταμεία; Να προσθέσουμε και τα ελληνικά φορολογικά έσοδα; και τις αποκρατικοποιήσεις; Και τα κοινωφελή ιδρύματα; Και …..

Και βεβαίως μια ακόμα μεταναστευτική έξοδο μετά τον πόλεμο και έως το 1965 και βεβαίως είχαμε και το παιδομάζωμα από τους Αριστερούς και μαζί με το μεταναστευτικό ρεύμα κάπου 1 εκατομμύριο Έλληνες (1.000.000) έφυγαν.

Σήμερα έχουμε ένα ακόμα μεταναστευτικό κύμα και κάπου 600.000 Έλληνες έφυγαν για μια καλύτερη απασχόληση και ζωή.

Έχουμε και Έλληνες που έφυγαν γιατί δεν άντεχαν τον θόρυβο, την ηχορύπανση. Ναι, ακούγεται αστείο άλλα είναι πραγματικότητα.

Δεν ξέρουμε πόσα ακριβώς δωρεάν χρήματα έχουν εισρεύσει στην Ελλάδα από το 1947. Πιθανολογώ ότι είναι πάνω από ένα τρισεκατομμύριο ευρώ σε σημερινές τιμές. 1 τρισεκατομμύριο = 1.000.000.000.000 = 1000 δισεκατομμύρια = ένα εκατομμύριο εκατομμύρια. Ασύλληπτο πόσο. Φτάνει να φτιάξεις τρεις Ελλάδας. Και να έχεις έναν πληθυσμό 30 εκατομμύρια = 30.000.000.

Ψίθυροι στον άνεμο αναφέρουν κάτι για 600 δισεκατομμύρια ευρώ παρκαρισμένα σε παράδεισους φορολογικούς (600 δισεκατομμύρια = 600.000.000.000).

Επεξηγώ τα μηδενικά γιατί η πλειονότητα των ελλήνων δεν μπορεί να κάνει την διάκριση ανάμεσα στο δισεκατομμύριο και το εκατομμύριο. Έχουμε ακούσει συχνότατα να τα μπερδεύουν. Φανταστείτε τι γίνεται με το τρις. Όλοι αυτοί που έχουν άποψη για τα κοινά δεν μπορούν να καταλάβουν την διαφορά στα μηδενικά, όλοι αυτοί που έχουν άποψη για τους ιούς και τα εμβόλια.

Αυτός είναι και ένας αλάνθαστος δείκτης της πνευματικής κατάστασης.

Οι Έλληνες πρέπει να ξεκινήσουν πάλι από το νηπιαγωγίο με παιδαγωγό, έναν παιδαγωγό τύπου Γιανναρά.

Και ερχόμαστε στο Ελλάδα 2.0 και το ταμείο Ανάκαμψης.

Πόσα είναι αυτά τα χρήματα; 37 δις περίπου. Δηλαδή πόσο % του ενός τρισεκατομμυρίου;;; Δεν κατάφεραν (δεν ενδιαφερόντουσαν είναι η σωστή λέξη) να φτιάξουν την Ελλάδα με 1 τρις, θα την φτιάξουν με 37 δις;;;

Όμως έχουν βγει όλοι οι πρωταγωνιστές της πολιτικής σκηνής και αιθεροβατούν με το Ταμείο Ανάπτυξης και παρασύρουν στο όνειρο και άλλους πολλούς, όπως τους παρέσυραν πάντα. Το όπιο σήμερα είναι η ΕΚΤ, το δωρεάν χρήμα της Ευρώπης. Εκμαυλίζουν και εκφυλίζουν ότι ελληνικό έχει απομείνει στα κρανία των ελλήνων. Βεβαίως, σε 100-150 χρόνια θα έχουν απομείνει μόνο τα κρανία.

