Συγκλονίζεται η Αυστρία από τον ομαδικό βιασμό και την δολοφονία της 13χρονης Leonie Eltern, Φερόμενοι δράστες, τέσσερις Αφγανοί

Συγκλονισμένη είναι η κοινή γνώμη της Αυστρίας από το φρικτό έγκλημα με θύμα την 13χρονη Leonie Eltern.

Αφού την βασάνισαν, την ώθησαν σε χρήση ουσιών, και την βίασαν, την σκότωσαν.

Φερόμενοι δράστες 4 Αφγανοί ηλικίας 16,18,22 και 23.

Οι λεπτομέρειες του εγκλήματος αλλά κυρίως το προφίλ των φερομένων δραστών, προκαλούν αποτροπιασμό.

Οι διωκτικές αρχές της Αυστρίας έχουν εξαπολύσει αγώνα δρόμου, καθώς πριν από λίγα εικοσιτετράωρα συνελήφθη άλλος ένας ύποπτος για τη δολοφονία του κοριτσιού, η σύλληψη έγινε στη Βιέννη, ενώ τώρα αναζητείται ένας τέταρτος ύποπτος. Λέγεται μάλιστα ότι έχει διαφύγει στο εξωτερικό.

Ο τρίτος ύποπτος που συνελήφθη, είναι Αφγανός, 23 ετών και αιτών άσυλο. Οι ανακρίσεις από την αστυνομία λέγεται ότι γίνονται πιο δύσκολες από την κακή γνώση της γλώσσας από τους Αφγανούς.
Σύμφωνα με τον ιστότοπο Oe24, κανένας από τους δράστες δεν εμφανίζει τύψεις ή τουλάχιστον συναισθήματα. Η δολοφονία της 13χρονης δεν φαίνεται να επιβαρύνει συναισθηματικά τους δράστες. Η αστυνομία επιβεβαίωσε ότι η Leonie ήταν υπό την επήρεια ναρκωτικών. Υποβλήθηκε σε βάρβαρη σεξουαλική κακοποίηση, είχε πολλούς μώλωπες στο σώμα της και πέθανε από ασφυξία. Κοινώς η ιατροδικαστές κάνουν λόγο για βασανισμό του κοριτσιού πριν δολοφονηθεί.

Ένας από τους δράστες μάλιστα έχει χάσει την επικουρική προστασία του ως «πρόσφυγας»λόγω πολλαπλών ποινικών αδικημάτων και πρέπει να απελαθεί. Δυστυχώς, αυτό δεν συνέβη όταν συμπλήρωσε τα 18 έτη, με αποτέλεσμα να παραμείνει παράνομα στη χώρα μέχρι την δολοφονία.
Οι γονείς της Leonie έχουν καταθέσει επίσημη αγωγή εναντίον της Δημοκρατίας της Αυστρίας, Ακριβώς επειδή ο ένας εκ των δραστών θα έπρεπε να απελαθεί, πράγμα που δεν έγινε.

«Οι πολίτες της Αυστρίας δεν το καταλαβαίνουν αυτό. Από τη μία πλευρά, καλά εκπαιδευμένοι, καλά ενσωματωμένοι πρόσφυγες απελάθηκαν, ενώ είχαν δουλειά και καλές συστάσεις. Και αυτοί οι άνθρωποι (οι δολοφονοι) παραμένουν στην χώρα ανεξέλεγκτοι και η διαδικασία ασύλου τους δεν μπορεί να ολοκληρωθεί », δήλωσε ο Νομικός εκπρόσωπος της οικογένειας του δολοφονημένου κοριτσιού

loading...