Πάει και το sputnikV! Σάλος στη Ρωσία μετά την παραδοχή ότι επανεμφανίστηκε κορωνοϊός σε εμβολιασμένα άτομα!

 Aνησυχία προκαλεί η δήλωση του κυβερνήτη της Μόσχας, σχετικά με την ανθεκτικότητα του εμβολίου Sputnik-V απέναντι στο ινδικό στέλεχος του κορωνοϊού.

Ο Σεργκέι Σομπιάνιν αποκάλυψε πως στη Μόσχα, εντοπίστηκαν περιπτώσεις επανεμφάνισης με κορωνοϊoύ σε πολίτες, μεταξύ αυτών και εκείνων που είχαν εμβολιαστεί.

«Σε αντίθεση με το στέλεχος ‘Γουχάν’, για να προστατευτεί κάποιος από το ‘Ινδικό Στέλεχος’, το επίπεδο ανοσίας του πρέπει να είναι διπλάσιο. Εκείνοι οι πολίτες που δεν θα είχαν αρρωστήσει από το προηγούμενο στέλεχος του κορωνoϊού της ‘Γουχάν’ μπορούν να νοσήσουν. Συναντούμε ασθένειες, ανάμεσα στους οποίους βρίσκονται και αρκετοί που εμβολιάστηκαν. Δεν υπάρχουν τόσα πολλές περιπτώσεις, αλλά η ανοσία τους μειώνεται, οπότε πολλοί πολίτες, κατά πάσα πιθανότητα, απαιτείται να επανεμβολιαστούν».

Η δημόσια παραδοχή του κυβερνήτη της Μόσχας αναφορικά για τη μικρή διάρκεια των αντισωμάτων για όσους έχουν εμβολιαστεί, έρχεται σε πλήρη ταύτιση με την γνώμη του διευθυντή του ινστιτούτου Γκαμαλέγια που ανέπτυξε το Sputnik-V Αλεξάντερ Γκίντσμπουργκ, o οποίος πρόσφατα κάλεσε τους πολίτες που έχουν εμβολιαστεί και με τις δυο δόσεις, εξαιτίας του Ινδικού Στελέχους, να ελέγχουν το επίπεδο αντισωμάτων τους και αν χρειαστεί να επανεμβολιαστούν.

Η εξέλιξη αυτή αποδυναμώνει το δυνατό χαρτί του Sputink-V καθώς οι επιστήμονες έλεγαν πως η ανοσία διαρκούσε τουλάχιστον δύο χρόνια.

loading...