Η Ιαπωνία θα στείλει ένα ρομπότ…Transformer στη Σελήνη

Η συνήθης πρακτική εξερεύνησης της επιφάνειας της Σελήνης και του Άρη μέχρι σήμερα είναι τα rovers υπό τη μορφή οχήματος με ρόδες, ωστόσο αυτή η τάση ίσως να αλλάξει στο μέλλον αν οι χώρες ακολουθήσουν το παράδειγμα της Ιαπωνίας. Η JAXA λοιπόν ανακοίνωσε πως θα στείλει στη Σελήνη ένα rover υπό τη μορφή μπάλας baseball κάποια στιγμή την επόμενη χρονιά, για να μελετήσει σεληνιακά πετρώματα. Το μικρό σφαιρικό ρομπότ μάλιστα θα είναι και…Transformer, αφού θα μπορεί να αναδιπλωθεί και να οδηγήσει στην επιφάνεια, αντί απλά να κυλάει.

Το 250 γραμμαρίων ρομπότ θα προσεληνωθεί με το HAKUTO-R lander. Θα περιλαμβάνει επιστημονικό εξοπλισμό σε συνεργασία με ιδιωτικές εταιρίες. Η Sony θα αναλάβει τις οπτικές τεχνολογίες και ο κατασκευαστής παιχνιδιών Tomy θα βοηθήσει στην ελαχιστοποίηση του μεγέθους του εξοπλισμού για να χωρέσουν όλα μέσα στο ρομπότ.

Το ρομπότ θα συλλέξει και δεδομένα για να σιγουρευτεί πως το επανδρωμένο rover της JAXA θα μπορέσει να ανταπεξέλθει στις συνθήκες της σεληνιακής επιφάνειας το 2029.

Τα δεδομένα θα συλλεχθούν από την ispace για να βελτιωθεί η ακρίβεια του design, η αυτοματοποιημένη λειτουργία και η τεχνολογία οδήγησης για το επανδρωμένο πεπιεσμένο rover, το οποίο βρίσκεται υπό ανάπτυξη από την JAXA. – Ανακοίνωση ispace

loading...