Αμερικανικό Πεντάγωνο για τα UFO: Τι ξέρουμε μέχρι σήμερα – Πότε θα δημοσιευθεί η πολυαναμενόμενη έκθεση

 Η πολυαναμενόμενη έκθεση της αμερικανικής κυβέρνησης για τα UFO (Μη ταυτοποιημένα ιπτάμενα αντικείμενα) αναμένεται να δημοσιευθεί πριν το τέλος Ιουνίου. Τι ξέρουμε όμως μέχρι σήμερα;

Η δημόσια έκθεση απαιτήθηκε από το Κονγκρέσο μετά από πολυάριθμες αναφορές του Αμερικανικού Στρατού ότι εθεάθησαν σκάφη να κινούνται αστραπιαία στον ουρανό.

Παράλληλα ακολουθεί και μια πολιτιστική στροφή, που είδε τον Αμερικανικό στρατό και τους αρχηγούς της αμερικανικής πολιτικής να αλλάζουν και ο σκεπτικισμός της εξωγήινης ζωής να μετατρέπεται σε περιέργεια.

Αλλά με τον μικρό αριθμό τελεσίδικων αποδείξεις που αναμένονται να επιβεβαιώνουν οποιεσδήποτε διαγαλαξιακές επισκέψεις, ερώτημα είναι πόσοι θα αλλάξουν γνώμη και θα πεισθούν.

Στρατιωτικοί ηγέτες προειδοποιούν ότι η τεχνολογία, αν όχι εξωγήινη, μπορεί να ανήκει σε αντιπάλους των ΗΠΑ, όπως η Ρωσία και η Κίνα.

Τι ξέρουμε για την έκθεση

Την περασμένο Αύγουστο, το Πεντάγωνο εγκαθίδρυσε μία ειδική ομάδα για τα μη ταυτοποιημένα ιπτάμενα φαινόμενα, προκειμένου να ψάξει σε παρατηρήσεις άγνωστων ιπτάμενων αεροσκαφών. Μία απόρρητη έκδοση της έκθεσης της συγκεκριμένης ομάδας, δόθηκε στους νομοθέτες νωρίτερα αυτό το μήνα. Ανώνυμα κυβερνητικά στελέχη είπαν σε Αμερικανικά ΜΜΕ ότι η έκθεση δεν βρήκε καμία απόδειξη για εξωγήινη δραστηριότητα, ωστόσο δεν το οριστικοποίησε.

Σημειώνεται, ότι η ειδική ομάδα αναφέρει στην έκθεση ότι τα παρατηρούμενα UFOs δεν ήταν μυστική στρατιωτική τεχνολογία των ΗΠΑ. 

Τα στελέχη έλεγξαν πάνω από 120 επεισόδια των περασμένων δύο δεκαετιών, συμπεριελαμβανομένων τριών βίντεο που το Πεντάγωνο δημοσίευσε πέρυσι, περιγράφοντας ότι δείχνουν «ανεξήγητα ιπτάμενα φαινόμενα».

Γιατί τώρα

Η πίεση της κοινής γνώμης στις ΗΠΑ, προκειμένου να δημοσιευθεί τι είναι γνωστό για τους εξωγήινους τροφοδοτεί εδώ και καιρό μία ομάδα πολιτών, που αποκαλούνται “ουφολόγοι” (ufologists). Οι ίδιοι υποστηρίζουν ότι η απόδειξη της ύπαρξής τους κρύβεται εδώ και καιρό από την κυβέρνηση.

Το Πεντάγωνο μάζευει αθόρυβα από το 2007 πληροφορίες, στο πλαίσιο ενός στρατιωτικού προγράμματος για την εξακρίβωση αεροδιαστημικής απειλής, για το οποίο όμως λίγα είναι γνωστά.

Ο μάναντζερ της προεκλογικής εκστρατείας της Χίλαρι Κλίντον, Τζον Ποντέστα, που ακολουθεί εδώ και χρόνια τις θεωρίες ύπαρξης των UFO, υποσχέθηκε το 2016 ότι θα δημοσίευε απόρρητα κυβερνητικά έγγραφα για τους εξωγήινους, εάν εκλεγόταν η υποψήφια των Δημοκρατικών.

Το 2020, ο τότε πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντόναλντ Τραμπ, είπε σε μία συνέντευξή του, ότι δεν θα απέκρυπτε – ούτε καν από την οικογένειά του – τίποτα από όσα είχε μάθει για τους εξωγήινους.

Τι αποδείξεις υπάρχουν

Στρατιωτικοί των ΗΠΑ και στελέχοι των μυστικών υπηρεσίων, έχουν εξετάσει με κάθε λεπτομέρεια τα παράξενα θεάματα, με κάποιες από τις πιο αξιόπιστες εκθέσεις να έρχονται από πιλότους που έχουν δει οι ίδιοι UFOs, δίπλα στα στρατωτικά όπλα και στις στρατιωτικές εγκαταστάσεις.

Τον Μάρτιο, ο πρώην διευθυντής των μυστικών υπηρεσιών, Τζον Ράντκλιφ, ο οποίος προηγουμένως είχε επιτηρήσει και της 18 μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ, συνόψισε τα φαινόμενα, λέγοντας στο FOX NEWS: «Ειλικρινά, υπάρχουν πολύ περισσότερες θέασεις, από όσες έχουν δημοσιοποιηθεί».

«Μιλάμε για αντικείμενα τα οποία έχουν δει στρατιωτικοί στο ναυτικό ή πιλότοι της αεροπορίας, ή έχουν αποκαλυφθεί από τους δορυφόρους», υπογράμμισε.

Σε ένα επεισόδιο CBS News 60 Minutes τον περασμένο μήνα, δύο πρώην στρατιωτικού του Ναυτικού υποστήριξαν ότι είδαν ένα αντικείμενο στον Ειρηνικό Ωκεανό που φάνηκε να αντικατοπτρίζει τις κινήσεις τους.

Ένας πιλότος το περιέγραψε ως “μικρό λευκό αντικείμενο που μοιάζει με Tic-Tac”.

“Και έτσι έμοιαζε, εκτός από το ότι ταξίδευε πολύ γρήγορα και πολύ ακανόνιστα, δεν μπορούσαμε να προβλέψουμε με ποιον τρόπο θα στρίψει ή πώς θα έκανε ελιγμούς, ή το σύστημα προώθησης”, μαρτυρά και ο πρώην αξιωματικός του Ναυτικού, Alex Dietrich μιλώντας στο BBC News.

ΠΗΓΗ: Newpost.gr

loading...