Το Άγιο Όρος και τα εμβόλια για τον κορονοϊό : Σε 10 Μονές εμβολιάστηκαν οι μοναχοί

Του Γιώργου Θεοχάρη –ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ*

Το Άγιο Όρος αρχίζει να βρίσκεται ξανά στο επίκεντρο της επικαιρότητας στο θέμα του κορονοϊού το τελευταίο διάστημα, μετά από διάφορα δημοσιεύματα που έχουν γίνει σχετικά, και που αναφέρονται κυρίως στο θέμα των εμβολίων.

Οι ειδήσεις που κυκλοφορούν είναι συχνά αντιφατικές, ενώ δεν λείπει και η παραπληροφόρηση.
Κάποια δημοσιεύματα μιλούν για πολύ μικρό ποσοστό εμβολιασμένων στο Άγιο Όρος, μόλις για 20%.
Η αλήθεια είναι όμως αρκετά διαφορετική.
Την ίδια ώρα έχουν φτάσει πληροφορίες στο ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ που κάνουν λόγο ότι τα 2/3 του υγειονομικού προσωπικού του Κέντρου Υγείας Αγίου Όρους δεν έχει εμβολιαστεί. Ορισμένοι εξ αυτών συστήνουν στους μοναχούς να μην κάνουν το εμβόλιο . Εάν αυτό ισχύει, τότε χρήζει άμεσης εξέτασης από τις αρμόδιες αρχές.

Από τις 20 μονές του Αγίου Όρους έχουν εμβολιαστεί οι μοναχοί των μισών, δηλαδή δέκα μονών.
Στις περισσότερες από αυτές τις δέκα μονές εμβολιάστηκαν σχεδόν μοναχοί. Ενώ στις άλλες επτά Μονές έχουν νοσήσει από κορονοιο οι περισσότεροι μοναχοί και μάλιστα υπήρξαν και θύματα.

Στους μοναχούς των κοινοβιακών μονών που εμβολιάστηκαν πρέπει να προστεθούν και αρκετοί Κελιώτες, που επίσης προσήλθαν να εμβολιαστούν στο Κέντρο Υγείας Καρυών με το εμβόλιο της Pfizer.
Επομένως το ποσοστό των εμβολιασμένων μοναχών σε καμία περίπτωση δεν είναι 20%, όπως ψευδώς διαδίδεται, αλλά υπερδιπλάσιο, πάνω από το 40%, με τους μη εμβολιασμένους να έχουν μάλλον μία μικρή αριθμητική υπεροχή.
Από τους μοναχούς των μονών που δεν εμβολιάστηκαν, οι περισσότεροι είχαν περάσει τον κορονοϊό στα μεγάλα κύματα της πανδημίας που κτύπησαν το Άγιο Όρος, κυρίως από τον Σεπτέμβριο μέχρι και τον Δεκέμβριο του 2020.
Έτσι και άλλες μονές που δεν έκαναν το εμβόλιο, δεν το έκαναν επειδή είναι εναντίον του, αλλά επειδή είχαν κάποιους δισταγμούς και επειδή είχαν ήδη ανοσία, προτίμησαν να καλυφθούν πίσω από αυτήν, αποφεύγοντας το δίλημμα «εμβόλιο ή όχι».

Να σημειωθεί όμως ότι η ανοσία αυτή λήγει σύντομα, καθώς συμπληρώνεται σχεδόν ένας χρόνος από την νόσηση, με αποτέλεσμα σε λίγους μήνες να προκύπτει ξανά θέμα κινδύνου και θέμα… εμβολιασμού.
Τότε θα αποκαλυφθούν και «οι διαλογισμοί των καρδιών».
Οι μονές που ούτε νόσησαν ούτε έκαναν το εμβόλιο είναι ελάχιστες, δεν ξεπερνούν τις δύο-τρεις.
Από την άλλη πλευρά όλοι σχεδόν οι λαϊκοί που εργάζονται στο Άγιο Όρος έχουν εμβολιαστεί.
Επομένως αυτήν την στιγμή στο Άγιο Όρος έχει κτιστεί ένα τείχος ανοσίας, αλλά με … ημερομηνία σύντομης λήξης.

Επίσης στο Άγιο Όρος έχουν απαγορευτεί οι πανηγύρεις και η Ιερά Κοινότητα έχει δώσει εντολή να τελούνται με την συμμετοχή μόνο της αδελφότητας της Μονής, καθώς από πανηγύρεις έχουν νοσήσει το περασμένο φθινόπωρο εκατοντάδες μοναχοί και πέθαναν δύο.
Συνολικά οι νεκροί από την πανδημία στο Άγιο Όρος είναι περίπου δεκαπέντε.

Δυστυχώς συμβαίνει και αυτό. αρνητές μοναχοί και συνωμοσιολόγοι κάνουν bullying στους εμβολιασμένους μοναχούς και κοσμικούς.Επίσης,

Αυτοί θα μπορούσαν σίγουρα να είναι λιγότεροι, εάν μεταξύ των μοναχών συνολικά υπήρχε μία πιο ορθολογική αντιμετώπιση της πανδημίας και της ιατρικής, αλλά δυστυχώς στο περιβόλι της Παναγίας ανάμεσα στα λουλούδια και στα καρποφόρα δένδρα φυτρώνουν και αναπτύσσονται και τα αγκάθια της παραπληροφόρησης, της συνωμοσιολογίας και της πλάνης.

loading...