ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ – ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ 0-1 ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ.

Του Παναγιώτη Αποστόλου

Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου

[email protected]

www.egerssi.gr

Έχοντας την πληροφορία, ότι πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρώην Πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, την οποία προκάλεσε ο Πρωθυπουργός, θεώρησα πως δεν έπρεπε να την δημοσιοποιήσω, πριν γνωρίζω το αποτέλεσμα της!

Ωστόσο, έγραψα σε άρθρο μου την Κυριακή 20 Ιουνίου 2021:

«Σε αυτές τις εθνικές κρίσιμες στιγμές που περνάει το Έθνος μας, περιμένω οι Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς να υλοποιήσουν αυτά που λέγουν, πολύ σύντομα! Ήρθε η ώρα να αναμετρηθούν με την Ιστορία! Για να τους καταγράψει ως Πατριώτες – Ευπατρίδες ή Νενέκους!

Αφού είναι σίγουρο, πως σε αυτούς απευθυνόταν το τρομοκρατικό μήνυμα του Τζο Μπάιντεν για τη Συμφωνία των Πρεσπών!

Βέβαια για να πράξουν το δύσκολο πατριωτικό τους καθήκον χρειάζεται, περηφάνεια και λεβεντιά! Χρειάζεται ελληνική καρδιά!

Όπως ο Λεωνίδας ο Σπαρτιάτης, ο οποίος όταν ο Ξέρξης του ζήτησε γη και ύδωρ, εκείνος του είπε: “Μολών λαβέ”!

Όταν ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης άνδρωσε το ανάστημά του, λέγοντας:

“Φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους”!

Όταν ο Ιωάννης Μεταξάς είπε το περήφανο ΟΧΙ στους ομογάλακτους Γερμανούς και Ιταλούς!

Η επιλογή είναι δύσκολη! Όσο ήταν και του Ηρακλή στην επιλογή του δρόμου της Αρετής ή της Κακίας!»!

Όμως το Μέγαρο Μαξίμου θεώρησε ότι, αρκετές ημέρες μετά, έπρεπε να δημοσιοποιήσει μέσω της εφημερίδας “Καθημερινή” του Ομίλου Αλαφούζου (δεν είναι τυχαία η επιλογή) την συγκεκριμένη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του Πρωθυπουργού στον Λυκαβηττό και στην οποία συνάντηση παραβρέθηκαν και οι σύζυγοι των Μητσοτάκη – Καραμανλή!

Είναι σίγουρο, πως το κάλεσμα Μητσοτάκη στον Καραμανλή έγινε υπό την σκιά των θέσεων του Κώστα Καραμανλή στην μη ψήφιση των τριών εφαρμοστικών νόμων με τα Σκόπια, όταν ο Πρωθυπουργός τους φέρει στην Βουλή! Για την οποία προώθηση και ψήφιση από την Βουλή αυτών των εφαρμοστικών νόμων που νομιμοποιούν την ενδοτική “Συμφωνία των Πρεσπών”, υπάρχει δέσμευση του Κυριάκου Μητσοτάκη προς τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και στην Γερμανίδα Καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ!

Η συνάντηση αυτή λοιπόν, προκληθείσα από τον Πρωθυπουργό, σκοπό είχε να καμφθεί η εθνική θέση Καραμανλή σε αυτό το ζήτημα και να συναινέσει στην υπερψήφιση αυτών των Σκοπιανών Μνημονίων!

Βέβαια – σύμφωνα με τις πληροφορίες μας – το ζεύγος Κώστα Καραμανλή αφού απήλαυσε την φιλοξενία του Πρωθυπουργού και της συζύγου του, αρνήθηκε ο Κώστας Καραμανλής να υποχωρήσει από την θέση που δημοσίως έχει ανακοινώσει!

Έτσι ο Πρωθυπουργός είναι αναγκασμένος να κερδίσει πολύτιμο χρόνο, μετατοπίζοντας – μπορεί και για μήνες – την ημερομηνία προώθησης των τριών εφαρμοστικών νόμων στην Βουλή!

Το σίγουρο βέβαια είναι πως ο Πρωθυπουργός θα επανέλθει, ελπίζοντας να μεταπείσει τον Κώστα Καραμανλή σε μια επόμενη συνάντηση! Βλέπετε η θέση του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι πολύ δύσκολη, αφού Μπάιντεν και Μέρκελ, ενδιαφέρονται να περάσουν τα Σκοπιανά Μνημόνια από την σημερινή κοινοβουλευτική ομάδα! Αδιαφορώντας αν θα πέσει η κυβέρνηση Κυριάκου Μητσοτάκη!

Αφού γνωρίζουν πως ακολούθως, θα βρεθεί ένας άλλος Τσίπρας, ένας άλλος Μητσοτάκης, που θα υλοποιήσει τα επόμενα σχέδιά τους στα Βαλκάνια και την Μεσόγειο!!

loading...