Αυτό θέλουν να κυριαρχήσει παγκοσμίως! Η Κίνα βοηθά στο να επιβληθεί παντού ψηφιακός καταναγκασμός, vid

 Πλησιάζουν άλλες εποχές…

To South China Morning Post μεταδίδει πως το ψηφιακό νόμισμα της Κίνας ονόματι DCEP ή ψηφιακό νόμισμα ηλεκτρονικών πληρωμών ήδη υποβάλλεται σε δοκιμές, προκειμένου να κυριαρχήσει παγκοσμίως, ενδεχομένως ως νόμισμα-πρότυπο!!!

Αυτό το αποκαλούμενο ”ψηφιακό γουάν” διευθύνεται ιδιωτικά απ’ τη Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας υπό ένα κεντρικό σύστημα το οποίο είναι το ακριβώς αντίθετο των περισσότερων μορφών κρυπτονομισμάτων τα οποία είναι σχεδιασμένα ώστε να σκορπίζουν την ισχύ μακριά απ’ την κυβέρνηση.

Σε αντίθεση με τα κρυπτονομίσματα, όλες οι συναλλαγές με το ψηφιακό γουάν θα ‘ναι πλήρως ανιχνεύσιμες απ’ την κινεζική κυβέρνηση.

Η βάση δεδομένων μπορεί να ελέγχεται σε πραγματικό χρόνο και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να αποθηκευτούν ψηφιακές καταγραφές και να γίνονται έλεγχοι στους πολίτες που έχουν διαπράξει ξέπλυμα χρήματος, φοροδιαφυγή ή παρόμοια εγκλήματα.

Το DCEP θα χρησιμοποιείται για να προσομοιώσει τις καθημερινές τραπεζικές δραστηριότητες συμπεριλαμβανομένων των πληρωμών, των καταθέσεων και των αναλήψεων από ένα ψηφιακό πορτοφόλι.

Σύντομα δεν αποκλείεται και η Ελλάδα να μάθει από αυτό, καθώς η πολιτική ηγεσία έχει οδηγήσει την χώρα μας με ιλιγγιώδεις ρυθμούς στην νέα εποχή.

loading...