Θόδωρος Σκυλακάκης: “Ιστορική πρόκληση, μοναδική ευκαιρία για τη χώρα το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας”

Θόδωρος Σκυλακάκης: “Ιστορική πρόκληση, μοναδική ευκαιρία για τη χώρα το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας”

Πανηγυρίζουν που το Ecofin έδωσε την τελική έγκριση για τo Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0». Το «Ελλάδα 2.0» – λένε – ήταν το δεύτερο Εθνικό Σχέδιο που κατατέθηκε και το τρίτο που εγκρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αποσπώντας εξαιρετικά σχόλια για την πληρότητα και την αρτιότητά του, τόσο από ευρωπαϊκούς θεσμούς, όσο και από διεθνείς επενδυτικούς και οικονομικούς οργανισμούς και φορείς.

Ποια πληρότητα;;; εγώ που του έριξα μια ματιά είναι φλυαροφιλοσοφίες, αμπελοφιλοσοφίες  και αερολογίες.

Το Σχέδιο «Ελλάδα 2.0» περιλαμβάνει 106 επενδύσεις και 68 μεταρρυθμίσεις που περιγράφονται και κοστολογούνται με ακρίβεια σε 4.104 σελίδες και χρησιμοποιεί ευρωπαϊκούς πόρους 30,5 δις (17,8 δις ενισχύσεις και 12, 7 δις δάνεια) για να κινητοποιήσει 60 δις συνολικές επενδύσεις στη χώρα στα επόμενα πέντε χρόνια, να αυξήσει μόνιμα το ΑΕΠ κατά 7 μονάδες και να δημιουργήσει επίσης μόνιμα 180-200 χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας.

Είναι ένα Σχέδιο που σκοπεύει να οδηγήσει σε έναν θεμελιώδη οικονομικό και κοινωνικό μετασχηματισμό της χώρας, επιδρώντας καταλυτικά στην οικονομική δραστηριότητα, στις τεχνολογίες, στους θεσμούς και στις αντιλήψεις.

Με 106 επενδύσεις θα σωθεί η Ελλάδα;; μα έγιναν χιλιάδες τις προηγούμενες δεκαετίες. Τα κουφάρια στέκουν ακόμα αδιάψευστοι μάρτυρες. Οι υπερτιμολογήσεις και οι επιδοτήσεις και τα δάνεια έγιναν 4χ4, πιάτα σε σκυλάδικα, γιότ, πισίνες και ωραία πρασινοκόκκινα χαρτάκια σε φορολογικούς παράδεισους.

Με ποιους έγιναν όλα αυτά;;; με αυτούς που υπόσχονται σωτήρια και λύτρωση. Αυτοί που τα γ@μ@σ@ν όλα έρχονται τώρα σαν σωτήρες. Και το λοτζιστικ των κόμματων δεν μένει ποτέ ανεφοδίαστο. Όλο και κάποιοι πονηροέξυπνοι εντάσσονται απ ευθείας ή με εναλλακτικές διαδρομές (πρόεδροι σε πανελλαδικά σωματεία, ιδιοκτήτες ομάδων ποδοσφαίρου). Η γραμμή τροφοδοσίας δεν ξεμένει ποτέ. Νέα παιδιά εντάσσονται σε πασοκ, νδ, σύριζα, κλπ γιατί προφανώς γνωρίζουν ότι άμα πάρει το ‘πρωτάθλημα’ η ομάδα τους θα φάνε καλά.

68 μεταρρυθμίσεις;;;

Μα που έγιναν μεταρρυθμίσεις;;; στην απονομή των συντάξεων; Στην κομματική Δικαιοσύνη;;; στο μοίρασμα των οφίκιων από κάθε δήμαρχο περιφερειακή και υπουργό σε κολλητούς;;;  Ποιες μεταρρυθμίσεις;;; εκλέγεται ο Δήμαρχος και τοποθετεί οποίον θέλει όπου θέλει. Είναι δυνατόν ένα λιμενικό ταμείο να περιέρχεται στα χέρια ενός κολλητού; ενός κομματικού ακόλουθου; Ενός κουμπάρου;

Παπαγαλίζουν και πιπιλίζουν έννοιες σε ένα αμόρφωτο κοινό που ευαρεστείτε σε άρτο θέαμα, μόνο και μόνο προς εντυπωσιασμό.

