Οργή των Τούρκων: “Καιγόμαστε” – Έχουμε 2 πυροσβεστικά και η Ελλάδα 27

 Όσο η φωτιά καίει η μια μετά την άλλη, οι χρήστες του διαδικτύου στην Τουρκία φαίνονται αγανακτισμένοι με τον αριθμό των πυροσβεστικών που διαθέτει η χώρα μας σε σχέση με την δική τους

Από την οργή των Τούρκων πολιτών δεν ξεφεύγει και ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σύμφωνα με τους Τούρκους ενώ ο Ερντογάν διαθέτει για τις ανάγκες του «συνολικά 13 ιδιωτικά αεροπλάνα», η Τουρκία έχει «μόνο δύο καταχωρημένα αεροπλάνα στον κατάλογό της ως πυροσβεστικά αεροσκάφη».

Οι Τούρκοι χρήστες του διαδικτύου κάνουν και σύγκριση με την Ελλάδα η οποία όπως αναφέρουν «έχει 27 ενεργά αεροπλάνα, τα οποία πάνε παντού».

Όπως τονίζεται, πέντε τουρκικά πυροσβεστικά αεροπλάνα «σαπίζουν», λόγω έλλειψης προσωπικού ενώ την ίδια ώρα η Τουρκία «νοικιάζει αεροπλάνα από τη Ρωσία μέσω διαγωνισμού για τα οποία πληρώνει 1,3 εκατομμύρια τουρκικές λίρες την ημέρα».

Δασική πυρκαγιά που ξέσπασε την Τετάρτη σε τέσσερα διαφορετικά σημεία στην Αττάλεια καίει σε κατοικημένες και αγροτικές περιοχές ενώ χρειάστηκε να εκκενωθεί και το τοπικό κρατικό νοσοκομείο, από το οποίο οι φλόγες πλησίασαν στο ένα χιλιόμετρο.

Τρεις Τούρκοι πολίτες έχασαν τη ζωή τους και 122 τραυματίστηκαν από τη φωτιά στην Αττάλεια ενώ η τουρκική Γενική Εισαγγελία της περιοχής ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε έρευνα για τη φωτιά που εκδηλώθηκε σε 4 διαφορετικά σημεία.

Σημειώνεται ότι η Ελλάδα διαθέτει 14 καναντέρ (8-9 CL 215 και 5 CL 415) καθώς και 19 αεροσκάφη PZL, δύο ελικόπτερα Super Puma, τρία BK της Πυροσβεστικής, καθώς και τρία Σινούκ του Στρατού.

loading...