Από 15 Ιουλίου η εφαρμογή BARCODE σε όλη την χώρα! Θα ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η είσοδος σε «κόκκινους ανεμβολίαστους», vid

 «Μπαμ-μπαμ» τα μέτρα της νέας εποχής στην Ελλάδα…

Στις 15 Ιουλίου θα είναι έτοιμη η εφαρμογή που θα ελέγχει ποιοι είναι εμβολιασμένοι στα καταστήματα εστίασης, ανακοίνωσε σε τηλεοπτικό σταθμό ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης.

Όπως τόνισε, η «κεντρική ιδέα» της εφαρμογής είναι να μπορεί να διαβάζει το Ευρωπαϊκό Πιστοποιητικό. «Περιλαμβάνει αποδεικτικό είτε του ότι έχεις εμβολιαστεί, είτε ότι έχεις νοσήσει είτε ότι έχεις αρνητικό pcr ή rapid» σημείωσε.

Η συγκεκριμένη εφαρμογεί θα μπορεί να κατέβει σε οποιοδήποτε τηλέφωνο ή τάμπλετ, ανεξαρτήτως λογισμικού. Αργότερα κάτι αντίστοιχο θα μπορεί να εμφυτεύεται, όπως συμβαίνει ήδη σε χώρες της Ευρώπης και της ευρύτερης περιοχής.

«Αυτός που θα ελέγχει στα καταστήματα θα περνάει την εφαρμογή είτε πάνω από το έγγραφο πιστοποιητικό είτε πάνω από το κινητό του πελάτη και θα βγαίνει μια σήμανση με τρία χρώματα», εξήγησε σχετικά με την λειτουργία της εφαρμογής.

Όταν η εφαρμογή θα βγάζει χρώμα πράσινο σημαίνει ότι ο ενδιαφερόμενος είναι πλήρως εμβολιασμένος ή έχει νοσήσει. Όταν βγαίνει κίτρινο σημαίνει ότι έχει αρνητικό τεστ, ενώ το κόκκινο χρώμα θα συνεπάγεται λάθος ή μη αληθές έγγραφο και ΑΡΑ ΘΑ ΤΟΥ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΕΙΣΟΔΟΣ!!!

ΔΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΟ 2.58:

loading...