Η άλωση διαρκεί ακράδαντα από το 1453. Δεν έλλειψε, δεν σταμάτησε ποτέ.

200 χρόνια ακριβώς τώρα οι πολιτικοί μας εκμαυλίζουν και εκφυλλίζουν το ελληνικό μυαλό, την ελληνική γλώσσα, τις ελληνικές ρίζες.

Κάποιοι αγωνιστήκαν το 1821 για να γίνουν κάποιοι άλλοι πολιτικοί και μετά κάποιοι άλλοι δημόσιοι υπάλληλοι. Και όλοι αυτοί που αγωνίστηκαν στους Βαλκανικούς πολέμους, στο ύψωμα 731, τα οχυρά μέταξα, αγωνίστηκαν για να έρθουν μετά ένας Καραμανλής, ένας Παπανδρέου, ένας Μητσοτάκης και όλες οι παραφυάδες και απολήξεις τους και να τα κάνουν ρημαδιό. Να φτιάξουν ένα κομματικό πελατειακό κράτος πλήρως εναρμονισμένο σε Σύγχρονα Φεουδαρχικά Πρότυπα. Και να μετατρέψουν την Δημοκρατία σε μπίζνες, σε μίζες, σε προμήθειες. Αυτά είναι τα παρελκόμενα του Φεουδαρχικού Συστήματος.

Όποιος περπατήσει στο 731 και τα οχυρά μέταξα θα νιώσει τις σύγχρονες Θερμοπύλες, θα δακρύσει καθώς θα αντιλαμβάνεται τι σημαίνει γενναιότητα, τι σημαίνει παλικαριά. Τι σημαίνει αυτοθυσία. Το θάρρος ζωγραφισμένο σε μπαρουτοκαπνισμένα πρόσωπα ολόιδια με αυτά στα Δερβενάκια και το Μανιάκι. Αυτοί είναι οι γνήσιοι Έλληνες. Και μετά ήρθαν οι πολιτικοί για ακόμα μια φόρα. Αυτά είναι τα γνήσια απολειφάδια. Αγωνίζονται κάποιοι για να περάνε καλά κάποιοι άλλοι και αυτό το συντηρεί ο λαός με την ψήφο του.

Και οι πολιτικοί που έχουμε 200 χρόνια τώρα έχουν προκαλέσει 5-6 αιμορραγίες, 5-6 μεταναστεύσεις. Θα ήμασταν τουλάχιστον 20 εκατομμύρια σαν λαός.

Αλλά εξακολουθούμε να επιμένουμε σε αυτούς που πριονίζουν σίγα σίγα την ιστορική μας ύπαρξη.

Ιστορικά θα επιβιώσουμε μόνο αν πάμε στα 20 εκατομμύρια σαν πληθυσμός και 450 δισεκατομμύρια (και πάνω) το ΑΕΠ με καθαρό έσοδο τα 100 δις (κατ ελάχιστο) στα δημόσια Ταμεία. Αυτό όμως επιτυγχάνεται θεσμούς, μόνο θεσμούς.

Αλλιώς πάμε στην επομένη φάση που λέγεται ΕΛΛΑΔΑ 2.0 που κατ εμε σημαίνει μια Ελλάδα με αλλοδαπούς και χωρίς Έλληνες. Ίσως, λέγω ίσως, αυτός να είναι ο στόχος του Κυριάκου, του Αλέξη, της Φώφης, του …..

Σαν Επίλογος

Θα μας πει κάποιος, στο ίδιο χρονικό διάστημα που θα λάβουμε τα 30-40 δις, πόσα;;; πόσα δις θα πληρώσουμε σε δανεικά, τόκους και επιτόκια; Δανεικά που έπαιρναν οι κυβερνώντες για να τα μοιράζουν και να συντηρούν το κομματικό πελατειακό κράτος.

Πόσα;;;;

Προφανώς είναι περισσότερα αυτά που θα πληρώσουμε από αυτά που θα πάρουμε.

https://epanastasiskepsis.blogspot.com

loading...