Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ «ΔΙΑΡΡΟΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ» ΤΗΣ WUHAN: ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΜΙΝΤΙΑΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΜΕΧΡΙ ΧΤΕΣ ΗΤΑΝ «ΘΕΩΡΙΑ ΣΥΝΩΜΟΣΙΑΣ» ΑΛΛΑ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΙΔΑΝ ΟΤΙ ΑΝΕΒΑΖΕΙ ΤΟΝ ΤΡΟΜΟ ΤΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΩΣ

Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης – τόσο τα εναλλακτικά όσο και τα συστημικά – μιλούν όλα για την πιθανότητα ο ιός που φέρεται να προκαλεί

την Covid19 «να διέρρευσε από ένα εργαστήριο ιολογίας στη Wuhan, και μπορεί να έχει αναπτυχθεί ως βιολογικό όπλο».

Δημοσιεύσαμε, μόλις την περασμένη εβδομάδα, ένα άρθρο ελέγχου των γεγονότων (fact -check) που εξετάζει τα στοιχεία υπέρ και κατά αυτού.

Αρκεί να πούμε ότι υπάρχουν πολύ λίγα στοιχεία που υποστηρίζουν την ιδέα ότι ο ιός που είναι γνωστός ως Sars-Cov-2 αναπτύχθηκε σε εργαστήριο. Και, δεδομένου του χαμηλού ποσοστού θανάτων, δεν υπάρχει κανένας λόγος να τον φοβόμαστε ακόμη και αν ήταν.

Παρ’ όλα αυτά, η ιστορία δεν φαίνεται να υποχωρεί, ειδικά με τη δημοσιοποίηση των ηλεκτρονικών μηνυμάτων του Fauci. Για εμάς, τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που δόθηκαν στη δημοσιότητα μέσω της FOIA δεν φαίνεται να είναι παρά ένας αντιπερισπασμός.

Το γεγονός ότι αυτή η ιστορία διαδίδεται από το Buzzfeed, το CNN και την Washington Post, μερικά από τα πιο ελεγχόμενα μέσα ενημέρωσης στην εποχή των ελεγχόμενων μέσων ενημέρωσης, δεν φαίνεται να αποθαρρύνει τους ανθρώπους που θα έπρεπε μάλλον να γνωρίζουν καλύτερα.

Μόλις χθες η Wall Street Journal δημοσίευσε ένα άρθρο με τίτλο:

Η επιστήμη υποδηλώνει διαρροή από το εργαστήριο της Γουχάν.

Είναι αρκετά σαφές ότι ολόκληρο το αφήγημα περί “πανδημίας” της Covid19 υφίσταται μια αλλαγή, μια αλλαγή στην εστίαση που θα ενισχύσει την ιδέα ότι ο ιός είναι σίγουρα πραγματικός/τρομακτικός, και θα επαναπροσδιορίσει τον ρόλο της Κίνας για να παίξει το ρόλο της «αχίλλειας φτέρνας».

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΟΙΜΟΣ-ΑΘΗΝΑ

loading...